Што имаат заедничко петте соседи на Мaкедонија?

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Не да му го залепиш, туку да му го набиеш во едно друго место.
ne si svesen kakva omraza cuvstvuvam sprema toj covek..go smetam za najgolemiot predavnik -novinar roden vo Makedonija voopsto ..kolku ubavo gi filuva rabotite i se toa spakuvano vo kvazi intelektualni tekstovi i sto e najtragicno vo besplaten dneven vesnik ....

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
ne si svesen kakva omraza cuvstvuvam sprema toj covek..go smetam za najgolemiot predavnik -novinar roden vo Makedonija voopsto ..kolku ubavo gi filuva rabotite i se toa spakuvano vo kvazi intelektualni tekstovi i sto e najtragicno vo besplaten dneven vesnik ....
Да се осигура дека неговите излети на умот ќе бидат прочитани

Член од
18 јануари 2008
Мислења
97
Поени од реакции
1
kakvi gadni kampanji vodat Grcite .....

http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_ell_206_17/03/2008_94485

posebno me isfrustrira ova :

What is the closest language to the official language of FYROM?
The language spoken in the region is a Bulgarian dialect. It is distinct chose as the nucleus of its official national language an idiom spoken in northeast Bulgaria.from the official language of Bulgaria because the official Bulgarian state Linguists assigned with the job of formulating the Macedonian language took as its base the idiom of the Perlepe (Prilep) region, enriched with words from the Serbian vocabulary, while some letters were also changed.
И што те исфрустира тачно?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Што имаат заедничко соседите на Македонија? Па на сите целта им е да не видат во рамките на нивните граници... друго заедничко нема. Туку ми падна на памет, ако изјавиме дека сме Грци (не дека сме, ама за еден мајтап), дали ке дојде до кавга помеѓу Бугарија и Грција?

Ебати соседите, поарно да се наоѓавме во Африка отколку во ваква заебана средина.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
И што те исфрустира тачно?
Може ја место него? Најтачно да го фрустрирам прашањево твое?

The language spoken in the region is a Bulgarian dialect.

It is distinct chose as the nucleus of its official national language an idiom spoken in northeast Bulgaria.from the official language of Bulgaria because the official Bulgarian state Linguists assigned with the job of formulating the Macedonian language took as its base the idiom of the Perlepe (Prilep) region, enriched with words from the Serbian vocabulary, while some letters were also changed.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Може ја место него? Најтачно да го фрустрирам прашањево твое?

The language spoken in the region is a Bulgarian dialect.

It is distinct chose as the nucleus of its official national language an idiom spoken in northeast Bulgaria.from the official language of Bulgaria because the official Bulgarian state Linguists assigned with the job of formulating the Macedonian language took as its base the idiom of the Perlepe (Prilep) region, enriched with words from the Serbian vocabulary, while some letters were also changed.
2+2=.....

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Заедничко за сите нив: сите ни се непријатели и се педери и лајнари! :pos2:

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Заедничко на соседите на Македонија е Македонија. Ирнонично ама не е до нас...... Која е единствената држава во светот која се граничи самата со себе ? ;) :)

P

Princ

Гостин
А тоа е дека колку и да не се согласуваат националистите од нашите соседни земји секогаш ќе се согласат во една работа:не постои македонска нација и јазик,а Македонија мора да ја снема.
Напротив. Имам посетувано и јас доста албански форуми во последно време и можам да заклучам дека албанците воопшто никаков интерес немаат према македонија и не негираат ништо. Ве ословуваат како Македонци, земјата СЕКОГАШ ја ословуваат како Македонија... што сакате повише?
Кафе и локум утре :smir:

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Сум видел дека многу Албанци (од Албанија) не викаат Sllavo-Maqedonet (Славо-Македонци), а тоа не е баш најпријателски гест и најдобронамерно ословување.

P

Princ

Гостин
Јас сум видел пун курац македонци кои не викаат Албанци (скоро сите членови на форумов, почнувајќи од мнозинството администратори) па не се лутам ебате.

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Јас сум видел пун курац македонци кои не викаат Албанци (скоро сите членови на форумов, почнувајќи од мнозинството администратори) па не се лутам ебате.
A вие самите не си се викате Shqipetar? (е со две точки, т.е. темен вокал, апостроф или бугарски тврд знак-мал ер)

Јас не знам дека некој Македонец самиот за себеси вика дека е Славо-Македонец.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Za razlika od nasite piskarala, grcite imaat novinari koi ja teraat nivnata kauza.
Ааа грешка мачоре :) грците имаат новинари кои ја тераа нивната кауза, а ние имаме новинари, кои ја тераат, пак нивната кауза :)
Напротив. Имам посетувано и јас доста албански форуми во последно време и можам да заклучам дека албанците воопшто никаков интерес немаат према македонија и не негираат ништо. Ве ословуваат како Македонци, земјата СЕКОГАШ ја ословуваат како Македонија... што сакате повише?
Кафе и локум утре :smir:
Чудно. Посетувам доста интернационални форуми каде не албанци од Македонија, или од Косово, туку баш албанци од Албанија серат на велико за Македонија и Македонците...А кај нив па интересната работа е што кога тие ме условуваат со „fyromian“ и сл, јас им викам „Albanec“, и не се лутат ниту навредуваат...

P

Princ

Гостин
Христо, овој муабет се има правено многу пати (дури и на форумов, барај теми од почетоците на постоењево на форумов) и се има објаснато многу убаво.
Ама ај ќе ти објаснам во кратки црти и тебе, па да цепаме натаму со муабетов.
Германија ја викаме сите германија. Цел свет. Ама, тие се викаат дојчи. Народот е дојч, земјата се вика дојчленд... Но во сите односи и во други јазици се Германија-Germany-Gjermani....
Значи нашиот случај не е единствен во светот. Знаев и други примери ама пусти години па сум ги заборавил, ама ако е важно ќе се потсетам.
Заклучок: Албанците ве ословуваат како Македонци, земјата СЕКОГАШ ја ословуваат како Македонија... што сакате повише?
Ние Албанците од секогаш сме барале во други јазици освен албанскиот да не нарекуваат - Албанци а јас и TonInter ќе продолжиме да си се викаме Shqiptarл меѓу нас, и тоа само на АЛБАНСКИ. На македонски кога се заебаваме некогаш си се викаме албанци.
Јасно? :)

Edit: Реков трн, последниве недели цепам по албански форуми и ПРЕМНОГУ ретки се случаите некој да ве ослови како било што освен македонци и земјата Македонија, во споредба со она како се нарекуваат албанците на овој форум (токму овој, не одиме понатаму). Ако сакаш споредба, дај ми ги сите поста од последниве 3 дена на БИЛО КОЈ албански форум каде македонците не се нарекувале македонци или земјата не се нарекувала македонија а јас ќе ти дадам само и исклучиво од овој форум. Ќе те тепам да знаеш :)

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Ни еден Германец не се лути, ако му речеш ти си Дојч. Не знам што ви е навредливо ако некој не-албанец ви рече албанец, да не е до нагласокот (акцентот)?

Во секој случај, од сите дејанија на Албанците во Македонија во последниве 20 години, не можам да заклучам, дека се баш пријателски настроени кон нас Македонците. Иако, јас лично, последниве 4 години не сум имал ниту еден проблем со албанец.

Kajgana Shop

На врв Bottom