Eве ги предавниците, се јавија!

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Најмалце криви за ова дереџе се грците...сами си го напрајвме сами си го дадовме газот на вересија...баш токму пред 10тина години....а тие многу добро знаеа и знаат и го користа то... а ние пак си го даваме газот под вересија....само до кога...незнам искрено....

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
гарфилде, со сиот респект ама многу сереш, да ми извиниш ама што е премногу премногу е
Mu reklo magareto na zajakot imas golemi usi.

Od tebe Asterix, osven Debilijanovi deklamabacii nisto drugo ne cuv, nisto umno.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ако Грција не отстапи од тоа, маневарскиот простор за некакво решение би се стеснил до крај. Се надевам дека во наредниот период, со ангажман на медијаторот, но и на Вашингтон, сепак ќе се отворат некои можности овој проблем да се надмине, изјавил претседателот Бранко Црвенковски во радио и ТВ интервју за Радио Слободна Европа.
“Мислам дека има формулации, и во изминатиот период паѓаа на маса такви предлози, кои не задираа во националниот идентитет. Повеќе значат некаков дополнителен опис на државното уредување на Македонија, како што е всушност и зборот „република“. За жал од страна на Грција токму таквите предлози беа на самиот почеток отфрлани“ вели Црвенковски.
Тој ја истакнува врската меѓу нашата држава и името на нашиот народ и нашиот национален идентитет. “Во сите изминати години битката за зачувување на уставното име всушност беше мотивирана со зачувување на нашиот национален идентитет. Постои тесна врска меѓу името на нашата држава и името на нашиот народ и нашиот национален идентитет и тоа е сосема легитимно и од тоа не можеме да отстапиме“.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе убо кажано ова последново,ама со таа придавката што ја спомнува некако ми го мати умот.Треба на разговорите за името во Понеделник да се побара од Грција,јавно да се изјасни колку Македонци живеат во Грција и точно која територија од Грчката држава си ја нарекуваат Македонија со јасно дефинирани граници,па малку да им ја префрлиме топката пред нивниот гол,за со нивни камења да се тепаат по глава.Нормално треба да се побараат листи од последните пописи во двете земји и да му се предочат на ОН представниците кој и како се декларирал последниве 60 години за да се заклучи кој има право да го употребува името Македонија.
П.С.:-Абе,шо не бев еден преговарач,имаше мамицата да им ја онадам!

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
abe ostajte gi politicarite se vide nivnoto daj nie nesto dobro da napravime za nasava MAkedonija.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Абе убо кажано ова последново,ама со таа придавката што ја спомнува некако ми го мати умот.Треба на разговорите за името во Понеделник да се побара од Грција,јавно да се изјасни колку Македонци живеат во Грција и точно која територија од Грчката држава си ја нарекуваат Македонија со јасно дефинирани граници,па малку да им ја префрлиме топката пред нивниот гол,за со нивни камења да се тепаат по глава.Нормално треба да се побараат листи од последните пописи во двете земји и да му се предочат на ОН представниците кој и како се декларирал последниве 60 години за да се заклучи кој има право да го употребува името Македонија.
П.С.:-Абе,шо не бев еден преговарач,имаше мамицата да им ја онадам!
Јас да бев преговарач пердуви ќе летаа.:pos:

Него, шала на страна, мене не ми е јасно како може претседателот индиректно да каже дека е спремен да попуш(т)и?
Не ми е јасно, еве се уште.
Какви додавки, наставки, ептитети, прилози и слично.
Се знае нашиот став: Двојна формула и ТОЧКА.
Не знам која е сатисфакцијата да сакаш да си ја предадеш државата.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Јас да бев преговарач пердуви ќе летаа.:pos:

Него,шала на страна,мене не ми е јасно како може претседателот индиректно да каже дека е спремен да попуш(т)и?
Не ми е јасно ,еве сеуште.
Какви,додавки,наставки,ептитети,прилози и слично.
Се знае нашиот став: Двојна формула или ТОЧКА.
Не знам која е сатисфакцијата да сакаш да си ја предаеш државата.
Ни двојна формула бе,од тоа попуштање на глава ни се качија.Значи прво се бара Грција да каже колку Македонци живеат во неа и каде се тие официјално декларирани,пописни листи,лични карти,патни документи,изводи и слични аргументи со кој би докажале дека стварно има Македонци во Грција.Доколку нема такви паѓаат во вода сите аргументи со кој Грција се размафтува и останува единствениот аргумент на сила со кој ние располагаме а тоа е дека овде живеат Македонци кој се родени како Македонци и на кој не може никој да им го смени идентитетот така едноставно без очигледни аргументи.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Osven samoite nie zemajki tugji pashaporti?!

Uste ne si go vratil be, prilepcanec??

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Osven samoite nie zemajki tugji pashaporti?!

Uste ne si go vratil be, prilepcanec??
Абе ми го фатија дека е фалц Маџарите,сега барам да купам друг,ама многу пари бараат ова "Велешкиве Бугари",побрзо и поефтино ќе купам Грчки од Битола.Шо да прајш од дома седење нема некое големо фајде научени сме да преживуваме во туѓина,овде само вегетираме,тоа ни е генетски предодредено.:toe:

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Тито Петковски сега на Канал 5 кажа дека сега не е време за лажен хероизам и докажување патриотизам,дека морало да се најде компомис бидејќи на Македонија не и требало меѓународна изолираност што би се случило ако не влеземе во НАТО и дека сега се создале поволни услови за компромис.

Зашто мене нервите ми се при крај.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А тој ти остана у Влада, за да го докове глоговиот кол во сандакот.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Тито Петковски, татко на олд скул комуњарите:wub:

Крејзи, ја веќе неам нерви. Ќе почнам сама јажиња да плетам:plete:

Crazy in Love