Филолошки факултет - Скопје

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Годинава ќе има приемни?
Не би требало, полагавме државна матура за да се избегнат приемните испити, не е фер да ни го направат и тоа сега.

Макар што ако има голема конкуренција изгледа ќе нема друга опција.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Може ли некој да ми каже колку се плаќа при упис и дали освен извод, државјанство, слики, дипломата и сведителствата требаат некои други документи и како од прилика оди таа процедура на запишување?

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Може ли некој да ми каже колку се плаќа при упис и дали освен извод, државјанство, слики, дипломата и сведителствата требаат некои други документи и како од прилика оди таа процедура на запишување?
Колку што знам слики се носат ако те примат, а не на уписите. Барем така знам ако грешам поправетеме :nesum:
Инаку на конкурсот се ти е објаснато...повели :smir: http://www.ukim.edu.mk/files/konkurs-2008.pdf

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
При упис не се плаќа ништо.
Ќе си купиш само таксена марка од 50 денари и пријава од студентски сервис кој е во самиот филозофски/филолошки.

Останатите документи ќе ти требаат, освен сликата. Таа ќе ти е потребна во два примерока откако ќе те примат, една за да се залепи во индекс и една за во студентското досие.
Потоа ќе треба да уплатите неколку уплатници откако ќе биде објавен конечниот список на примени студенти.

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Лелеее што читам...ами многу зезнато овдека бе....лелелеле излезе дека во Македонија нема превдувачи со диплома по италијански, шпански....(кој ли ги превел филмовите-касандра :pos2:)....значи да си ја земам дипломата и да се враќам..:vozbud:....работа има...никој не знае италијански:pos2:...дај бе луѓе не заебавајте!!!

Инаку јас сакам да прашам како одат магистратурите овде ова пос-дипломски или како ги викаме точно заборавив...мастер е на француски да го е*ам....шо треба за да се запишеш, некакви пари, документи, какви предлози има мислам тип магистратура, колку години трае, ова она....некоја информација да ми дајте!?...може да ме кандисате да се вратам .... од кај да знам:toe:
Ајде a presto!:helou:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Лелеее што читам...ами многу зезнато овдека бе....лелелеле излезе дека во Македонија нема превдувачи со диплома по италијански, шпански....(кој ли ги превел филмовите-касандра :pos2:)....значи да си ја земам дипломата и да се враќам..:vozbud:....работа има...никој не знае италијански:pos2:...дај бе луѓе не заебавајте!!!

Инаку јас сакам да прашам како одат магистратурите овде ова пос-дипломски или како ги викаме точно заборавив...мастер е на француски да го е*ам....шо треба за да се запишеш, некакви пари, документи, какви предлози има мислам тип магистратура, колку години трае, ова она....некоја информација да ми дајте!?...може да ме кандисате да се вратам .... од кај да знам:toe:
Ајде a presto!:helou:
Не ти треба диплома за преведуч и толкувач по италијански и шпански за да работиш некаде како преведувач по истиот јазик.

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Знам бе па ти па...еее.....:pos2:
А за магитратурата никој не пиша....ц ц ц ц

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Инаку, потврдено е дека ние што полагавме матура, нема да полагаме приемен ни на англиски книжевност. :smir:
Сега уште не знам во колку саат во понеделник треба да одиме? :pos2:

Член од
22 август 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Инаку, потврдено е дека ние што полагавме матура, нема да полагаме приемен ни на англиски книжевност. :smir:
Сега уште не знам во колку саат во понеделник треба да одиме? :pos2:
а кој тоа потврдил?
зашто јас денес бев до факултет и имаше истакнато дека само на англиски јазик и книжевност ќе се полага приемен

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Јас денес се јавив и така ми кажаа. Не знаев дали 200 или 400 да уплатам, и таа ми кажа 200, бидејќи ние полагавме веќе државна матура. А оние што се од постара генерација без матура, ќе полагаат приемен на англиски.

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Јас денес се јавив и така ми кажаа. Не знаев дали 200 или 400 да уплатам, и таа ми кажа 200, бидејќи ние полагавме веќе државна матура. А оние што се од постара генерација без матура, ќе полагаат приемен на англиски.
Заборавив ова да и го споменам на Walker girl.
За запишување со останатите документи мора да однесеш и уплатница со 200 денари ако не се полагаат приемни и 400 ако се, така?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Јас полагав државна матура, а на македонски јазик и книжевност нема приемен, па изгледа 200 ќе треба да уплатам.

Kajgana Shop

На врв Bottom