Односите на бугарското општество кон Република Македониjа

• Креатор на темата Креатор на темата BraneM
  • Време на започнување Време на започнување
Bugarite otsekogas kon Makedonija i Makedoncite se odnesuvale kurvinski, edinstveno vodeni od megalomanskata zelba za zgrabuvanje na makedonska zemja i unistuvanje na Makedonecot.
Uste od 1878 g., bugarite bile dousnici na osmanliite, sakajki da bidat unisteni sto poveke Makedonci, a od druga strana, dvolicno se pretstavuvale kako makedonski "braka".
Vidovme sto se sluci i na samitot na NATO. Bugarite zastanaa zad Grcija, sto i se ocekuvase.

Б'лгарија, Данија и Белгија запазиха неутралитет.
Зад Г'рција застанаха Франција, Испанија и Италија. Да кажеш нешто за тјах?

Б'лгарија запази неутралитет. Зад Г'рција застанаха Франција, Испанија и Италија. Да кажеш нешто за тјах?

А зошто неутралност бе златен ? Та нели се удиравте во гради дека ја поддржувате Македонија на патот кон НАТО и ЕУ ? И колку да знаеш Италија јавно демантираше дека била на страната на Грција тогаш, а Бугарија си молчеше како пичка под кошула, еба ве беља... Ај не ме нервирај !:uvo:

Абе чудjа ви се с това ОМО. ОМО та ОМО. Неколко пати сум ви викал тука. Саберете се 5 000 човека с БГ паспорти и си направете нова партиjа. Големата философиjа... излагате се с това ОМО. За толкова години требва да е станало jасно, че ОМО и Радко нема да видjат бел свет

Недев, а како сакаш после овој пост да ве сакам јас вас?Ова според мене е лицемерие!Колку пати имаат собрано 5000потписи и вие половината умрени им ги правите и триста други опструкции..Немојте да се правите наивни, дека не можеле да се соберат 5000потписи..А и има многу закани дури и по живот ако се потпишат луѓето за регистрирањето на ОМО!Немојте овде да се правите дека сте чесни, кога и сам знаеш дека таа е политиката,да не се регистрира ОМО,да не постои како партија, а овде што се правиш слеп при очи не одговара на меѓусебната соработка која ја пропагираш толку во твоите постови!

Б'лгарија, Данија и Белгија запазиха неутралитет.
Зад Г'рција застанаха Франција, Испанија и Италија. Да кажеш нешто за тјах?

Франција и Шпанија застанаа позади Грција!Саркози застана позади Грција, зошто циганите му напишале книга и чувствувал должност да му врати за услугата!Шпанија не ме интересира..Додека пак Италија не застана позади Грција, тоа ЈАВНО го изјави Романо Проди!

Франција и Шпанија застанаа позади Грција!Саркози застана позади Грција, зошто циганите му напишале книга и чувствувал должност да му врати за услугата!Шпанија не ме интересира..Додека пак Италија не застана позади Грција, тоа ЈАВНО го изјави Романо Проди!

А што е најжалосно Димитар Влахов беше најголемиот лобист порано да имаат евреите своја држава..
И гледај како ни возвраќа еврејското копиле..
Логор....за диносаурусот Саркози

Абе чудjа ви се с това ОМО. ОМО та ОМО. Неколко пати сум ви викал тука. Саберете се 5 000 човека с БГ паспорти и си направете нова партиjа. Големата философиjа... излагате се с това ОМО. За толкова години требва да е станало jасно, че ОМО и Радко нема да видjат бел свет

Недев, постои разлика помеѓу ОМО Илинден-Пирин и РАДКО !
ОМО конкурира да се регистрира како политичка партија, која би делувала на Бугарската политичка сцена, залагајќи се за демократија во која ќе се почитува Македонското национално малцинство во Бугарија и во својот статус нема ниту една точка која претставува закана за уставното уредување на Република Бугарија.
РАДКО се обиде да се регистрира како здружение на граѓани, а на својата промоција настапија со химната „Изгреј зоро на слободата„ својствена само на крвникот Ванчо Михаилов, Македонската химна воопшто не беше интонирана, без дозвола поставуваа споменик на Мара Бунева (секретарката на Михаилов), а како цел која беа си ја зацртале беше присоединување на Македонија кон Бугарија. Значи, треба да се направи дистинкција меѓу нив. Инаку колку за информација, во Македонија постои „Здружение на Бугарите во Македонија„ кое никој не го оспорува ниту забранува.:cug:

И на мен не ми хареса позицијата на Б'лгарија, не трјабваше да б'де неутрална, а трјабваше јасно да подкрепи Г'рција.

Недев, постои разлика помеѓу ОМО Илинден-Пирин и РАДКО !
ОМО конкурира да се регистрира како политичка партија, која би делувала на Бугарската политичка сцена, залагајќи се за демократија во која ќе се почитува Македонското национално малцинство во Бугарија и во својот статус нема ниту една точка која претставува закана за уставното уредување на Република Бугарија.
РАДКО се обиде да се регистрира како здружение на граѓани, а на својата промоција настапија со химната „Изгреј зоро на слободата„ својствена само на крвникот Ванчо Михаилов, Македонската химна воопшто не беше интонирана, без дозвола поставуваа споменик на Мара Бунева (секретарката на Михаилов), а како цел која беа си ја зацртале беше присоединување на Македонија кон Бугарија. Значи, треба да се направи дистинкција меѓу нив. Инаку колку за информација, во Македонија постои „Здружение на Бугарите во Македонија„ кое никој не го оспорува ниту забранува.:cug:

С какво пеенето на "Изгреј зоро на свободата" и поставјането на паметна плоча се нарушава устав'т на Република Македонија? Нима това е забранено от конституцијата ви?

И на мен не ми хареса позицијата на Б'лгарија, не трјабваше да б'де неутрална, а трјабваше јасно да подкрепи Г'рција.

Па вие веќе ја подкрепивте Грција со тоа што бевте неутрални
Да не зборам кога не избркавте поради Грција од саемот за туризам....

Значи треба да ти хареса ова....

Б'лгарија иска Македонија в НАТО, но претенциите и провокациите доведоха до тази позиција.
Впрочем половината страни в НАТО се солидализираха с мотивите на Г'рција - нјакои повече, други по-малко, но признаха че Г'рција има основание за вето. С карти на "обединена" Македонија и други провокации Македонија даде силни козове на г'рците.

Б'лгарија иска Македонија в НАТО, но претенциите и провокациите доведоха до тази позиција.
Впрочем половината страни в НАТО се солидализираха с мотивите на Г'рција - нјакои повече, други по-малко, но признаха че Г'рција има основание за вето. С карти на "обединена" Македонија и други провокации Македонија даде силни козове на г'рците.

Кога ќе се разбудите од вашиот посран сон?Кога...?

С какво пеенето на "Изгреј зоро на свободата" и поставјането на паметна плоча се нарушава устав'т на Република Македонија? Нима това е забранено от конституцијата ви?

Споменици се поставуваат само ако за тоа се добие дозвола, а не по своја волја каде што ќе посакаш и кому ќе посакаш. Може некому ќе му се присака споменик на Хитлер да постави, арно ама тоа едноставно не може, нели ? А, не е толку проблем врховистичката песна „изгреј зоро на слободата„ , колку што е проблем игнорирањето на државната химна и знаме, ако сакаш во неа да регистрираш здружение.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom