karan
бивш поет, плукач, вљубеник во слободата

i ete ova e odnosot na bugarskoto opstestvo kon Makedonija. dojdoa na lice mesto da ni go objasnat. mercy bratia
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Естествено че са глупости, нима мислиш че с Ра може да се говори сериозно.
Имаме си закачка с дечкото, от време на време си позволјавам и забавленија. Нјама лошо.
Ако се пукате меѓу себе правете го тоа преку ПП, а ако веќе е на пост го читаме сите и се наоѓаме погодени.
МК како млада независна дражава и требат надворешни непријатели и нови херои. Ова зајакнува националното сознание. И БГ и е нај сгодна за неприател. Се некој сака да ви земе земјата, да ве уништи. Алоооо, во кој век живеете. Кој ви сака земјата? Во 21 век сме. Повече граници нема да се менуват. Доколко БГ си трае ГР не си дава историјата. Гледајте и нагласите во БГ обштество. Позитивни. Ама се страхувам оти ова нема да трае долго. Кој сака човек дека го мрази? Заборавивте кога ГР ви стави ембарго на Солунското пристаниште и сите ваши производи одаа преку Бургас, Забравивте кој ви призна со името Македониja. И иазе не ги сакам грците, ама они са членки на НАТО и ЕУ. И никој нема да дозволи кандидат членка да прави ембарга, судене у Хаг, и да има нерешени проблеми со комшија членка. За жал грците са во силната позицииа. Некој(ср'боманите) може да го сака мегу мас да са лоши односите. Мислам дека не все македонци имат такова.
Неутралност не значи баш подкрепа.
Кога не му се спротивставуваш на насилникот, тогаш значи со него си...Стара поговорка...
Все пак с лудите подд'ржам нјакаква дистанција. Да ми прашта ПП - не, благодарја. Не е интересно.
Ако си прод'лжим резговора от по-рано, се сештам че и ОМО Илинден - Пирин не пејат б'лгарскијат химн и не развјават б'лгарски знамена на своите сбирки.
...не може никој да ме освестува кој сум, јас знам дека сум роден како Македонец, како Македонец живеам и како Македонец ќе умрам...
Евалла Калипсо. И аз не сакам некој да ми вика дека сум македонец. Ние во Пиринско сме си б'лгари. Секој да се вика како шо сака. Така мислам аз.
Кои, тие дека децата им учат без пари во Скопие? секјаваш ли отдека имат пари. Има хора и при нас и при вас ако им дадеш малце пари ке се пишат и марсианци.Ако се чувствуваш како Б'лгарин тоа е ОК и јас немам ниаков проплем со тоа...ама таму во пиринскиот дел има луѓе кои се декларираат и се чувствуваат како Македонци, а некој сака да им го скрати тоа право...Тоа и е проблемот.