Поздрави од Пиринот

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Нека да не забраване какво се случи со Босна,след отцепване,Словениja,Хрватска,заборавихте?
Прва БГ призна МК,одби преговорите между Ср,Гр и Бг за делене на МК след което помоли една от великите сили - Русиja да ви признае и това стана точно во Софиja по молба на Желев до Елцин.Бг пренасочи сума армиja и држеше србиja далече от мислата да посака воjна во МК.
Еве за това велам дека треба знаете шо е направила Русиja за вас.Това е првата светска сила коja ви призна и ни Срби,ни Грци можеха да имат териториални претензии ком вас.Това направи Русиja.
Бугарија прва ја призна Македонија, но само Исус Христос да дојди да ми кажи, на друг на никој нема да му поверувам дека тоа беше од чисто пријателски односи..Балканскиот сојуз, или според мене Балканскиот троен пакт меѓу Бугарија, Србија и Грција, ја подели Македонија, на три дела..Секој си ја сакаше цела за себе, но Бугарија на крај остана со најмала територија од цела Македонија..Остана со Пирин,Вардаров го доби Србија, додека Егејот го доби Грција, и изврши невидена асимилација и тероризација врз Македонското население, морам да признаам дека беше стопати позлобно од она на сврбите и бугарчетата....грчката рака е цела облеана со Македонска крв, и за тоа ќе плати(од Господ)..српската рака и таа е брцната во Македонска крв, и има многу злосторства направено (дедо мој е убиен од српска рака), а бугарите се исти, ама кутрите тие најмалку територија добија...Немојте, да ме убедувате, дека Бугарија без задни намери ја призна Македонија, немојте да ме убедувате дека србите ни биле браќа, а за атињаниве мислам дека и уста нема да отворите..
Кико, полн си со омраза а тоа ништо добро не ти носи.
Зарем Каракачанов, Сидеров, Славеј се сите Бугари ?
Зарем обичниот Бугарин ќе го изедначуваш со нив ?

А зарем официјална Софија се има одречено од нив и од нивната политика?Има Прванов речено,Цитирам „Ние ја почитуваме Македонија, а Каракачановци и цела компанија, можат да кажуваат што сакаат..А нашата политика е спротивна...Не се согласуваме со нивната политика...“ Барем колку знам јас никој официјален бугарски политичар нема вака изјавено...Не сум полн со омраза..Минатото така ме научило..А кога ќе се изгориш со врело млеко и на маштеницата ќе дуваш, мислејќи дека ќе се изгориш..А тие што викаш дека ни се браќа, имале можност да го докажат на дело братољубието..Но, досега секој не искористувал, не делел, не асимилирал...И уште да му верувам на славјанските браќа, посебно на Бугарија и Србија..Извини, би сакал, но не можам...

Бугарија прва ја призна Македонија, но само Исус Христос да дојди да ми кажи, на друг на никој нема да му поверувам дека тоа беше од чисто пријателски односи..Балканскиот сојуз, или според мене Балканскиот троен пакт меѓу Бугарија, Србија и Грција, ја подели Македонија, на три дела..Секој си ја сакаше цела за себе, но Бугарија на крај остана со најмала територија од цела Македонија..Остана со Пирин,Вардаров го доби Србија, додека Егејот го доби Грција, и изврши невидена асимилација и тероризација врз Македонското население, морам да признаам дека беше стопати позлобно од она на сврбите и бугарчетата....грчката рака е цела облеана со Македонска крв, и за тоа ќе плати(од Господ)..српската рака и таа е брцната во Македонска крв, и има многу злосторства направено (дедо мој е убиен од српска рака), а бугарите се исти, ама кутрите тие најмалку територија добија...Немојте, да ме убедувате, дека Бугарија без задни намери ја призна Македонија, немојте да ме убедувате дека србите ни биле браќа, а за атињаниве мислам дека и уста нема да отворите..

А зарем официјална Софија се има одречено од нив и од нивната политика?Има Прванов речено,Цитирам „Ние ја почитуваме Македонија, а Каракачановци и цела компанија, можат да кажуваат што сакаат..А нашата политика е спротивна...Не се согласуваме со нивната политика...“ Барем колку знам јас никој официјален бугарски политичар нема вака изјавено...Не сум полн со омраза..Минатото така ме научило..А кога ќе се изгориш со врело млеко и на маштеницата ќе дуваш, мислејќи дека ќе се изгориш..А тие што викаш дека ни се браќа, имале можност да го докажат на дело братољубието..Но, досега секој не искористувал, не делел, не асимилирал...И уште да му верувам на славјанските браќа, посебно на Бугарија и Србија..Извини, би сакал, но не можам...
И според тебе зашто випризна БГ и зашто Желев помоли Елцин да направи истото?

Слушајте ај доста, олабавете со убедувања.

Сите три па и четири соседи на Македонија со аманет на големите сили си ја поделија Македонија.

Нивните злодела против Македонците исто така беа амнестирани од истите тие големи сили.

Нема логика да бараме “пријатели“ или “сојузници“ во минатото, кога реално ако погледнете и ги земете сите околности ќе видите дека ние сме НЕМАЛЕ пријатели.

За она што е пред нас, иднината, не значи дека ние треба да се затвориме во себе поради минатото и да лелекаме како никој не не сака.
Туку треба умешно,лукаво да ја искористиме позиционираноста на силите.
Да извлечеме корист од меѓународната поставеност без да се приврзуваме и колнеме во една или друга страна.

Излегува дека е лош, злонамерен секој бугарин, дака сака соработка со македонци. А јазе си соработувам добро. Еј богу, верувам дека у вас, а некои и у наст имат корист да са лоши односите мегу лугето на двете земи. А това не е добре за нас и тија след нас.

Излегува дека е лош, злонамерен секој бугарин, дака сака соработка со македонци. А јазе си соработувам добро. Еј богу, верувам дека у вас, а некои и у наст имат корист да са лоши односите мегу лугето на двете земи. А това не е добре за нас и тија след нас.

Лошотијата на секој се цени според тоа колку го респектира другиот со кого разговара.Доколку ти не ми го признаваш идентитет како Македонец,сите други ломотења како ми мислиш добро,како сакаш да ми бидеш пријател.......,се само лажни приказни.
Па добро толку ли е тешко да признаете дека постојат Македонци кој се различен народ од Бугарскиот.?

КикоМК, ајде ела во Благоевград и да те рашетам по кафани, аз ке честам. Да видиш какви лоши луге има. Дали некој ке те навреди дека си македонец, дали некој ке те негира, дали некој ке сборува за политика, историја или 1912 година. Ти ке си Македонец. С големо М. И јаз ке викам истото и ке видиме дали ке дојде полиција. На ората ич не им пука за минатото, и каков си, ако си арен човек. Ајде лека нок, оти неска цел ден во петричко пр'сках лозе. И сигурно ке заспам на мачо Холандија-Италија. Лека на сите.

Лошотијата на секој се цени според тоа колку го респектира другиот со кого разговара.Доколку ти не ми го признаваш идентитет како Македонец,сите други ломотења како ми мислиш добро,како сакаш да ми бидеш пријател.......,се само лажни приказни.
Па добро толку ли е тешко да признаете дека постојат Македонци кој се различен народ од Бугарскиот.?
АБЦ, азе тти признавам идентитетот и твојот избор. Колко пати сам го кажал?

АБЦ, азе тти признавам идентитетот и твојот избор. Колко пати сам го кажал?

Не,работата само ти да ми го признаваш идентитетот.Признавањето е полноважно само доколку Бугарија и официјално го признае Македонскиот народ како посебен народ,различен од Бугарскиот.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom