Ќе смениш брзина пред да почне угорницата, оти се кине ланецот.ај да ве прашам, кога возите на угорница, како мењате брзини??? ја возам нагоре,и да сменам у помала брзина (од 5та во 4та/3та/2ра9 мењам и оп пробмел... ланецот чудно се сплеткал кај педалите...
ама еве,и у 3та да возиш, се може да се деси, да треба да подзакочиш малце и после тргнување на жими мајка... ептен е заебано... ја искривив предни запчаници и ланец...Ќе смениш брзина пред да почне угорницата, оти се кине ланецот.
и на угорница??? кога е под напор??? ај баш пробај кога ке можеш..кај мене менува без проблем незнам зошто ти се дешава таква работа
Јас мислам дека тебе не ти се наштелуванименувачите па затоа окога сакаш во 2-ра не оди во 2-ра, дури може да ти се благо искривени менувачите од некој помал удар или едноставно од возење. Друга работа кога менуваш брзина надолу не треба да има никаков проблем. Кога менуваш на нагоре п.р. од 3 во 4 не гази на педелите додека не се смени брзината, но сепак одржувај обртаи се додека не се смени. Провери ги и запците на преносот да не се изабени. Може и ланецот да си го отслужил своето да е истегнат/изабен.ај да ве прашам, кога возите на угорница, како мењате брзини??? ја возам нагоре,и да сменам у помала брзина (од 5та во 4та/3та/2ра9 мењам и оп пробмел... ланецот чудно се сплеткал кај педалите...
хах, ако не вртам нема шанси... ке ми застане точакот... до тоа е,што вртам кога мењам,а морам да вртам,затоа што е угорница... тоа е тоа.. не е искривено ништо... т.е. од кога се заглави се искриви ланецот и предните запчаници на најмалата ѕвезда...Јас мислам дека тебе не ти се наштелуванименувачите па затоа окога сакаш во 2-ра не оди во 2-ра, дури може да ти се благо искривени менувачите од некој помал удар или едноставно од возење. Друга работа кога менуваш брзина надолу не треба да има никаков проблем. Кога менуваш на нагоре п.р. од 3 во 4 не гази на педелите додека не се смени брзината, но сепак одржувај обртаи се додека не се смени. Провери ги и запците на преносот да не се изабени. Може и ланецот да си го отслужил своето да е истегнат/изабен.