Односите на бугарското општество кон Република Македониjа

• Креатор на темата Креатор на темата BraneM
  • Време на започнување Време на започнување
Кои, тие дека децата им учат без пари во Скопие? секјаваш ли отдека имат пари. Има хора и при нас и при вас ако им дадеш малце пари ке се пишат и марсианци.

Па нивно право е како ќе се пишат...како што се чувствуваат, нема врска дали Кинези, Марсовци, Неандерталци...Едноставно нивно право, кое не треба да им се скратува.

јазе ви кажах, докато вашето лице е кум нас да дирете враго, гр'бот ви е кум Албанците. А рано или касно они ке станат колко вас. Тогаш се секјавате шо ке става. Вижте Косово. Вижте шо стана. Какви чисто македонски градови станаша шиптерски. От кој тогаш ке сакате подрашка. От Грција? От Косово? От Албанија?
Со поздрав. Пријатно.

ova ne e argument. bile kupeni, bile od selata, bile retardirani, slepi ili gluvi toa e nivni problem prijatele. ti bidi si zdrav i ziv bidi si bugarin no nemojte da gi diskriminirate lugeto. ne e po evropejski. a za obidite: ia vij parolite na VeMeReOto i Ataka na makedonskite sobiri. po golema navreda od toa na srede Skopje nekoj senilen starec od Amerika da ti ja ponizuva drzavata i nacionalnoto cuvstvo zdravje boze.

јазе ви кажах, докато вашето лице е кум нас да дирете враго, гр'бот ви е кум Албанците. А рано или касно они ке станат колко вас. Тогаш се секјавате шо ке става. Вижте Косово. Вижте шо стана. Какви чисто македонски градови станаша шиптерски. От кој тогаш ке сакате подрашка. От Грција? От Косово? От Албанија?
Со поздрав. Пријатно.

a zosto ne so Albanija. tamu Makedoncite imaat najgolemi prava sporedeno so site drugi balkanski drazavi(zalno no vistinito). i ne im preci nasiot jazik, ne se drznale da ni go osporuvaat nacionalniot identitet, crkva...:toe:

Со поздрав. Пријатно.

Buntaru, тоа што Македонците во Бугарија сакаат да се здружат во политичка партија и на демократски начин преку институциите на системот да си ги побараат своите права итн. не е воопшто чепкање на ѓаволот (враго), туку тоа што бугарскиот суд не им дозволува да ја регистрираат ОМО Илинден-Пирин...де требало 5000 потписи, арно ги собраа...па не биле добри, биле од мртовци и така до бескрај...Не е далеку денот кога ќе соберат и 20 000 потписи, ама тогаш изгледа судот ќе побара регистрацијата да ја достави 96 годишно малолетно момче во присуство на двајца живи родители...Значи се само да се спречи едно демократско право:toe: .

Факт е дека 95% от лјудете в Пиринска Македонија се чувстват б'лгари. Зашто п'к ОМО трјабва да ги објавјава за такива каквито те не се чувстват. Какво право да имат те, което РАДКО да нјама?
И за какви права се борјат. Кое попречи на Сергеј Станишев от струмишки род да стане минист'р - председател на Република Б'лгарија. Кое попречи на Георги Пирински от Банско да е председател на б'лгарскијат парламент? Как така тези обезправени лјуде управлјават Б'лгарија?

ОМО може, Ратко - не. Ајде бре. А лично мене вообште не ме интересира кој как ке се пише стига да не ми пречи. Мен ме интересира да ми в'рви бизнесот. Кажах ви. Докато се борите со нас, вашите комунисти ке напраат пари. Ова се вика отклонуване на вниманието от истинските проблеми. Ние сме гледали овој филм.

Факт е дека 95% от лјудете в Пиринска Македонија се чувстват б'лгари. Зашто п'к ОМО трјабва да ги објавјава за такива каквито те не се чувстват. Какво право да имат те, което РАДКО да нјама?
И за какви права се борјат. Кое попречи на Сергеј Станишев от струмишки род да стане минист'р - председател на Република Б'лгарија. Кое попречи на Георги Пирински от Банско да е председател на б'лгарскијат парламент? Как така тези обезправени лјуде управлјават Б'лгарија?

aman ej se posravte so nekakvo strumicko poteklo na toj Stanisev. a znaes li deka nema nitu eden covek vo toa selo sto se sekava na tatko mu na Stanisev koj bozem bil roden tamu. i ako e roden neznam kako, neznaci deka potekloto mu e od tamu. ic ne me cudi i ova da e delo na Makedonskio historiceski institut.

А ти питал ли си нјакој от село Штука дали си спомнјат за Димит'р јаков Станишев?

Пријатели, нито ние ке ве убедиме дека сте б'лгари, нито вие нас дека сме македонци. Вие си мислете дека јане, Гоце са само ваши, ние и наши. Едно не мога да схвана само, дека се мислите че сте наследници на Александар Велики. Па он имал ли е деца?(Ова е шега разбира се) Извод. Никога нема да се разберем. И шо ке прајм тогаш като едни песни пееме, една вера сме и имаме близки езици, комшии сме?

Моиа порака е - секој да се вика како сака и слави којто сака. Да погледнеме как да сме си полезни. Как можем да правим бизнес заедно.

Пријатели, нито ние ке ве убедиме дека сте б'лгари, нито вие нас дека сме македонци. Вие си мислете дека јане, Гоце са само ваши, ние и наши. Едно не мога да схвана само, дека се мислите че сте наследници на Александар Велики. Па он имал ли е деца?(Ова е шега разбира се) Извод. Никога нема да се разберем. И шо ке прајм тогаш като едни песни пееме, една вера сме и имаме близки езици, комшии сме?

Моиа порака е - секој да се вика како сака и слави којто сака. Да погледнеме как да сме си полезни. Как можем да правим бизнес заедно.

Ние воопшто не ве убедуваме дека сте македонци, вие сте тие кои убедуваат и лажираат.Баш добра порака ама штета што твојата булгарија не ја применува:helou:.И јас не можам да го сватам она вашето
"един народ две држави" а за тоа дали сме наследници на античките македонци не се секирај времето покажува и фала му на бога сега веќе постојат начини и методи за да се утврди нечие потекло:smir:.А не бе братче не пееме едни песни вие почнавте последниве 10 години да го крадете нашиот фолклор, веке 20 години водите тивка политика на асимилација на македонците и затоа молимте мемој да ми кажуваш како да бидиме полезни едни на други и да правиме бизнис заедно!Единствената полза што ја гледате во нас е зграбување територија и поголеми влијанија на балканов!

Па нивно право е како ќе се пишат...како што се чувствуваат, нема врска дали Кинези, Марсовци, Неандерталци...Едноставно нивно право, кое не треба да им се скратува.

аха, а кој е дал правото на ОМО-Илиинден да обвјават сите в Пиринска Македонија за македонци. Они точно това прават - лажат дека сите били македонци.
А очедвидната и очевадна истина е, че за македонците се пишат много малко хора - под 1 % от населението от 350 000 души.

Какви малцински права може да се искат за 3000 души, които не живејат компактно ? Или се иска сите насила да учат македонски език и да се пишат за македонци ?

дали некој че има честта и достојнството да отговори в прав текст на това ?
сите пописи и избори и избори след 1991 г потв'ржват тази цифра - незначително малцинство

зашто на този и на други македонски интернет форуми досега не се е јавил НИТО ЕДИН човек от Пиринско да напише дека е македонец ?

дали некој че има честта и достојнството да отговори в прав текст на това, без да плјуе и да излива злоба и бес и да пише глупости ?

Ние воопшто не ве убедуваме дека сте македонци, вие сте тие кои убедуваат и лажираат.Баш добра порака ама штета што твојата булгарија не ја применува:helou:.И јас не можам да го сватам она вашето
"един народ две држави" а за тоа дали сме наследници на античките македонци не се секирај времето покажува и фала му на бога сега веќе постојат начини и методи за да се утврди нечие потекло:smir:.А не бе братче не пееме едни песни вие почнавте последниве 10 години да го крадете нашиот фолклор, веке 20 години водите тивка политика на асимилација на македонците и затоа молимте мемој да ми кажуваш како да бидиме полезни едни на други и да правиме бизнис заедно!Единствената полза што ја гледате во нас е зграбување територија и поголеми влијанија на балканов!
Kaто говорја за песни ти кажувам дека јазе сум от Пиринскио крај. Моја род е от Егејска Македонија. И кој ви иска земјата и народот пријател. Малко ни са нашите проблеми та да имаме и вашите. Се некој сака да ви вземе земјата, да ви уништи. Сички са против вас. Ако некој ке ве уништи са оние дека живејат около Косово. Хората премахнаха границите в Европа. Секој оди, работи дека иска. Как ке ви земат у ЕУ като не се сакате с никој комшија. Вместо да се караме е по добре да мислеме как да сме си полезни.

taka e sekoj od Bugarija e makedonec! i mene mi rečaa vekje deka sam makedonec , nema značenie deka sam od trnovo.........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom