Има ли најава за нов протест за името? Ни снемува време!

• Креатор на темата Креатор на темата perseus
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за да се одржи нов протест за името на Македонија?

• Да

Гласови: 77 83,7%
  • Не

Гласови: 15 16,3%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .
Ајде ако се соберат 100 луѓе ЗА во најкраток можен рок можеби и ќе покрене нешто.

Можеби од трета мајка ќе ни упали да ги раздрмаме до крај велепредавничките хорди татаромонголскокомуњарни творевини!

hahaha on tamu e ... a kaj e toa tamu bre solid ? :) :) :) :)
ti ako si ja procital temava... ja ke bidam rimski papa....
btw...
protestite prethodni bea top...
ali mislam deka e rano za nov protest... treba da ostavime da pomine nekoe vreme... ako nema pozitivni rezultati od glaucite na vlast... kje organizirame uste eden da im gi protreseme glavite :)

Zevsus nemoj da me citiras i da pises deka sum za sdsm :) :) :) toa sto gi narekov glauci... ne e deka ne sum za niv..
sepak sum partiski neopredelen.

Ако веќе си придржувате за серење повраќање или шо и да е, ја не ги _________ (попуни сам) сите кои се против израување народска волја...

Ја сум за протести секој ебан ден

kontejner напиша:
Zevsus nemoj da me citiras i da pises deka sum za sdsm toa sto gi narekov glauci... ne e deka ne sum za niv..
sepak sum partiski neopredelen.
Биди си партиски определен, никаков проблем не е... ама размислувај со своја глава, а не со онаа Гвујо или на Рада.

Аман нека биди во сабота или недела

ЕЕЕЕ браво. Јас цело време тоа се бунев. Многу луѓе не можеа да присуствуаат на претходниот протест бидејќи беше во работен ден. Јас на пример имав неколку другари кои не можеа да дојдат само заради тоа.

Koe fajde od protest platen od politiski opcii. Oti se ponatamu ke bide samo toa.

Treba bunt pred VELEPREDAVSTVOTO!

I Germanija ni otkaza poddrska kako i Francija, za NATO, dodeka ne se dogovorime okolu imeto t.e go prodademe i predademe.

Абе нема да цркнеме ако не влеземе у НАТО, голем кур...

Секоја политичка партија која ќе не внесе во ЕУ како македонија, ќе добие нов мандат, но секоја која ќе го смени името, никогаш нема да биде повторно изгласана. И да проба да ги залаже луѓето дека сме во ЕУ бла бла, сигурно стандардот нема да ни скокне за 2 дена, дури и посиромани ќе бидеме... па да видам кој е тој Гс шо ќе го смени името.

Секоја политичка партија која ќе не внесе во ЕУ како македонија, ќе добие нов мандат, но секоја која ќе го смени името, никогаш нема да биде повторно изгласана. И да проба да ги залаже луѓето дека сме во ЕУ бла бла, сигурно стандардот нема да ни скокне за 2 дена, дури и посиромани ќе бидеме... па да видам кој е тој Гс шо ќе го смени името.

да,така е,се согласувам со тебе,позз

И јас мислам како тебе. Ме здоболе за НАТО и за ЕУ ако ни го сменат името. А за влегувањето во ЕУ нашите политичари го кажуваат тоа во стилот: кога ќе влеземе во ЕУ ќе се отворат вентилите со мед и млеко и сите ќе бидеме среќни и весели ќе си рипаме од радост. За жал и многу луѓе мислат така, затоа на сите анкети 90% од Македонците се за ЕУ (во претходниот систем немаше толкаво едноумие). Џабе е се. Во Европа ќе бидеме кога ќе се чека во редица на шалтер, кога нема да има ѓубре по улици, кога ќе имаме просечна плата над 1000 евра, а овие работи не ми изгледа дека ќе бидат за брзо. Избегав од темата али нема везе.

Да има општо-Македонски собири во секој македонски град и село. Па од цела Македонија да го искажеме нашето јасно и едноставно НЕ за промената на нашето свето, вековно име МАКЕДОНИЈА!

Така ќе се искаже впечаток дека битката не ја води Скопје, туку цела Македонија и сите Македонци.

А згора на се во помалите градови, нема грчки конзулати, за да можат политичките партии да си прават разно разни сценарија исплашени од народот...

I Germanija ni otkaza poddrska kako i Francija, za NATO, dodeka ne se dogovorime okolu imeto t.e go prodademe i predademe.

Никогаш не сме ни ја имале поддршката од Франција за да ја изгубиме.

Инаку конкретно за темава, мислам дека да, потребни се протести. Само полека, без брзање, добро организирање. Штом претходниот протест, кој прилично беше набрзина подготвен помина масовно, што би било кога би имале недела - две.

И јас мислам како тебе. Ме здоболе за НАТО и за ЕУ ако ни го сменат името. А за влегувањето во ЕУ нашите политичари го кажуваат тоа во стилот: кога ќе влеземе во ЕУ ќе се отворат вентилите со мед и млеко и сите ќе бидеме среќни и весели ќе си рипаме од радост. За жал и многу луѓе мислат така, затоа на сите анкети 90% од Македонците се за ЕУ (во претходниот систем немаше толкаво едноумие). Џабе е се. Во Европа ќе бидеме кога ќе се чека во редица на шалтер, кога нема да има ѓубре по улици, кога ќе имаме просечна плата над 1000 евра, а овие работи не ми изгледа дека ќе бидат за брзо. Избегав од темата али нема везе.

Земи ги за пример татарите. Пред некоја недела кажаа дека 70% живеат полошо од лани. А лани влегоа во ЕУ, нели? Мораа да ја затворат Козлодуј и тоа најмногу ги боли (ги удира по џебот) - скокна цената на струјата и по неа на се’ друго, ама платите останале исти :toe: , така што, не знам ние (Македонците) сме запнале толку за ЕУ. Ја мислам дека тој процент ќе се намали догодина кога ќе ни ги укинат визите (ако даде Бог, а верувам и се надевам дека ќе даде).
он топик - уште еден (па и повеќе ако треба) протест нема да биде штетен - напротив - да им се даде на знаење на сите што ќе помислат да ни го сменат името со што ќе се соочат.

Никогаш не сме ни ја имале поддршката од Франција за да ја изгубиме.

Инаку конкретно за темава,мислам дека да,потребни се протести.Само полека,без брзање,добро организирање.Штом претходниот протест,кој прилично беше набрзина подготвен помина масовно,што би било кога би имале недела - две.

Во право си. Јас не можев да поверувам дека за само 4 дена се успеа без никаква поддршка од медиуми, организации, партии, исклучиво преку интернет форумите и со 5 луѓе како организатори да се собери толку народ (се вртеа бројки од 10000 па до 35000 луѓе). И јас велам дека треба малку повеќе време и што е многу важно, поголема реклама и медиумска поддршка.

Земи ги за пример татарите. Пред некоја недела кажаа дека 70% живеат полошо од лани. А лани влегоа во ЕУ, нели? Мораа да ја затворат Козлодуј и тоа најмногу ги боли (ги удира по џебот) - скокна цената на струјата и по неа на се’ друго, ама платите останале исти :toe: , така што, не знам ние (Македонците) сме запнале толку за ЕУ. Ја мислам дека тој процент ќе се намали догодина кога ќе ни ги укинат визите (ако даде Бог, а верувам и се надевам дека ќе даде).
он топик - уште еден (па и повеќе ако треба) протест нема да биде штетен - напротив - да им се даде на знаење на сите што ќе помислат да ни го сменат името со што ќе се соочат.

За ова со визите си сложувам со тебе. Ми се чини дека првото нешто кое најповеќе ќе го остетиме од членството во ЕУ ќе биди баш тоа што ќе можеме слободно да одиме во европските земји.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom