Insomniac
Evil Macedonian
- Член од
- 27 мај 2007
- Мислења
- 1.799
- Поени од реакции
- 28
Не, јаже не брка работа еден колец ама потап треба.Ахам.
Не, јаже не брка работа еден колец ама потап треба.Ахам.
Do sega Sehtanski bese predvesnik na VMRO. Ako Sehtanski kazuva taka znaci i Grujo ke legne na brasnoto. Amerite veke resile sto i kako ke bide.A koga ti ke resat gotovo e. Nie posle mozeme da se sobereme pred sobranie kako sto bese za Aracinovo. No dali toa nesto ke smeni.. Eban narod i ebana drzava sme.Ej zaborajvte da go spomnete Sahtanski i TMRO i nivnata Severna Makedonija
SVASTA
Ti ako si eban......sam si znaes.Do sega Sehtanski bese predvesnik na VMRO. Ako Sehtanski kazuva taka znaci i Grujo ke legne na brasnoto. Amerite veke resile sto i kako ke bide.A koga ti ke resat gotovo e. Nie posle mozeme da se sobereme pred sobranie kako sto bese za Aracinovo. No dali toa nesto ke smeni.. Eban narod i ebana drzava sme.
A ti Druze Bosko ne si eban.Te ebat Gricite te ebat bugari, srbi, albanci i na kraj amerikanci.Zboram ne konkretno tebe tuku kako Makedonec. Tocno ne treba da se siri pasivna energija. No dali moze nesto da promenime.Daj boze da gresam.Ti ako si eban......sam si znaes.
I ne mora da obznanuvas pred cel narod deka...ete taka ti stojat rabotite.
Ali molim te......nemoj da me svrstuvas i mene u taa ekipa.
Predavnicite se za da se ubivaat.
Vremevo vo koe sto ete...ziveeme,bara od sekoj od nas max. obmisleno,resitelno i cvrsto da reagira.Bez pravo na greshka.
I najmalku sto ni treba vo vakvi momenti e nekoj da siri pasivna energija i nebulozi za makedonceto sto drzi kubura u pojas i ja cuva za loshi denovi dur nekoj go javnal.
NO PASARAN.
тебе те чеша газето?A ti Druze Bosko ne si eban.Te ebat Gricite te ebat bugari, srbi, albanci i na kraj amerikanci.Zboram ne konkretno tebe tuku kako Makedonec. Tocno ne treba da se siri pasivna energija. No dali moze nesto da promenime.Daj boze da gresam.
прочитај ги и останатите, од кај знаеш, можи ќе ти светнеArticle 15.
(1) Everyone has the right to a nationality.
(2) No one shall be arbitrarily deprived of his nationality nor denied the right to change his nationality.
Article 18.
Everyone has the right to freedom of thought, conscience and religion; this right includes freedom to change his religion or belief, and freedom, either alone or in community with others and in public or private, to manifest his religion or belief in teaching, practice, worship and observance.
И што излезе од сево ова.Исто што кажав и јас кажав.Не ебаваат сите.Зошто Грците ни поставуваат такви услови.Зошто бугарите не не го признаваат јазикот. Зошто албанците ги диктириаат условите за нашиве ветрушки овде да играат по нивните конци.КАде е тука меѓународното право.Тоа постои ама како да не важи за нас. Затоа велам дека не ебаваат сите.А ти ако буквално разбираш се и ако сакаш да бидеш курва повели.Јас само кажувам какви се фактите, а тоа не значи дека се согласувам со нив.тебе те чеша газето?
па нека те ебат ко си запнал, сигурно им требаат курви, и на америте и на грците
мене ми е смешно да слушам како разни тенџериња тропаат по весници / телевизии, и форумите...
Постои нешто шо се вика меѓународно право, и некои акти / декларации / повелби, кои е основата на тие меѓународни права. Не секогаш се почитува тоа меѓународно право во Историјата, меѓутоа сега не е 19 век па некои дебили да ни го лажат народот дека вака или така
21 Век, писмени сме сите (се надевам и ти), очи и ум имаме, си ја знаеме историјата и правата, и без да ни ја кажуваат разни „освободители“.
Не постои дилема Името или Нато. Филм е, илузија, а еве зошто:
UNIVERSAL DECLARATION OF HUMAN RIGHTS
прочитај ги и останатите, од кај знаеш, можи ќе ти светне
Нашето гарантирано право да се самоопределиме по националност, си го користиме и се самоопределивме одамна како Македонци.
Бидеќи нема друга Националност или нација со тој термин во соседните држави, односно не е „регистриран“ изразот, НЕМА НИКОЈ ПРАВНА ОСНОВА да бара нешто да менуваме во нашиот определен идентитет - Македонци. (друго е национално малцинство)
Бидеќи има Бугари, Грци, Срби, Албанци, меѓутоа нема држава каде што каок државотворен сегмент учествува националност / нација која се нарекува Македонци, и нема ДРЖАВА Македонија, си ог користиме пак истото тоа право, и си ја крстивме државата САМИ последно во 1991.
Да те подсетам, се определивме да се викаме Република Македонија.
Заради горенаведените факти, дека нема официјално националност или нација Македонци како државотворен народ кај комшиите, и нема ДРЖАВА Република Македонија, никој не можи да ни брани да ги користиме, и ДОЛЖЕН е да ги користи истите за меѓусебна и меѓународна употреба.
Значи, ако поради пари, или некакви политички игри, некој проектира филм „името или нато“ , нека си ебат мајката.
А кој кај нас дома сериозно ке помисли нешто такво ко менување име, НАРОДОТ ќе му еби мајката.
Да менуваме име за некој да се наполни со пари, која будала воопшто би размислувала за такво нешто?
Да повторам, не е 18ти и 19 век...
Македонците немат потреба и желба да менуваат име, од шо мака?
Ако нешто на некого уште не му е јасно, да му нацртам?
Јас не верувам дека некој ќе потпише за промена на името.Името нема да го смениме.Тоа значи дека нема да не примат во НАТО и ЕУ.Се согласувам со тебе, не ни треба членство во тие организации по такви услови.Но прашањето мене ми е каде е тука правдата. Зошто кога сме ги исполниле условите за влез, да не влеземе.Каде е тука правдата. Зошто не по наша вина, да останеме на страна како црна овца во Европа.IMa resenie, samo treba narodot da izleze na ulica, da bide na ulica, se do Bukurest i jasno da stavi do znaenje sekomu deka nema promena na imeto.
NATO, EU, ne ni se potrebni ako clenstvoto vo niv znaci priznavanje na grckata negacija na nasiot identitet i potvrda na Bukureskiot dogovor.
Ima pravni regulativi, ima konvencii, deklaracii, pakti, cii potpisnicki se site tie clenki na "demokratiskite" NATO i EU, koi teraat so nas najgolema fassizoidna politika.
Да, сето тоа се случува пошто Груевски е неспособен и тера инат, и има само една опција која може да не спаси сите, се вика СДСМ.И што излезе од сево ова.Исто што кажав и јас кажав.Не ебаваат сите.Зошто Грците ни поставуваат такви услови.Зошто бугарите не не го признаваат јазикот. Зошто албанците ги диктириаат условите за нашиве ветрушки овде да играат по нивните конци.КАде е тука меѓународното право.Тоа постои ама како да не важи за нас. Затоа велам дека не ебаваат сите.А ти ако буквално разбираш се и ако сакаш да бидеш курва повели.Јас само кажувам какви се фактите, а тоа не значи дека се согласувам со нив.
Ако беше до Груевски одамна ќе го сменевме и се ќе беше мед и млеко.Само не е до него. Колку и да сакаш да бидеш ироничен.Да, сето тоа се случува пошто Груевски е неспособен и тера инат, и има само една опција која може да не спаси сите, се вика СДСМ.
Vidi sega:Јас не верувам дека некој ќе потпише за промена на името.Името нема да го смениме.Тоа значи дека нема да не примат во НАТО и ЕУ.Се согласувам со тебе, не ни треба членство во тие организации по такви услови.Но прашањето мене ми е каде е тука правдата. Зошто кога сме ги исполниле условите за влез, да не влеземе.Каде е тука правдата. Зошто не по наша вина, да останеме на страна како црна овца во Европа.
До кого е?Ако беше до Груевски одамна ќе го сменевме и се ќе беше мед и млеко.Само не е до него. Колку и да сакаш да бидеш ироничен.