Односите на бугарското општество кон Република Македониjа

• Креатор на темата Креатор на темата BraneM
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе, грешка си...
Виж сега, македонците винаги са били најчисти б`лгари от дјаду и прадјаду...
бла бла бла бла бла....
(Расипоана татарстанска плоча, диригент...Маестро Калфин...исполнител, Божу Димитрув, `хисторикат` б`лг`рски....
:drk:
Значи така, ние сме татари, г'рците цигани а вие центарот на земјата. Ајдеееееееее луно луно земьо македонска и тебе ли ке те делеме. Имаш чувство за хумор.

До Бунатру.

Почтувани
Брату бугарину, извина вака ама ако знаеш дека 99,99 % до оние што вадат бугарски пасоши не е тоа дека се чувствуват бугари, туку да фатат џенем по европа или да и купат поефтина кола.

Ама вие тоа го знете ама не секате да си признаете сами на себе!!!!

Поздрав
г-дин Астерикс

Значи за една кола и мајките си сте готови да продадете, така ли да го разбирам? No comment. :pos:

ne mora taka. moze: em vas ve :hump: em evropski plati zemame bez da plakame danoci. az si licam na......tra-la-la, tra-la-la

Аз сум на мнение дека требува да има такви партии. Тогаш ке се види колко хора как се определуват. Верувај ми, нема да ви ареса. Друго е што нашиот устав, а и в по-големиот дел во европа не дозволуват регистрација на етнички партии. Комунистите веднаь го ск'ршиа уставот со регистрацииата на ДПС. За притисок кој как да гласи у нас отдамна нема. Овој се однесува за ДПС. Турците сите гласат. 100% гласачи, 100% за ДПС. И тие дека от 20 години живеат и плакат налози во Турција. А ние б'лгарите 20-30% гласачи. И вие направихте истата грешка со албанските партии.
Ама да ти кажам други. Мене и много лјуге тука ме интересира што ке јаде семејстото ми, как ке си плакам струјата, студирането на децата и отморот летото. А не кој цар чиј е бил, как се определувал тој и оној. Така е вече и у Европа. Нема граници, народот се омеша. Догодина примерно мога да ода во Германииа и да работам како германец. ја сум програмер от 20 години. Во БГ англичани купуват куки и живеат. Има по важни проблеми. А колко лјуге у нас ке се пишат македонци и колко у вас б'лгари нито ми рани семајство, нито ке промени моето отношение кум пријателите ми и родата во Велес, Струмица и Скопие. Лек ден колега.
Види сега, тоа е многу сложена работа...и кај нас има партии на етничка основа, а и кај вас (онаа на Турците). Ако се дозволи ОМО Илинден да се регистрира кај вас, ќе бидеш изненаден кога слободно, без притисоци, колку луѓе ќе се искажуваат како Македонци.
И јас, како и ти, имам и роднини и пријатели во Бугарија.
Роднините се кажуваат Македонци. Исти како мене. И сега?
А во Струмица има некои кои најотворено и најслободно се декларираат како Бугари, па не им фали влакно од главата, а по ваши медиуми расправаат за наводна обесправеност, а пари прават од бизниси, а и од далавери со бугарски пасоши. Што мислиш, зошто е тоа така?
Заради она што и самиот го спомна...Интерес!
Сметки да се платат, деца да имаат за студии пари...коли, незнам што...а тие го одбрале тој пат, ширејќи некоја лажна слика заради корист.
Ако има толкав број Бугари во Македонија, нека формираат партија! Па да бидеме начисто, а не да се кријат зад наводната обесправеност и забранетост на формирање таква партија.
Здружението Радко имаше програма која директно одеше против Уставот на Македонија! Затоа и беше забранета.
Поздрав!

До Бунатру.

Почтувани
Брату бугарину, извина вака ама ако знаеш дека 99,99 % до оние што вадат бугарски пасоши не е тоа дека се чувствуват бугари, туку да фатат џенем по европа или да и купат поефтина кола.

Ама вие тоа го знете ама не секате да си признаете сами на себе!!!!

Поздрав
г-дин Астерикс

г-дин Астерикс, јас попрво би рекол дека 99,99% од оние кои вадат Бугар-тапија го прават тоа за безвизно шетање, т.е. работење по Европа, а колата е секундарна.
Обично, барем оние кои ги знам, вадат тапијата, одат Словенија или било каде, и си доаѓаат дома, најчесто купуваат некоја ефтина канта, која ја регистрираат во Бугарија, потрошат заработеното, и пак одат...
И се така...живот кучешки.

Токму така..Без притисоци да се организираат Македонците во Бугарија, ќе видите дека ќе се изборат за нивните права..Не мора многу..Оние човечките..Национална припадност, живот без притисок дека ќе бидеш омаловажуван зошто си се декларирал како Македонец!Ако бевме ние Македонците такви, досега Каров и Канзуров одамна ќе беа 2m underground!

Ајде бе. Утре ке ви кжам нешто, сега дојдоха ората от Велес. И ке си пееме после час два македонски песни, И нема да спориме чии са. И нема д зборуваме за историиа и политика. Мајната им. Братовчедите са тука, женооооо, носи салатата и ракичта:cug: :cug:

abe Dragi Bugarot od Veles da ne ti dojde? nova bista da pravite:helou:

г-дин Астерикс, јас попрво би рекол дека 99,99% од оние кои вадат Бугар-тапија го прават тоа за безвизно шетање, т.е. работење по Европа, а колата е секундарна.
Обично, барем оние кои ги знам, вадат тапијата, одат Словенија или било каде, и си доаѓаат дома, најчесто купуваат некоја ефтина канта, која ја регистрираат во Бугарија, потрошат заработеното, и пак одат...
И се така...живот кучешки.

да де и јас тоа го кажав
Значи за една кола и мајките си сте готови да продадете, така ли да го разбирам? No comment. :pos:

ЗА ова ли ми кажуваше? обаче

астерикс напиша:
Бугарски фармер ја заменил својата жена за коза
sps_bugarski-farmer-zena-koza.jpg
Несреќен бугарин кој во својот живот се женел три пати, одлучил уште еднаш да стапи во брак, но овој пат со коза.

Стоил Панајотов (54) својата трета сопруга Елена ја сменил за осумгодишна коза. Тоа му успеало на сточарскиот саем во трговскиот град Пловдив. Главна причина за размената била тоа што неговата сопруга не можела да му роди дете.​

"Оној ден кога еден пријател ми кажа дека воопшто немал среќа со жените и дека му се допаѓа мојата сопруга, размената беше успешно завршена. Секако и мојата жена се сложи со тоа.", објаснува Стоил.​

"Козата ми роди три младенчиња, а мојата сопруга ниту едно дете. Јас ја добив козата на втора рака, а тој потполно нова жена", додава фармерот.​

Ова не е прв случај за необична размена помеѓу животни и луѓе. Минатата година во Судан еден маж го присилиле да се ожени со коза поради тоа што редовно ја силувал. Вториот случај е од Индија каде еден човек бил на сите насловни страници поради тоа што го послушал својот астролог и се оженил за куче..​

Е ти какво се учудваш, скоро едни платиха таксито си като предложиха на шофьора 9 годишната си д'штерја.

Многу си духовит нема што...Еве види ме..Паднав од смеење..За греота си бе!

tolku mu faka crpkata ,kutriot na ciganska nesreka da se potsmeva. aj da ne zboram sega pa za odnosot na bugarskoto opstestvo kon romite.

Гледам Гарфијлд вече го е казал:

I am a Macedonian. My country's name is "Republic of Macedonia". It is a basic human right to choose a name for yourself and to express your nationality.

Изв'н това не виждам какво има да се добавја, от когото и да е, било то б'лгарин, с'рбин, или гр'к.

Абе чудjа ви се с това ОМО. ОМО та ОМО. Неколко пати сум ви викал тука. Саберете се 5 000 човека с БГ паспорти и си направете нова партиjа. Големата философиjа... излагате се с това ОМО. За толкова години требва да е станало jасно, че ОМО и Радко нема да видjат бел свет

Напишано од астерикс
Бугарски фармер ја заменил својата жена за коза
sps_bugarski-farmer-zena-koza.jpg
Несреќен бугарин кој во својот живот се женел три пати, одлучил уште еднаш да стапи во брак, но овој пат со коза.

Стоил Панајотов (54) својата трета сопруга Елена ја сменил за осумгодишна коза. Тоа му успеало на сточарскиот саем во трговскиот град Пловдив. Главна причина за размената била тоа што неговата сопруга не можела да му роди дете.​

"Оној ден кога еден пријател ми кажа дека воопшто немал среќа со жените и дека му се допаѓа мојата сопруга, размената беше успешно завршена. Секако и мојата жена се сложи со тоа.", објаснува Стоил.​

"Козата ми роди три младенчиња, а мојата сопруга ниту едно дете. Јас ја добив козата на втора рака, а тој потполно нова жена", додава фармерот.​

Ова не е прв случај за необична размена помеѓу животни и луѓе. Минатата година во Судан еден маж го присилиле да се ожени со коза поради тоа што редовно ја силувал. Вториот случај е од Индија каде еден човек бил на сите насловни страници поради тоа што го послушал својот астролог и се оженил за куче..​

:vozbud::pos::pos::pos::pos:
Леле како ме насмеа ејј....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom