1 . Твоите постапки ?
Може правиш така за да докажеш или затоа што си луд или ти е нешто потсвесно.
Може да мислиш дека сакаш а у ствари да се лажеш сам себе се.
Хахах некогаш човек треба да изгуби нешто за да свати дека го сака.
Никогаш нема да можеш да докажеш.
2 .Твојот перформанс ?
У различни ситуации имаш различни перформанси .
Сакам да кажам имаш повеќе лица , со татко ти едно со друштво друго и тн.
Тоа е квалитет ?
Мислев на друг квалитет , на пример докажи дека живееш квалитетен и убав живот .
3 . Што мислиш колку ке му измерат на некој од Амазон на пример , ни 50 .
Не зборував за таа интелигенција туку за онаа која го надминува умот трансцендентална , која си ја имал пред да се родиш.
Ne znam koja definicija ja imas za kvalitet, ama cisto sumljam deka kvalitet moze da se meri po ponasanje
Intelegencija pred da se rodam??? SUM JA NEMAL! wtf?
--- надополнето ---
И што добиваш ако не веруваш ?(во господ мислев)
Очигледно си имаш некоја мака просто да кажеш дека ете не знаеш.
И не те интересира ништо се додека не дознаеш.
Ne znam dali nekoja visa sila postoi, TOCNO! NO, znam deka site dosegasni teorii za bogovi (bilo koj bog) se pogresni, neosnovani, i beden obid da se odgovorat prasanjata koi ne gi znaeme...I nemam maka da kazam deka ne znam, naprotiv, sakam da ubedam sto poveke luge da kazat NE ZNAM na fundamentalnite prasanja, a ne da izmisluvaat prikazni od tipot na zmijata sto i kaza na Eva da proba od jabolkoto...ako ja isfrlime religijata od opstestvoto, bi ziveele mnogu podobro.
A da, i vsushnost MNOGU me interesira sto imas da kazes, ako imas nekoj dokaz koj bi me nateral povtorno da razmislam vo vrska so mojata pozicija...no, veke milioni godini vernicite imale sansi da dokazat, taka da dosta nelogicno e sega da se ocekuva deka ke dokazat nesto
I ne mi treba nagrada ili strav od kazna za da veruvam/ne veruvam vo gospod...ne veruvam ednostavno zatoa sto nema dokaz za negovo postoenje...ne znam kolku pati da kazam! Koga ke ima nekakov dokaz, nema da imam problem da go promenam mislenjeto...Vsusnost, ako edinstvenata pricina za veruvanje vo gospod e nagradata koja ke ja dobies posle smrtta, neli mislis deka seznajno bitie ke ja provali namerata da se veruva samo radi nagradata???
--- надополнето ---
petar dali ti veruvas deka imas mozok . dali mozes da go vidis tvojot mozok a sepak veruvas deka imas, ne zboruvam sega vo napredna tehnologijaa da receme pred mnogu god lugeto veruvale deka imaat mozok no ne mozele da go vidaat, ne znaci nesto deka treba da se vidi pa da veruvaas , vsunost dokazitee ti se pred tvoite oci no izgleda ne mozes da gi vidis zaslepen si.
Ne mora da vidam nesto za da znam...na primer, deneska znaeme za kolku godini (vo nase vreme) Pluton evoluira okolu sonceto...Nikoj vo svojot zivoten vek ne uspeal da doceka Pluton da svrti okolu sonceto, no preku istrazuvanja, mozeme vo golema mera da go odredime toj period I BEZ DA GO VIDIME. Isto taka ne mozeme da ja vidime gravitacijata...no mozeme da ja demonstrirame, da ja testirame, da i ja otkrieme brzinata...znaci mojot argument ne vika deka ako nesto ne mozam da vidam, toa znaci deka ne postoi...bilo kakov dokaz bi bil dovolen...na primer:
1. ubav start bi bilo koga posle citanje na biblijata, SITE HRISTIJANI bi mozele da se soglasat na klucnite prasanja...namesto toa, imame iljadnici denominacii i delenja na crkvi radi razlicno interpretiranje na biblijata...i toa na KLUCI prasanja, od tipot kako moze da se dojde do spasenie...sigurno bogot od biblijata, kako sto e (neli?) PERFEKTEN, bi uspeal da ja prenese porakata takva kakva sto e, a ne da ostava na sekoj individualec da si interpretira kako saka
2. ako site hristijani bea pomoralni od lugeto vo drugite religii...namesto toa, najgolem procent na zatvorenici sirum svetot se hristijani, dodeka NAJMAL PROCENT SE ATEISTI.
3. mnogu hristijani tvrdat deka imaat licna konekcija so isus i deka zborat za nego...SEPAK, koga ke gi prasaat sto misli isus za (vmetni odredena tema), odgovorite se sekogas razlicni i kontradiktorni
4. vo biblijata vika deka ako poveke od dvajca hristijani se soberat i se pomolat iskreno za odredena rabota, taa ke bide ispolneta...licno sum prisustvuval vo crkvi kade stotici hristijani se molele za mir vo svetot, pa ne se ispolnilo...bog laze? biblijata laze?
Na kraj kraeva, ne e na mene da dokazuvam zosto gospod ne postoi, tuku na vernicite e da dokazat deka postoi...ako se prasuvas zosto, pobaraj "burden of proof" odnosno "odgovornost za davanje dokaz"