Има ли најава за нов протест за името? Ни снемува време!

• Креатор на темата Креатор на темата perseus
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за да се одржи нов протест за името на Македонија?

• Да

Гласови: 77 83,7%
  • Не

Гласови: 15 16,3%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .
еве ми истомисленик ... да живее МАКЕДОНИЈА !

Ееее, да има само повеќе наши истомисленици, а не посератори - да се прифати ова, да се додаде она, ова само го означува уредувањето, а не го нарушува идентитетот. А бе какви уредувања, какви црни камења.

Абе нив му е то цела финта.
Да предложат нешто поблаго за да го прифатиме. А со прифаќањето автоматски подлегнуваме на то шо цело време тие го зборат.

Нема придавки, наставки, суфикси, префикси.
Само едно име имаме бе.

Ебате Грците скапани, ебате. Сега попиздев! :muh:

Тоа велам јас цело време. Тоа се само замки. Експертчињата наши одма излегоа демек колку убаво ова Демократска Република Македонија. И после секаде ДРМ, од Македонија абер нема. Целта на Атињаните исполнета - Македонија е кај нас, тие ДРМ врска немаат со Македонија.

Да немаме ние зошто ама нашите нетолку далечни да неречам предци ќе речам современици не дотерале на ова дереџе да мораме да менуваме...

odi mani si 3 shamari sam...

NE MORA NISTO DA SE MENUVA, mora samo da se umre!

I ako treba da se umira, togas kako Makedonci, PRED-BIBLISKI, ne novi.

Zosto ne gledate deka mozat samo da ni pushat?

Ne smejat da si dozvolat Palestina na Balkanot, poradi toa sto balkanot e bure so Barut, odnosno visko-brizanten eksploziv, mnogu poopasen od barut.

Iako nekoi tuka izgubile mozebi doverba deka ima i Gemidjii i Serdari, mnogu e jasno deka dokolku odat na hard.kor varijanta, da probaat so sila da ne osvojat i da ne podelat, Grcija so edna ili povekje sosedni drzavi, samo ke si nanesat smrtonosna rana!

SAM SEBE GO BESHE UBIJAL ke bide rabotata, zato sho bilo kakov konflikt od takov karakter, ke donese meshanje na drugi, treti, cetvrti, petti zemji...

I togas ke nema granici tamu kaj sho se denes, patot na sekoj mlad, star, bilo kakov patriot ili lud Makedonec ke bide otvoren, za da krene razni banki, stanici, avtobusi, ucilista vo vozduh.

Nemaat podloga da odat na okupacija, zatoa sho ke moraat do eden da ne istrebat, samo toa im e careto.

Da ne zboruvam kolkava ni e dijasporata, a nema virus "anti-makedonitus" koj sho ke gi unisti site Makedonci.

Zato NE SMEE da se podklekne pod uceni Imeto ili Veto, KOJ GI EBA!

i kraj vekje na vakvi muabeti, dajte toa besilkite da ne svatat politicarite malku poozbilno...

Imam predlog. KOJ NAREDEN SPOMNA PRIFAKJANJE PROMENA NA IME Ban od Forum.

ebave to mockovci!

Јас си се одлучив. Ни ДРМ ни БРМ ни ништо слично не ме интересира. И една скапана запирка ми смета кога е под притисок.

Не смее сега да се потклекне после 17 години и прознавањето од Канада кое го распамети Атињаните. Нека пукнат!

Е ај сега замислите ситуација го менвиме името во ДР Македонија и одиме на Кина(и станатите 120 земји) и и велиме "не сме повеќе РМ сега сме ДРМ".па ваљда не сме до толку генетски заебани???:toe:

Е ај сега замислите ситуација го менвиме името во ДР Македонија и одиме на Кина(и станатите 120 земји) и и велиме "не сме повеќе РМ сега сме ДРМ".па ваљда не сме до толку генетски заебани???:toe:

Не сме ни РМ!! Македонија сме!!

леле аман,земи воздух...
:) Зедов

Тоа што се тепаме е за името Македонија а не за некакви си кратенки и додавки и придавки. Алергичен сум на тоа РМ.

odi mani si 3 shamari sam...

NE MORA NISTO DA SE MENUVA, mora samo da se umre!

I ako treba da se umira, togas kako Makedonci, PRED-BIBLISKI, ne novi.

Imam predlog. KOJ NAREDEN SPOMNA PRIFAKJANJE PROMENA NA IME Ban od Forum.

ebave to mockovci!

Баце не се нервирај никаде не спомнав дека требе да менуваме !!! СПОМНЕВ ОД ТИЕ ШТО ПОРАНО ГИ ИЗЕЛЕ ГОМНАТА ние сме доведени да мораме да менуваме под притисоци надворешни ... јас сум еден од тие кој сакаат името да си е тоа што си е пошто мене никој неможе да ме прекрсти а никој неможе ни Македонија да ја прекрсти ... читај повнимателно и без доза на еуфоричност ќе те молам .. пошто мојот став е одамна јасен ... не ми е прв пост на форумов...

persej, ne se peni be brat, odmori navistina, mene mi e smesno sho se tepam da zacuvam da sum RoMakedonija, ama RoM ili RM e skratenka od naseto USTAVNO IME REPUBLIKA MAKEDONIJA, ili angliskata verzija Republic of Macedonia.

take it easy, chill down, ako si alergicen na imeto na drzavata, jbg, menuvaj go?

poslednovo ironija, razbira se... vo sekoj slucaj, stop the bullsh1t ;)

@ pere: si imal papagal ko mal, pa ti nedostiga? aj ke igram papagal za tebe, ama samo ednas, sledniot pat shamar :)

NE MORA DA SE MENUVA NISTO, mora samo da se umre ;)

Сме... Тоа е проблемот што сме :( Од тоа и најмногу се плашам...
Крајно нелогични и несфатливи сме...:jaj:

persej, ne se peni be brat, odmori navistina, mene mi e smesno sho se tepam da zacuvam da sum RoMakedonija, ama RoM ili RM e skratenka od naseto USTAVNO IME REPUBLIKA MAKEDONIJA, ili angliskata verzija Republic of Macedonia.

take it easy, chill down, ako si alergicen na imeto na drzavata, jbg, menuvaj go?

poslednovo ironija, razbira se... vo sekoj slucaj, stop the bullsh1t ;)

@ pere: si imal papagal ko mal, pa ti nedostiga? aj ke igram papagal za tebe, ama samo ednas, sledniot pat shamar :)

NE MORA DA SE MENUVA NISTO, mora samo da se umre ;)
Фала за лекцијата. Не знаев што значи РМ. Посебно ми е мило што примам лекции од човек кој што мисли дека целосното име на Грција е Republik of Greece. :pos2:
Од каде сега јас да сакам да го менувам името. Не сум алергичен на името на државата оти тоа е Македонија, туку алергичен сум на кратенките и на референца која постои 17 год. Како бе наеднаш се приврзавте за референца која пости 17 години, а не сте приврзани за име кое постои 3000 години? Па дури и се вреѓате ако речи некој нешто за тоа РМ.

Додуша и на Грците им гори под нозе... Повеќе им одговара да сме во НАТО... пош Чемерија ќе лета со што им одговара Македонија да е стабилна... е сеа ние малку да сме попаметни и да имаме вистински политичари се ќе беше поубаво... јбг

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom