Нудизам. Се чувствувате ли пријатно кога сте голи?

• Креатор на темата Креатор на темата ex machina
  • Време на започнување Време на започнување

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Ја отварам темава во Љубов и Секс, затоа што односот спрема нашето тело спаѓа во сексуалност, а сексуалноста и сексот се први другарки - не можат една без друга :)

Сте биле ли на нудистичка плажа? Дали би оделе и во кои услови?

Општо, се срамите ли од своето тело? Дали се криете кога се пресоблакате пред другари/другарки од ист пол? Дали ви сметаат другите кои не се срамат?

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Абе да отидам дури до нудистичка плажа нема да биде таа работа, ама да си се пресоблекувам додека си зборам со пријателките не ми пречи но не до степен соблекување и на гаќите....прслуци може ама гаќи не...така...не ми сметат другите....а да се срамам од моето тело ...ми не мое си е....но не би отишла на нудистичка плажа...да гледам стари баби и дедовци...хихихи...се шалам. Ни сериозно нема да отидам на плажа ете така ...незнам зошто....

Не сум бил, а не би ни одел. Се некако мислам дека ако отидам, виснатите влакнести патлаци и мадиња на бројните средновечни посетители ќе ми ја расипат убават претстава (за плажа со голи, слаби, исончани и желни за секс девојки) која ја имам добиено од примамливите фотографии кои го преплавуваат интернетов.

Не се срамам од своето тело, но се срамам да го покажувам во голо издание пред непознати луѓе.

Се пресоблекувале пред мене, а сум се пресоблекувал и јас пред други. Сум спортувал, па неизбежно било тоа. Не ми сметаат луѓето кои не се срамат да го покажат своето тело. Ниту пак мислам дека некој е „ултра фрик“ ако бил на нудистичка плажа. Ако шета гол по улица - тогаш е фрик.

Ех, во какво општество заебано живееме... човек не може да се распиштоли на улица.

Се чувствувам одлично угол гол... но другите ме доживуваат непријатно, а кога гледам дека на другите им е, и мене ми станува. Инаку, нудизам како појава ми се допаѓа, некаде во Холандија веројатно би бил од оние фриковите шо се шетаат голи по улица на празници со портокалови букви на двата гза (гза :pos: ), напишан автознакот од градот од кој доаѓаат. :nesum:

Да , послободно , поприродно , плус и ако имаш зверско тело ( хехе :vozbud: ) .

Не би се осекал непријатно кога би бил на нудистичка плажа,пошто знам дека и сите околу мене се голи.А инаку,да,непријатно ми е да се соблекувам,посебно пред непознати луге....

Не би отишла на нудистичка плажа никогаш.
Глупаво ми е, незгодно ми да се соблакам пред луѓе. Мене некогаш ми е глупо јас кога треба да си се видам гола, а не па 100 души да ме видат.

Да, во принцип се срамам од своето тело и не сакам да се пресоблекувам пред други, незгодно ми е.

Не сум бил, не би ни идел. Посекси ми се девојчињата во бикини отколку разголени.
Како бивш спортист неизбежно било да се соблечеш пред други, така да тоа си е нормална работа.

Не ми пречи да се соблечам пред други, ама нити ме возбудува нити пак ме пали помислата да одам ан нудистичка плажа.
Не се кријам кога се пресоблекувам, немам некој став за другите кои се кријат или не... Мислам - односот кој секој си го има кон своето тело е лична работа, нема зошто да им се мешаме на другите...

Не сум била на нудистичка плажа а и немам некоја огромна желба да отидам.Пред некои другарки се имам пресоблекувано а пред непознати фала богу не.Инаку не се срамам од моето тело,не е совршено ама мое е.

Нашето тело односно неговата голотија е нормална и природна работа. Нема поубаво нешто од голо тело, без разлика дали е ептен извајано или под ,,просекот,, .Сепак мислам дека голотијата треба да се остави дома,не сум против нудистити или натуралисти,ама мислам дека целосна исполнетост, задоволување и уживање постои кога знаеш дека нечие тело е наменето само за твоите очи, а и другиот тоа го мисли за тебе. Кога се разголуваш така пред поголем број на луѓе се губи таа блискост и интимност која си ја постигнал со партнерот на пример ,а за мене тоа е нешто што не сакам да го делам со непознати.

Било како - зависно во која ситуација ќе се најдам, не би ми сметало да се соблечам.

da ama samo koga sum sama doma u sprotivno pred nepoznati luge eden kup gola da setam ne!imace pred drugarki se presoblakam ne mi e sram da me vidat po dolen ves.

Секако дека се чувствувам пријатно кога сум гола, не се срамам да бидам „во своја кожа“.:)
Пријатно да, ама секси не. Како што напоменаа погоре, посекси се чувствувам кога имам парче облека на мене.

На нудистичка плажа не би отишла, бидејќи колку и да не се срамам од своето тело (а не се срамам) се срамам да се соблечам пред други луѓе (хеј, и од другарки се кријам :)).

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom