ASUS Eee PC - Што мислите за него ?

• Креатор на темата Креатор на темата draganask
  • Време на започнување Време на започнување
Па скоро секаде го донеле. Фино.

Шкарт цена. За обичниот 4G би дал 15000-15500, за сурфот поише од 14000 не давам.

Па тие и би биле реалните цени. За 2000ден поскапо од УСА.
Но во Германија 4г Сурф е 18000ден, односно малку поскапо од кај нас. Па споредено се Германија не сме лоши.

Баш тоа сакав и јас да кажам. Цените што се кај нас се и одприлика реални цени.

Мало, Глупо, Слабо... :)))) поззз

Како и да е, не би ја купил оваа генерација, втората генерација ке биде со 8-12ГБ хард, поголем екран за 1 инч и се шпекулира дека ке биде тачскрин. Ке кошта исто ко стариве ама ке излезе летоска или есеноска.

Ima veke so 8gb HD, imav dva Asus-a, so 1gb RAM, i 8gb SSD HD, so web camera gi dadov na ebay za po 630$. Simpaticen, ama za tie pari bi zemal laptop.

Да тој е моделот асус еее 8г, но ептен тешко се наоѓа некаде на лагер па затоа си можел и поскапо да го продадеш.

Новата генерација ке биде скоро со исти димензии, но ке има 9 инчно екранче, 1гб рам, хард од 8гб или 12гб. Верзијата со 8 ке биде со виндоус, додека таа со 12 ке биде со линукс или без ОС.
А стартната цена би требало да биде 499$ за најслабиот модел.

добра работа ова,мало ама вреди

Втората верзија на Asus Еее PC е Asus Еее PC P900. Што може да се забележи од сликата е дека има поголем екран (9") и поголем тачпад. Екранот подржува 1024*600 резолуција, ќе има 1GB рам и до 12GB диск.

eee_pc_701_and_900_compare_425_.jpg

Мислам дека ова е поприфатлива варијанта нели? :)

Да само кај нас којзнае кога ќе биде достапен.. а и цената сигурно ќе е повисока...

Мене изгледа од СЕТ ме излажале... Според нивниот сајт, цената му е 16.990 денари.

8.9" е екранот:pos2:

Достапност у МК? Па ја би рекол за нова година 2009.

Почекајте го новиот модел на eeePC тој ке биде многу подобар, овај првиот е повеќе како прототип.Инаку Asus планира да продаде повеќе од 7 милиони единици на овие ултра преносни лаптопи.
Според мене ова е супер лаптоп пошто јас од лаптоп барам пред се мобилност, а за озбилна работа си имам десктоп.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom