Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
велосипед малце послабо јас обожавам кога трчам

Секој слободен момент го користам да се спуштам од Водно. Пред некој ден бев во Schladming на возење

Неам возено од памти век,иначе обожавам.:журка::журка::журка::журка::журка:

Велосипед немам возено 7-8 месеци:)

епа бидејки сум глуп си ја скршив вилушката на мојот Apolon Sprint е сеа прашањето ми е каде најевтино во мк да најдам Rock Shox Dart 1 и пожелно е телефон

ај да ве прашам, кога возите на угорница, како мењате брзини??? ја возам нагоре,и да сменам у помала брзина (од 5та во 4та/3та/2ра9 мењам и оп пробмел... ланецот чудно се сплеткал кај педалите...

ај да ве прашам, кога возите на угорница, како мењате брзини??? ја возам нагоре,и да сменам у помала брзина (од 5та во 4та/3та/2ра9 мењам и оп пробмел... ланецот чудно се сплеткал кај педалите...
Ќе смениш брзина пред да почне угорницата, оти се кине ланецот.

Јас возам точак од 6 години, сега имам еден многу јак, татко ми од Нови Сад ми го купи.
67559977.jpg

Еве се, мојата колекција:wub:

Плус иам еден од Чехо-Словачка го има купено татко ми, четериесет години е возен и пак ништо не му фали, имам и еден BMX од Турција го купил татко ми и едно Пони за разлика од другиве, овде е купено.:pos:

Ќе смениш брзина пред да почне угорницата, оти се кине ланецот.

ама еве,и у 3та да возиш, се може да се деси, да треба да подзакочиш малце и после тргнување на жими мајка... ептен е заебано... ја искривив предни запчаници и ланец...

кај мене менува без проблем незнам зошто ти се дешава таква работа

ај нека се опраи времето и вилушката да ја заварам оти ја поебав и ке пробам

Јас мислам дека тебе не ти се наштелуванименувачите па затоа окога сакаш во 2-ра не оди во 2-ра, дури може да ти се благо искривени менувачите од некој помал удар или едноставно од возење. Друга работа кога менуваш брзина надолу не треба да има никаков проблем. Кога менуваш на нагоре п.р. од 3 во 4 не гази на педелите додека не се смени брзината, но сепак одржувај обртаи се додека не се смени. Провери ги и запците на преносот да не се изабени. Може и ланецот да си го отслужил своето да е истегнат/изабен.

Јас мислам дека тебе не ти се наштелуванименувачите па затоа окога сакаш во 2-ра не оди во 2-ра, дури може да ти се благо искривени менувачите од некој помал удар или едноставно од возење. Друга работа кога менуваш брзина надолу не треба да има никаков проблем. Кога менуваш на нагоре п.р. од 3 во 4 не гази на педелите додека не се смени брзината, но сепак одржувај обртаи се додека не се смени. Провери ги и запците на преносот да не се изабени. Може и ланецот да си го отслужил своето да е истегнат/изабен.

хах, ако не вртам нема шанси... ке ми застане точакот... до тоа е,што вртам кога мењам,а морам да вртам,затоа што е угорница... тоа е тоа.. не е искривено ништо... т.е. од кога се заглави се искриви ланецот и предните запчаници на најмалата ѕвезда...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom