Деновиве во јавноста продефилираа разноразни ликовИ. Од “експерти“ до невладини бесполезници, накарадни новинари, ултранационалистички Албанци до најобични будали. Сите нив ги поврзува една иста заблуда. Ако Македонија не попушти, Грција ќе стави вето на приемот на Македонија во НАТО! Јас господа ви тврдам дека нема шанси, повторувам, НЕМА ШАНСИ Грција да стави вето на нашиот прием во НАТО! Што ми дава за право да бидам волку сигурен? Па едноставно е, само малку треба да се мрдне со тимбата. Која е намерата на Американците? Очигледно тие сакаат да ја бутнат целата Јадранска Група (Албанија, Македонија и Хрватска) во НАТО. А кога Американците ќе се намерачат на нешто тие тоа и ќе го сторат, па не знам кој да има право на вето. Земете го примерот со Ирак драги мои. Американците си влегоа во Ирак, при што ги заобиколија ООН каде право не вето имаат најмалку две светски (веле)сили кои беа против инвазијата. Кина и Русија имено, а исто и Франција беше експлицитно против. Истото се случи и со признавањето на Косово. Не заборавете дека и тоа помина мимо Советот за Безбедност, каде впрочем Србија имаше осум гласа на нејзина страна, наспроти седумте на страната за независно Косово. Значи целата оваа фама со наводното вето од Грција е само приказна за мали деца, то ест за скудоумни македончиња со цел да не прелажат да го смениме името. Ние во целава оваа ситуација треба само да издржиме и да не потклекнеме, оти ќе повторам: ВЕТО НЕМА ДА ИМА НИТУ ГРЦИТЕ ПОМИСЛУВААТ НА ТАКВО НЕШТО ОТИ АМЕРИКА ЕДНОСТАВНО НЕМА ДА ДОЗВОЛИ!!!
Македонци не потпагајте на влијанија на грчките платеници, тие ви мачкаат очи! грците не смеат, не... НЕМААТ МУДА БРЕ ДА СТАВАТ ВЕТО! Прашањето е само дали Груевски ја има сватено целава игра? Јас мислам да и тоа ми дава надеж. Многу ми е смирен човекот, а смирен може да остане само некој кој ја сватил целава оваа играрија. ХРАБРО МАКЕДОНЦИ И ДА НЕ ПОПУШТИМЕ!!!