Поздрави од Пиринот

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Ви посакувам успех на вашата земја, среќа и бериќет.
Ви укажувам на опасностите кои и следат на Бугарија.
Нема таа сила која ќе го натера Бугаринот да има 4,5 или повеќе деца.
Вашите млади се сега во фаза на разврат бар тоа гледам по вашите телевизии и таа фаза може многу да ве кошта.
Секогаш ќе имате позитивни коментари од мене кога се однесува за односите со Бугарија.
Но најжестоко ќе реагирам на секое негирање на Македонецот.
Јас не ве негирам, не ме негирајте и вие мене.

По последни данни и циганите тук веке не сакат да имат повеке од 3 деца. Турците тако од подолго време.
Верно е, че има проблем тука со младите, но постепенно започват да се освестуват. Все повеке од нив знајат што сакат и как да го постигнат.
Кои бугарски телевизии гледаш? Ако е Планета, то там е нај-големиот кич.

Ви посакувам успех на вашата земја, среќа и бериќет.
Ви укажувам на опасностите кои и следат на Бугарија.
Нема таа сила која ќе го натера Бугаринот да има 4,5 или повеќе деца.
Вашите млади се сега во фаза на разврат бар тоа гледам по вашите телевизии и таа фаза може многу да ве кошта.
Секогаш ќе имате позитивни коментари од мене кога се однесува за односите со Бугарија.
Но најжестоко ќе реагирам на секое негирање на Македонецот.
Јас не ве негирам, не ме негирајте и вие мене.

Това, което мечтаех да го видja от много време го виждам в твоето мнение, Славjaнски, затова горешт поздрав от мене!
Аз с'м македонец по рождение и б'лгарин в мислите си, отдавна с'м се откаснал от Македониja, но Македониja винаги ште б'де наj-близо до с'рцето ми.
И докато ние се караме за това коj е по-бjaл и на коj му е по-голjaма онаja работа циганите около нас си в'ршат своjaта работа и ни затриват от лицето на земjaта. Ние, като народи трjaбва да разберем, че като наj-близки сме обречени да сме сојузници. Ако не сме просто ште изчезнем от лицето на земjaта - бавно, но сигурно.

Е па мога да науча нешто от човек како тебе.

на само од човек како мене од Македонците воопшто...сте научиле како да се крстите и пишувате од нас...пробувате ама не научивте да пеете уште....и ред други работи...

Поздрави од топлата Македонија! Држете се и и издржете и во овие моменти!
Секогаш сте и ќе бидете дел од нас...

Аз с'м македонец по рождение и б'лгарин в мислите си, отдавна с'м се откаснал от Македониja,

Твој проблем. Не се мешај кај шо не е место.

Поздрави од топлата Македонија! Држете се и и издржете и во овие моменти!
Секогаш сте и ќе бидете дел од нас...

Лејди, нагласи кон кого го праќаш поздравов... Да не помисли некој дека одродов наш го поздравуваш.

Плукањето по Бугарите по било каква основа нема да го реши ниту проблемот на Македонците во Бугарија, ниту ќе го реши нашиот проблем во Македонија.
Добро е за Македонија при овакво опкружување да има потпора, ама не онаква како за Илинден или за 2 светска војна.
И Бугарите мора да ја сменат драстично својата политика.
Умешноста во политиката и општењето со другите е да ги направиш луѓето пријатели а не непријатели.
Дел се од нашата славјанска фамилија, сме правеле и правиме грешки ние славјаните и христијански и човечки е да си простиме и си подадеме рака.
Да си помагаме, да се подржуваме, заедно да си ги пееме песните, ората, тоа што ни е различно да си го почитуваме.
Кој ја сака Македонија може да ја сака и како Бугарин и како македонски Бугарин и како бугарски Македонец и како Македонец.
Кај Бугарите во пола од нив тече македонска крв, знали ородени сме.

Ќе повторам, јас стално ќе го напаѓам ставот за негирање на Македонецот и тоа многу вулгарно и остро и точно во точката каде највише ќе боли.

Плукањето по Бугарите по било каква основа нема да го реши ниту проблемот на Македонците во Бугарија, ниту ќе го реши нашиот проблем во Македонија.
Добро е за Македонија при овакво опкружување да има потпора, ама не онаква како за Илинден или за 2 светска војна.
И Бугарите мора да ја сменат драстично својата политика.
Умешноста во политиката и општењето со другите е да ги направиш луѓето пријатели а не непријатели.
Дел се од нашата славјанска фамилија, сме правеле и правиме грешки ние славјаните и христијански и човечки е да си простиме и си подадеме рака.
Да си помагаме, да се подржуваме, заедно да си ги пееме песните, ората, тоа што ни е различно да си го почитуваме.
Кој ја сака Македонија може да ја сака и како Бугарин и како македонски Бугарин и како бугарски Македонец и како Македонец.
Кај Бугарите во пола од нив тече македонска крв, знали ородени сме.

Ќе повторам, јас стално ќе го напаѓам ставот за негирање на Македонецот и тоа многу вулгарно и остро и точно во точката каде највише ќе боли.
Може пак да ме изтријат и дадат казнени поени. Ама ке напишам дека нап'лно се согласувам со Славjaнски. И за тоа дека половината во Б'лгарија имат македонска врзка. Зорка Прванова, жената на президентот е от јакоруда. Станишев - и он половината е от нашиот крај, половина украинец. Има два пата. Единиот да тераме това дека не разликува, другиот това дека ни сближава. Кој ке избериме зависи от нас.

za da mozeme da sme sojuznici po nekoe prasanje mora da se ima dogovor na 2 ramnopravni subjekti. se dodeka bugarskata politika ne priznava makedonski narod i makedonski jazik ne moze da ima ramnopravni odnosi a so toa sakale ili ne bugarskata drzava se poklamira kako n``bog da cuva od takvi prijateli``.vo intervju za edna grcka emisija kade se razrabotuva makedonskiot identitet zelju zelev izjavi parafraza `` vi priznavme 1 drzavata ama vi rekovme jazik i nacija ne i da ne sme ja kradele istorijata`` a istiot toj zelev stavi potpis na dokumentot koj bese i na makedonski i na bugarski. znaci rezime hipokritski prijateli ne i trebaat na makedonija.
ja koristam ovaa prilika da gi pozdravam makedoncite od pirinska makedonija i da im poracam ``deka krvta voda ne biva``.
samo edna mala slucka da navedam ...za docek na nova godina 1997 bev vo blagoevgrad vo hotel ``alen mak`` vo 00 00 casot po bugarsko vreme imase proslava, ali vo 01 casot koga nova godina e po makedonsko vreme dojde konobarot so casa vino i na nas prisutnite ni cestita `` aj po NASKI SREKNA NOVA``

za da mozeme da sme sojuznici po nekoe prasanje mora da se ima dogovor na 2 ramnopravni subjekti. se dodeka bugarskata politika ne priznava makedonski narod i makedonski jazik ne moze da ima ramnopravni odnosi a so toa sakale ili ne bugarskata drzava se poklamira kako n``bog da cuva od takvi prijateli``.vo intervju za edna grcka emisija kade se razrabotuva makedonskiot identitet zelju zelev izjavi parafraza `` vi priznavme 1 drzavata ama vi rekovme jazik i nacija ne i da ne sme ja kradele istorijata`` a istiot toj zelev stavi potpis na dokumentot koj bese i na makedonski i na bugarski. znaci rezime hipokritski prijateli ne i trebaat na makedonija.
ja koristam ovaa prilika da gi pozdravam makedoncite od pirinska makedonija i da im poracam ``deka krvta voda ne biva``.
samo edna mala slucka da navedam ...za docek na nova godina 1997 bev vo blagoevgrad vo hotel ``alen mak`` vo 00 00 casot po bugarsko vreme imase proslava, ali vo 01 casot koga nova godina e po makedonsko vreme dojde konobarot so casa vino i na nas prisutnite ni cestita `` aj po NASKI SREKNA NOVA``

Хората в Република Македониja требва да знаjaт, че това с „непризнаването на македонски народ и език” от страна на Б'лгариja тех по никак'в начин не ги засега. Таja трактовка е за изклjучително в'трешно потребление в рамките на Б'лгариja и по-скоро б'лгарската идентичност като цjaло, тja не засjaга народа от Република Македониja и македонците от Република Македониja. На jуридическа основа, на междуд'ржавни отношениja от страна на Б'лгариja има признаване на Република Македониja като д'ржава, нациja и език. Просто е безсмислено да се влиза в подробности и по-умните и по-запознатите с материjaта знаjaт зашто.

Pozdrav za Mali

Prviot pat koga mi rekoa ;ma;prvin se navrediv potoa naviknavso toa:)

Sega ne mi zvuci tolku stranno da mi vikat-kako si ma ti?:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom