Мене ми е сеедно...?

• Креатор на темата Креатор на темата BrokenHeart
  • Време на започнување Време на започнување
[/b]

Pa da..haha..zamisli..mnogu mi bese paradokslana rabotava i mnogu prasalnici imav okolu mene i ne znam dali postapiv dobro,pa zatoa ja otvoriv temava,a na kraj ke vi kazam sto napraviv jas,prvo me interesiraat vasite mislenja..:nesum:

ја оставам зошто стварно незнам кај би водела таа врска :toe:

Во врска сте со некоја личност околу 2-3 месеца,интересно ви е заедно сакате да сте заедно и сл,но еден ден правите муабет за вас двајца,каде оди тоа вашето и тој-таа ви вика дека сака да е со вас,дека убаво е се и се е супер ама сеедно му-и е ако нејкете веке да сте со него.
На 2 - 3 месеца ако дошло до муабетов... Чао, пријатно.
Значи сака да е со вас и ви кажува дека сака да е со вас ама и сеедно му е.:toe:
Значи не сака да е со нас.

Некако многу ми се правите храбри на зборови...а ако тебе ти е убаво, ти сакаш да бидеш со него и си се заљубила и ти рече дека него му е сеедно, ќе го оставите во истиот момент? Извинете, ама ќе си го прашам „Шпире„ што ќе го оставите (ова важи за двата пола, само дека се погодивте женски го применив тој род)
Храбри на зборови или не ама тоа е единствено решение. Сигурно дека нема да седам и да гледам како некој воопшто не е заинтересиран да го помине времето со мене.

~*~

Храбри на зборови или не ама тоа е единствено решение. Сигурно дека нема да седам и да гледам како некој воопшто не е заинтересиран да го помине времето со мене.

Наеднаш сите на форумов дојда до заклучок дека дечково не ја „титка 2 посто“ девојката!
Алооо!
Ако му е мила, а верувам дека му е штом на било кој начин е со неа, дури и да ти е до тоа само да имаш женска, пак си со некој што ти се допаѓа и ти е мил, тоа не значи дека мора наеднаш да му стане најбитна.

Ако е затворен тип со малку емоции, ќе направи се за тоа и да го зачува.Зошто сопствената осаменост е посилна од секоја дрога, едноставно бил искрен со неа и сега треба да му се скара.

Тој не и вели дека е рамнодушен како да не му е потполно битно ако ја нема, едноставно не сака да биде повреден.
И го разбирам човекот, не е се така лесно и розово!
:luta:

Јас сум упорна женска и не се откажувам лесно бре:)Останувам со личноста и покрај таквата изјава,подоцна сам ќе свати дека не му е сеедно да ме има покрај себе или да ме има друг.
Ми го кажаа неколку пати за период од неколку месеци и еве сум жива и заљубена.Сега не остана ни с од сеедно,свати дека изјавите од тој тип се низок удар.Се надевам дека такво нешто ниту му се вртка во глава.
Кога ќе се соочи личноста со реалноста и со можноста за загуба,овие изјави ќе бидат смешни.

Некако многу ми се правите храбри на зборови...а ако тебе ти е убаво, ти сакаш да бидеш со него и си се заљубила и ти рече дека него му е сеедно, ќе го оставите во истиот момент? Извинете, ама ќе си го прашам „Шпире„ што ќе го оставите (ова важи за двата пола, само дека се погодивте женски го применив тој род)

Абе сега знам дека изгледа како да се правам храбра.
Ако мене тој ми рече дека му е сеедно(не дај боже), а јас него го сакам, знам дека ќе биде многу тешко и болно (и тоа со сигурност ќе потрае), ама јас ќе го оставам...па како што кажав претходно, нека му биде сеедно.

А во иднина ќе ги отворам малку очите и ќе разгледам околу мене, па можеби ќе најдам некој на кого нема да му биде сеедно дали е со мене или не. Ќе се потрудам да го заборавам тој што му е сеедно и потоа ќе се потрудам да најдам некој што ќе ме сака и што ќе сака да го поминува времето со мене. А не да му биде сеедно дали е со мене или не.

Ќе го оставам пак...не планирам да си го губам времето со некој кој нема чувства за мене и кој ми вика дека му е сеедно дали е со мене или не.А да го терам со сила да ме засака не планирам.

Наеднаш сите на форумов дојда до заклучок дека дечково не ја „титка 2 посто“ девојката!
Алооо!
Ако му е мила, а верувам дека му е штом на било кој начин е со неа, дури и да ти е до тоа само да имаш женска, пак си со некој што ти се допаѓа и ти е мил, тоа не значи дека мора наеднаш да му стане најбитна.

Ако е затворен тип со малку емоции, ќе направи се за тоа и да го зачува.Зошто сопствената осаменост е посилна од секоја дрога, едноставно бил искрен со неа и сега треба да му се скара.

Тој не и вели дека е рамнодушен како да не му е потполно битно ако ја нема, едноставно не сака да биде повреден.
Мојот коментар се однесуваше на мислењето на Radical Boy. Јас ниту изнесов заклучок, ниту пак имам потреба да решавам туѓи проблеми на ликови кои не ги познавам. Тоа што девојчето отворило тема не значи дека го има тој проблем. Па и да го има, ако директно не ми побара совет нема зошто јас да и го давам.

Сатори бејби едноставно е. Кога на некој му е сеедно дали е со тебе значи ќе му биде сееедно и дали е без тебе. На тебе ако имаш некакви чувства нема да ти биде сеедно дали на него му е сеедно. Едноставно е. Ќе сакаш и тој да ти посветува внимание како што ќе му посветуваш и ти на него.

~*~

Сатори бејби едноставно е. Кога на некој му е сеедно дали е со тебе значи ќе му биде сееедно и дали е без тебе. На тебе ако имаш некакви чувства нема да ти биде сеедно дали на него му е сеедно. Едноставно е. Ќе сакаш и тој да ти посветува внимание како што ќе му посветуваш и ти на него.

Мислам дека никаде не беше спомнато ускратено внимание!:wink:

Мислам дека никаде не беше спомнато ускратено внимание!:wink:

Точно не беше спомнато внимание. Јас го спомнав како еден од начините за изразување на сеедно или не. И те молам не ми кажувај дека тоа не е начин, само ќе се натегаме за џабе. :helou:

Мој тип на тема!:plet:
Јас сум со препишани лекови на тоа поле, не е баш дека му е сеедно, едноставно те сака, мила си му, али би можел и без тебе!
Во тоа лежи целата логика на рамнодушноста, кога си поставуваш на сам себе безбедносна граница која те штити од повреди и од фрактури на срцето.
Си даваш на сам себе можност да бидеш во контрола и притоа да не се изгориш.
Штета, многу ретко успева, освен ако некој навистина не е внесен во „играта“.

мислиш дека ако имаш контрола и ако не се предадеш целосно дека ќе го осетиш она најубавото чуство на љубов. разбирам за што зборуваш затоа и те цитирам, само мое мислење е доколку поставиш штит НИКОГАШ нема да почуствуваш вистинска љубов, е сега тоа дали ќе се изгориш понатаму или не зависи

~*~

мислиш дека ако имаш контрола и ако не се предадеш целосно дека ќе го осетиш она најубавото чуство на љубов. разбирам за што зборуваш затоа и те цитирам, само мое мислење е доколку поставиш штит НИКОГАШ нема да почуствуваш вистинска љубов, е сега тоа дали ќе се изгориш понатаму или не зависи

Се чувствува љубовта и така злато, само понекогаш од премногу горење дуваме и на кисело млеко.
Треба време, кога ќе помине времето, кога ќе дојде сигурноста, бајки во илјада и една боја!
:zajubena:

Алооо!

Не мора да значи точно, ама пак боли кога тоа ќе ти го каже некој што го сакаш,некој што постојано ти е во мислите и некој со кој постојано сакаш да бидеш.Веднаш ти се крши филмот и на некој начин се разочаруваш.Затоа сите пишуваат дека најверојатно би заминале и би го оставиле таквиот тип.

За второто болдирано се согласувам апсолутно.Или не сака да биде повреден или се плаши да се заљуби во девојката за повторно од страв да не биде повреден.Или пак не може да се сфати себеси- и тоа е можно во ваков случај.Во секој случај како што кажа ти очигледно е дека сепак барем малку нешто му значи штом и рекол дека сака да е со неа, а за тоа "сеедно му е" мислам дека тоа е некој негов одбранбен механизам.

Јас од друга страна па неможам да ги разберам луѓето што можат да ги контролираат своите чувства. Како може некој да се сопре да не се заљуби или да се огради од повредување? Навистина неможам да сфатам.:toe:

Јас од друга страна па неможам да ги разберам луѓето што можат да ги контролираат своите чувства. Како може некој да се сопре да не се заљуби или да се огради од повредување? Навистина неможам да сфатам.:toe:
Јас мислам дека нема човек што може да ги контролира чувствата до толку,па да се пази да не се заљуби.Можеби само се залажува самиот себе си дека не е заљубен и сл.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom