Односите на бугарското општество кон Република Македониjа

• Креатор на темата Креатор на темата BraneM
  • Време на започнување Време на започнување
МК како млада независна дражава и требат надворешни непријатели и нови херои. Ова зајакнува националното сознание. И БГ и е нај сгодна за неприател. Се некој сака да ви земе земјата, да ве уништи. Алоооо, во кој век живеете. Кој ви сака земјата? Во 21 век сме. Повече граници нема да се менуват. Доколко БГ си трае ГР не си дава историјата. Гледајте и нагласите во БГ обштество. Позитивни. Ама се страхувам оти ова нема да трае долго. Кој сака човек дека го мрази? Заборавивте кога ГР ви стави ембарго на Солунското пристаниште и сите ваши производи одаа преку Бургас, Забравивте кој ви призна со името Македониja. И иазе не ги сакам грците, ама они са членки на НАТО и ЕУ. И никој нема да дозволи кандидат членка да прави ембарга, судене у Хаг, и да има нерешени проблеми со комшија членка. За жал грците са во силната позицииа. Некој(ср'боманите) може да го сака мегу мас да са лоши односите. Мислам дека не все македонци имат такова.

Естествено че са глупости, нима мислиш че с Ра може да се говори сериозно.
Имаме си закачка с дечкото, от време на време си позволјавам и забавленија. Нјама лошо.

Ако се пукате меѓу себе правете го тоа преку ПП, а ако веќе е на пост го читаме сите и се наоѓаме погодени.

А, случајно, токму вие да не им ја дадовте таа снимка?
Оти вие сте поголеми непријатели од грците...
Знаеме сите дека ветото е од вас, само дека цигано-елините го вербализираа...
Еден ден ќе ви го рогнеме ножот во грб, кога нема да се надевате...
Дека ќе ве свршиме за сите векови, гнидо татарска, тоа е сосема извесно!

Ако се пукате меѓу себе правете го тоа преку ПП, а ако веќе е на пост го читаме сите и се наоѓаме погодени.

Все пак с лудите подд'ржам нјакаква дистанција. Да ми прашта ПП - не, благодарја. Не е интересно.
Ако си прод'лжим резговора от по-рано, се сештам че и ОМО Илинден - Пирин не пејат б'лгарскијат химн и не развјават б'лгарски знамена на своите сбирки.

МК како млада независна дражава и требат надворешни непријатели и нови херои. Ова зајакнува националното сознание. И БГ и е нај сгодна за неприател. Се некој сака да ви земе земјата, да ве уништи. Алоооо, во кој век живеете. Кој ви сака земјата? Во 21 век сме. Повече граници нема да се менуват. Доколко БГ си трае ГР не си дава историјата. Гледајте и нагласите во БГ обштество. Позитивни. Ама се страхувам оти ова нема да трае долго. Кој сака човек дека го мрази? Заборавивте кога ГР ви стави ембарго на Солунското пристаниште и сите ваши производи одаа преку Бургас, Забравивте кој ви призна со името Македониja. И иазе не ги сакам грците, ама они са членки на НАТО и ЕУ. И никој нема да дозволи кандидат членка да прави ембарга, судене у Хаг, и да има нерешени проблеми со комшија членка. За жал грците са во силната позицииа. Некој(ср'боманите) може да го сака мегу мас да са лоши односите. Мислам дека не все македонци имат такова.

Чудно размислување имате вие бугарите..Ако некој срчка против вас, одма го нарекувате србоман..Зошто?Јас не сум нити србоман,ниту бугарофил, туку СУМ МАКЕДОНЕЦ!И србите и вие сте се покажале колку сте ни „пријатели“ 1912, и уште денес се покажувате!Тие не ни ја признаваат Црквата,вие народот...И кој да го одберам за пријател?

Многу се нервирам, некој ко ќе рече, да не беше Тито, вие ќе немавте држава..Зошто?Тие го вратија тоа што го имаа земено, но факт е дека Македонија ја направија најнеразвиената република од цела Југославија бивша...Исти ми се мене и Каракачанов,и Тито..

Неутралност не значи баш подкрепа.

Ама пак исто како да сте ја потпкрепиле грчката позиција..
Вие ќутевте, не реагиравте, или Караманлис му тупнал некое париче плус во џебот на Прванов..
Ова го кажувам зошто Прванов викаше дека ја поддржува нашата земја, се лупаше во гради, и на крај ножот во грб..
Значи сте ја подкрепиле грчката позиција, биди среќен

Кога не му се спротивставуваш на насилникот, тогаш значи со него си...Стара поговорка...

Все пак с лудите подд'ржам нјакаква дистанција. Да ми прашта ПП - не, благодарја. Не е интересно.
Ако си прод'лжим резговора от по-рано, се сештам че и ОМО Илинден - Пирин не пејат б'лгарскијат химн и не развјават б'лгарски знамена на своите сбирки.

Ама немаат за цел отцепување од Бугарија и спојување со Македонија, а на РАДКО како што ти кажав порано припојувањето на Македонија кон Бугарија им е главна цел, покрај тоа што сакаат да не „освестат„ „че сме биле однародени Б'лгари„...Е тоа братко не може...не може никој да ме освестува кој сум, јас знам дека сум роден како Македонец, како Македонец живеам и како Македонец ќе умрам. Но како што рековме ОМО Илинден-Пирин го доби спорот со Бугарија во Стразбур и судот и препорача на државата да не го закочува регистрирањето на политичката партија. Па нели сте во ЕУ, нели почитувањето на фундаменталните човекови права на сите во ЕУ се најголем приоритет ? Епа, слободното здружување во политички партии, како и почитување на националните малцинства се едни од тие права...а, Бугарија не сака ниту да признае дека има Македонско национално малцинство.:toe:

КИКО, з*еби го Каракачанов. Кажах ти. Он е от Русе. Покрај ВМРО влезна во парламенто. Нај мало 20 г ке барате в'ншнио неприател докато сватите дека он е дома. Комунистите. Ние отдамна сме го изживели ова. Комунистите ке станат капиталисти. Еве ги нашите за пример. Они со гјаволо ке се соберат, три пати кожата ке сменат само да цицат от државата. А народо ке си играе на патриоти, ке се боре со врагот и ке се чуди как да си плати струјата.

...не може никој да ме освестува кој сум, јас знам дека сум роден како Македонец, како Македонец живеам и како Македонец ќе умрам...

Евалла Калипсо. И аз не сакам некој да ми вика дека сум македонец. Ние во Пиринско сме си б'лгари. Секој да се вика како шо сака. Така мислам аз.

Евалла Калипсо. И аз не сакам некој да ми вика дека сум македонец. Ние во Пиринско сме си б'лгари. Секој да се вика како шо сака. Така мислам аз.

Ако се чувствуваш како Б'лгарин тоа е ОК и јас немам ниаков проплем со тоа...ама таму во пиринскиот дел има луѓе кои се декларираат и се чувствуваат како Македонци, а некој сака да им го скрати тоа право...Тоа и е проблемот.

Ако се чувствуваш како Б'лгарин тоа е ОК и јас немам ниаков проплем со тоа...ама таму во пиринскиот дел има луѓе кои се декларираат и се чувствуваат како Македонци, а некој сака да им го скрати тоа право...Тоа и е проблемот.
Кои, тие дека децата им учат без пари во Скопие? секјаваш ли отдека имат пари. Има хора и при нас и при вас ако им дадеш малце пари ке се пишат и марсианци.

Калипсо, с'д'т в Страсбург не зад'лжава Б'лгарија да регистрира ОМО Илинден - Пирин. Ако имаш нјак'де решението, прочети го.
Видјах устав'т на РАДКО и там дори не се споменава думата Б'лгарија. В с'штото време ОМО-вци вејат в Б'лгарија чужди знамена и се д'ржат арогантно наричајки б'лгарите "татари" /по ср'бски маниер/. С тези дејствија те опровергават нјакои членове в устава си като например чл. 10 - "Да се противопоставја на всеки вид расиз'м, шовиниз'м, краен национализ'м, ксенофобија, фашиз'м и всјакакви идеологии, застрашавашти принципите на демокрацијата, правата на човека и на малцинствата". Може ли да се има вјара на такива?
А си прав че никој не може да каже на другија как'в е. штом ти се чувстваш македонец - македонец си. Б'ди жив и здрав!
:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom