Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247

Една фотка од мојот велосипед со новиот додаток кој се вклопи како на будала шамар :)

Член од
7 декември 2010
Мислења
10
Поени од реакции
0
Возете точак
Јас возам точак во пролет,лето, и есен

?

..........

Гостин
Точак возам само на пролет и есен, преку лето може само наутро и навечер дека е многу жешко, возење со друштво е прекрасно, надвор од градот по некое тесна патека со високи дрвја и сенка.....џам Ч)

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
не сум пишал на темава оддамна, пролетта се подновив со рамка и заден мењач а другите делови ми се од спринтот(знам треба да земам нова вилушка) еве го убавецот

Polar Mirage 2 16ка во димензии и геометрија како ram ht one само оваа рамка е поцврста

сега паузирам оти ја скршив клучната коска(паднав на downhill), незнам како ме кандисаја да одам на даунхил оти јас претежно возам урбан ама се деси ке помини то е.
дечки се опоравив, во меѓувреме ја скршив вилушката, утре ставам

П

Пепси_

Гостин
ве читам и се чудам колку пари само давате за велосипедите... немам ништо против и јас би дал за некој ефтин дел колку да се тркала ама за толку скапи делови мислам дека би ставил прст на глава ако не се занимавам професионално со велосипедизам.

Иначе да ве прашам возите ли зимно време ( по снег де) :)

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Па повеќето што даваат толку пари за велосипеди сигурно им е хоби... а и се исплати.. неможеш да возиш downhill со точак од 4000 денари хаха :) Јас планирам на пролет да земам некој апсика велосипед... Specialized ќе биде најверојатно до кај 400eu.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Па си возам редовно велосипед..онака рекреативно....сеа вој не го бива веќе па на пролет ќе земам некој половен докај 1 000 и нешо денари..фазла не давам..

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Си возам точок во секое доба пролет,лето,есен,зима.Последен пат се возев вчера.Кој филинг е да се спуштиш по надолнина и да возиш со 40-50 кмх на 5 степени. :icon_lol:

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
ве читам и се чудам колку пари само давате за велосипедите... немам ништо против и јас би дал за некој ефтин дел колку да се тркала ама за толку скапи делови мислам дека би ставил прст на глава ако не се занимавам професионално со велосипедизам.

Иначе да ве прашам возите ли зимно време ( по снег де) :)
па несакам да ми се скрши пак вилушка или недајбоже рамка. возам како улаф, правам скокови глупости што не и ако ми се деси нешто подобро тоа да биде од моја вина отколку од точакот. и уживањето на ова.

не е ни малку блиску до ова

сепак не е ни цената блиска

а за возење по снег, возам имам мерак само треба пазење многу, при тргнување ако ти е мала брзината (1-4) не ке моеш да тргнеш ке ти прошлајфова, маана е што лизга како будало и кочењето е тешко треба да пазиш да не го блокираш тркалото инаку ке падниш, а и многу прска како прасе ке се напраиш

Член од
16 април 2009
Мислења
55
Поени од реакции
6
па несакам да ми се скрши пак вилушка или недајбоже рамка. возам како улаф, правам скокови глупости што не и ако ми се деси нешто подобро тоа да биде од моја вина отколку од точакот. и уживањето на ова.

не е ни малку блиску до ова

сепак не е ни цената блиска

а за возење по снег, возам имам мерак само треба пазење многу, при тргнување ако ти е мала брзината (1-4) не ке моеш да тргнеш ке ти прошлајфова, маана е што лизга како будало и кочењето е тешко треба да пазиш да не го блокираш тркалото инаку ке падниш, а и многу прска како прасе ке се напраиш

tocakov ti e zakon nema sto:smir:. samo ako ne e tajna kade go kupi i kolku. posto imav slicen na ovoj,ama pred dva meseca mi go ukradoa. mn zadovolen bev tocak bez greska, a go zemav vo viena na popust negde okolu 1800 eura. sega imam malku poskromen ama aku :toe:

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
tocakov ti e zakon nema sto:smir:. samo ako ne e tajna kade go kupi i kolku. posto imav slicen na ovoj,ama pred dva meseca mi go ukradoa. mn zadovolen bev tocak bez greska, a go zemav vo viena na popust negde okolu 1800 eura. sega imam malku poskromen ama aku :toe:
Што точак си земал од виена за 1800е?
ИнаЧе тој горе бигхитот половен е негде 1000евра
нов неможеш да купиш зашто не се произведува од 2006

A

Auditore

Гостин
Или слабо лажеш или од шо имаш пари не знаеш што да правиш..

Член од
16 април 2009
Мислења
55
Поени од реакции
6
Што точак си земал од виена за 1800е?
ИнаЧе тој горе бигхитот половен е негде 1000евра
нов неможеш да купиш зашто не се произведува од 2006
big hit II 2010 bese toj sto go kupiv vo viena.

--- надополнето ---

Или слабо лажеш или од шо имаш пари не знаеш што да правиш..

nema potreba da lazam za tocak.i ne e toa od sto imam mn pari.
sekogas koga su sloboden odam so drustvo na nekoj spust i ne bi sakal da mi ostavi vo kalta ili nedaj boze da mu se skrsi vilica ili nesto sto moze da me cini skapo po zivotot

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
big hit II 2010 bese toj sto go kupiv vo viena

Иначе од кај си ти?- кај го возеше бигхитот?
ја имам демо дај некој ден да возиме

Kajgana Shop

На врв Bottom