Што знаеме за Ѓoрѓија Кастриот од Кроја?

B

Borg_Drone

Гостин
Македонците се Македонци ;)

Македонците не се спомнувани во записите на Аран како племе од Кавказ..
Туку албанците се како такви запишувани

Не се прашува за тоа што однапред се знае одговорот... Албанците се потомци на пелазгите и илирите... упс пелазги живееле во антична македонија а тоа сте вие :pos2: ... а арванитите/албанците паднале од Марс... инаку албанците живееле на Марс кога во таа планета имало живот... има логика има...македонско-скопјанска логика... :wink:

Пак си грешка
На денешната македонска територија живееле Пајонци и тие Пајонци се имаат претопено со Македонците.......
А Пајонците се најстариот народ во Македонија и првпат се спомнуваат уште во на Хомер книгата(Илијадата)
Таму не се спомнуваат племиња од Кавказ

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Tatko IVan dedo Slavjan :nesvest: od kaj o naje ova, od kaj bil Ivan od Belgrad ili od Sofija :pos2:

Zemi be citaj istorija ne citaj Srbski avtori se pokazaa tie avtori nikoj ne gi vrti izgleda edinstvenite sto citat srbska literatura se Bitush i Anaveno :pos2:
Ne citam srpski avtori.
Ja citam jas arhivata na KASTRATITE, napishana od samite niv. Tie samite se narekuvale Ivan, Gorgi, Voislava, pishuvale na makedonski jazik so kirilsko pismo, si napravile grobnica na Hilandar, daruvale crkvi i imoti na Hilandar, na balkanskiot pravoslaven centar. Brakata na Gorgi kako se vikale? Sto toa ne go spomnes?

Eve ja povelbata napisana od rakata na Ivan do manastirot Hilendar, na Sveta Gora, od 1426 godina. Vo ovoj dokument, napisan na starocrkoven jazik, stoi zapisano:
Po neizrecenomu milosrdiju vladika moego Hrista, as gresen i nedostoen, ne smeju nareshti se rab Hrista Boga moego, Ivan Kastriot i so sinovi moimi Stanishom i Reposhem i Konstantinom i Georgiem… prilozi smo Svetom manastiru velikom
Precistoi vladicice Lavri Hilendarskie i prilo`ih selo Radostuse i s crkvom Sv.
Precistom Bogorodicom, ta`e v tom sele Radostuse i s selom Trebishtem…”.
Gramotata e potvrdena so pecat na koj stoi imeto na Ivan Kastriot, napisano so kirilsko pismo.

A

anaveno

Гостин
па знаеме дека тогаш немало Арнаути тука..
тие се донесени подоцна од Турците...
а од каде?...
па од Арнаутски области..

ова се изворните Арнаутски села...

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
Со вакви мапи можам во сибир да те преселам и да те нарекуват номаден народ ... Картава од ILLYRICUM SACRUM е поверодостојна...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Шпиро, значи според твојата мапа што си ја пастирал, то „Albani“ е мала општина во Македонија.

Ок.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Шпиро, кога ќе почнеш да се повикуваш на Бугарска историја, тогаш фрли се од зграда.
За време на Блаканските војни кога и Македонците и Албанците страдаа од Бугарија и Србија, тогаш не ги сакавте а сега ти се најдобри пријатели :smir:

Ама исто прблем е дека цело време и ти и Штурмгевер се повикувате на Бугарија, а ако размислите картата на Голема Албанија и Голема Бугарија се поклопува на некои делови. :smir:

Член од
31 декември 2007
Мислења
212
Поени од реакции
8
Не знам зошто воопшто им одговарате на илузионистиве(албанците)!!! НЕ знам и нема ни да дознаам како може некој да е слеп, до толку слеп што не му верува ни на "кучето" што го води. За жал тоа куче е македонско, и уште понејасно ми е како слепиве немаат совест да се заблагодарат за се што добија во Македонија,( на "кучето што сакаше да направи civiliziran народ од нив). :toe:

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
A koj znae shto ke se sluchi ako nekoj ja pokaze mapata na Alba. Mozebi ke stanete severni britanci?:smir:

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
Шпиро, значи според твојата мапа што си ја пастирал, то „Albani“ е мала општина во Македонија.

Ок.
Ајде да видиш малку поубаво... MACEDONIA,THRACIA, ILLYRIA, MOESIA ET DACIA... Според картава Скопје се наоѓа во ДАРДАНИА... На југ од Скопје е ПЕОНИА (денешна република Македонија) и уште појужно Македонија... и нормално ќе можеш да видиш во чија општина живеел родот АЛБАНИ...

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Србите и Хрватите со иста "фарбен".цццц.Оди во Хрватска и речи им дека се Срби,па врати се овде на форумов ако си жив.
Плус немаш Мацедонише бе.:toe:

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
Србите, Хрватите, Бугарите, во заграда се ставени како словени не сум чул дека овие народи порекнуваат дека се словени...
потоа се спомнуваат романци (власи) , албанци и грци ... а што нема Мацедониш народ не сум јас крив...

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Megjutoa, najvaznoto ne go kazuvas. Deka Mezija, Dardanija, Ilirija se samo geografsaki oblasti, kade ziveat razlicni narodi, vklucuvajki i Makedonci. Makedoncite ziveele kako narod vo jugozapadna Mezija, istocen Ilirik, istocen Epir itn., pa site tie teritorii kade ziveele Makedonci se narekle MAKEDONIJA tnr. etnicka Makedonija.

Za Rimjanite Makedonija bila do Drac, a znaeme deka Drac duri i vo 11 vek bil Makedonski grad, poznat po vojvodata Ivec na carot Samoil.

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Abe filozofi, nekolku pati imam prasano eve pak ke prasam, dali nekoj znae so velat turcive za ovoj junakot od Kroja,Kraja,Krija...turcite se pokazuvaat fer i sprema nas i prema albancite....tamu lezi vistinata,vo tie arhivi...preku takvoto vece so mapite...daj nekoj so e vo Turcija neka kaze sto pisuva vo knigite za istorija, i neka stavi kraj vece...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
А остај тоа, Скопје не спаѓа во Дарданија туку во MOESIA SUPERIOR...

Шпиро, за кој период е мапава? :)

Кога веќе постирате мапи, еве и од мене две:

НАГРАДНО ПРАШАЊЕ ЗА 100 ЕВРА:

Каде се наоѓа Албанија?

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
dokoga sme kaj Albanoi eve dve interesni mapi!
Dalmatia Albania cum proximis regionibus & parte maris Adriatici Curante Christophero Weigelio Noribergae.
14418-01.jpg
21051-01.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom