Не би требало, полагавме државна матура за да се избегнат приемните испити, не е фер да ни го направат и тоа сега.Годинава ќе има приемни?
Колку што знам слики се носат ако те примат, а не на уписите. Барем така знам ако грешам поправетеме :nesum:Може ли некој да ми каже колку се плаќа при упис и дали освен извод, државјанство, слики, дипломата и сведителствата требаат некои други документи и како од прилика оди таа процедура на запишување?
При упис не се плаќа ништо.Може ли некој да ми каже колку се плаќа при упис и дали освен извод, државјанство, слики, дипломата и сведителствата требаат некои други документи и како од прилика оди таа процедура на запишување?
Не ти треба диплома за преведуч и толкувач по италијански и шпански за да работиш некаде како преведувач по истиот јазик.Лелеее што читам...ами многу зезнато овдека бе....лелелеле излезе дека во Македонија нема превдувачи со диплома по италијански, шпански....(кој ли ги превел филмовите-касандра :pos2....значи да си ја земам дипломата и да се враќам......работа има...никој не знае италијански:pos2:...дај бе луѓе не заебавајте!!!
Инаку јас сакам да прашам како одат магистратурите овде ова пос-дипломски или како ги викаме точно заборавив...мастер е на француски да го е*ам....шо треба за да се запишеш, некакви пари, документи, какви предлози има мислам тип магистратура, колку години трае, ова она....некоја информација да ми дајте!?...може да ме кандисате да се вратам .... од кај да знам
Ајде a presto!:helou:
а кој тоа потврдил?Инаку, потврдено е дека ние што полагавме матура, нема да полагаме приемен ни на англиски книжевност. :smir:
Сега уште не знам во колку саат во понеделник треба да одиме? :pos2:
Заборавив ова да и го споменам на Walker girl.Јас денес се јавив и така ми кажаа. Не знаев дали 200 или 400 да уплатам, и таа ми кажа 200, бидејќи ние полагавме веќе државна матура. А оние што се од постара генерација без матура, ќе полагаат приемен на англиски.