Што боли повеќе, психичката или физичката болка?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Psihickata bolka mnogu poveke boli zasto psihata go pravi seto toa sto nekogas go cuvstvuvame...se razbira zavisi i do toa kolku covek moze da ja kontrolira svojata psiha

Физичка болка лесно проаѓа ама психичка трае мнооогу долго

Стаува збор за болка да и мислам дека психичката болка повеќе боли отколку физичката, физичката ке помине кога и да е, а психичката останува, и остава трага во самиот човек.

Ako nekoj me povredi psihicki ce go nateram da pati fizickI!!!

Se razbira deka Psihickata. Za nea ne postoi rehabilitacija, kako kaj Fizickata, i pokraj site psihijatri i specijalisti koi postojat vo denesno vreme ... !!!* ;)

Физичка болка зараснува кога-тогаш... Психичка никогаш...

:helou: психичката болка ,може да предизвика дури и физичка болка :smir:

Според мене психичката болка е многу потешка за поднесување одошто физичката.Ако се случи психички да бидете повреден тогаш чувствата за физичка болка немаат никаква функција.Но може да се случи и степенот на физичка болка да биде поголем па затоа и да боли повеќе...Релативна работа е тоа.Ако земат да се споредат мислам дека не се работи за ист вид на болка.Душевното е посебно од физичкото...Иако се тесно поврзани овие работи пак мислам дека се различни по својата дејност.

Што е позелено, крт или тангенс? Аман од темиве со споредување на неспоредливото. Секое си боли на свој начин. Толку.

Што е позелено, крт или тангенс? Аман од темиве со споредување на неспоредливото. Секое си боли на свој начин. Толку.

пошто не можам да изменам, само да дополнам.. „прашањево“ го имаше у Кандид од Волтер... и зар физичката болка не ствара и психичка болка (траума) со секое погледнување на лузната или потсетување на моментот на трпење на физичката болка?:smir:

Мене многу повеќе ме боли психичката болка.Физичката ќе помине ама психичката останува во мене долго време.

Fizickata bolka ja lecime so aanalgin dodeka za psihickata ne e seuste izmislen lek i zatoa e pogolema.

Психичата секако, таа може да трае и со години, додека физичката денови се у питање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom