Да отфрлиш нешто шо си сигурен дека не е. Тоа ти е метод на елиминацијаАуу многу чудна работа.
Да отфрлиш нешто што не знаеш што е .
Да отфрлиш нешто шо си сигурен дека не е. Тоа ти е метод на елиминацијаАуу многу чудна работа.
Ауу многу чудна работа.
Vernicite tvrdat odredena rabota...taka da nivna zadaca e da dokazat deka toa vo sto veruvaat e tocno...ako dokazat, nemam nikakov problem, odma ke stanam vernik...Biblijata sum ja procital MNOGU pati, i jasno mi e zosto postojat stotici razlicni vidovi na hristijanstvo vo svetot...ZATOA STO SEKOJ MOZE DA SI SOZDADE SVOJA SLIKA ZA GOSPOD, ZAVISNO OD TOA KAKO NA NEGO MU ODGOVARA...Да отфрлиш нешто шо си сигурен дека не е. Тоа ти е метод на елиминација
Decko, stvarno ne me sfakas, ili se pravis deka ne me sfakas???
Vernicite tvrdat odredena rabota...taka da nivna zadaca e da dokazat deka toa vo sto veruvaat e tocno...ako dokazat, nemam nikakov problem, odma ke stanam vernik...Biblijata sum ja procital MNOGU pati, i jasno mi e zosto postojat stotici razlicni vidovi na hristijanstvo vo svetot...ZATOA STO SEKOJ MOZE DA SI SOZDADE SVOJA SLIKA ZA GOSPOD, ZAVISNO OD TOA KAKO NA NEGO MU ODGOVARA...
Znaci ti me prasa sto podrazbiram pod Bog...mnogu opsto prasanje i ako prasas 1,000,000 luge, ke dobies isto tolku razlicni odgovori...zatoa, jas sakam vernicite da mi dadat svoi definicii i dokaz i pricina zosto bi veruval...dosega mnogu razlicni definicii mi bile dadeni, no dokaz i pricina...not so much...
po muabetov mi licis na vernik, pa ako sakas moze da mi ja kazes tvojata definicija za gospod (vo koj i da veruvas), i sto e povazno, ZOSTO veruvas?
Нешто си ги измешал работитеВо тој случај, согласно грчката граматика, следува дека и теист е човек што знае дека Бог постои.
За сериозните ќе повторам:
Теист е човек што верува дека Бог постои.
Атеист е човек што верува дека Бог не постои.
Не те прашав јас ништо си измешал ти нешто. И не сум верник по муабетот.Vernicite tvrdat odredena rabota...taka da nivna zadaca e da dokazat deka toa vo sto veruvaat e tocno...ako dokazat, nemam nikakov problem, odma ke stanam vernik...Biblijata sum ja procital MNOGU pati, i jasno mi e zosto postojat stotici razlicni vidovi na hristijanstvo vo svetot...ZATOA STO SEKOJ MOZE DA SI SOZDADE SVOJA SLIKA ZA GOSPOD, ZAVISNO OD TOA KAKO NA NEGO MU ODGOVARA...
Znaci ti me prasa sto podrazbiram pod Bog...mnogu opsto prasanje i ako prasas 1,000,000 luge, ke dobies isto tolku razlicni odgovori...zatoa, jas sakam vernicite da mi dadat svoi definicii i dokaz i pricina zosto bi veruval...dosega mnogu razlicni definicii mi bile dadeni, no dokaz i pricina...not so much...
po muabetov mi licis na vernik, pa ako sakas moze da mi ja kazes tvojata definicija za gospod (vo koj i da veruvas), i sto e povazno, ZOSTO veruvas?
--- надополнето ---
Richard Dawkins mislam deka go sponzorirase ova...
Како и да вртиш веруваш у нешто.Нешто си ги измешал работите
поверојатна е дефиницијата:
Атеист е човек што НЕ верува дека Бог постои.
Теист е човек што НЕ верува дека Бог НЕ постои.
Mnogu si zbunet...ne mi trebaat dokazi PROTIV Bog za da ne veruvam...dovolno e otsustvoto na dokazi ZA Bog...bidejki jas ne tvrdam nisto...ateistite velat "ne veruvam deka Gospod postoi", a teistite imaat zadaca da dokazat obratno...Верник не сум , неверник па ич.
Читај го Лао Це многу работи ке уочиш .
Основна вистина е дека ако не веруваш на свесно ниво потсвесно си поголем неверник од најголемиот верник и обратно.
Јас ти реков биди искрен и кажи дека не знаеш дали постои Бог у било која форма и облик.
Ти рече така е за да после 5 мин. речеш дека веруваш дека не постои.
Зошто ? Затоа што немало докази за негово постоење.
Бараш докази ?
Нема да најдеш , нити за нити против Бог.
Уствари светот е убав заради тоа.
Животот е мистерија и е магичен се до моментот кога ке почнеш да бараш докази .
One man says God is; his statement is positive.
The other says there is no God; his statement is negative. But both are sailing in the same boat,
they are not different people. They have not inquired.
Neither the theist has doubted nor the atheist has doubted; both have accepted borrowed
knowledge.
Си чул ти за агностик ?Ateizam e "startnata pozicija", ne mi treba nikakov dokaz za da bidam ateist...no mi treba dokaz za da me napravi vernik, zatoa sto vernikot tvrdi odredena rabota
Си чул ти за агностик ?
Е таа е стартна позиција.
Хахах ти треба доказ за да те направи верник а до тогаш си неверник .
еВЕ ТИ УШТЕ ЕДНАШ
One man says God is; his statement is positive.
The other says there is no God; his statement is negative. But both are sailing in the same boat,
they are not different people. They have not inquired.
Neither the theist has doubted nor the atheist has doubted; both have accepted borrowed
knowledge.
Dali si agnostik vo vrska so trolovite, samovilite i dedo Mraz??? Da ne se povtoruvam, ako nesto ne e dokazano, toa e ramno na nepostoenje, se dodeka ne se dokaze...ako drzam pozicija na "moze postoi, a moze i ne, ne moze da se dokaze ni za ni protiv", togas bi trebalo da veruvam deka trolovi i samovili mozebi postojat a mozebi i ne, zatoa sto nikoj ne dal dokaz protiv niv? procitaj uste ednas sto kazav...
ocigledno ne ja sfakas poentata, a ni kontekstot na toa sto go kazavтролови постојат јас понекогаш играм дота и гледам по некој и се чудам и си викам јас сум атеист а сега гледам тролови оооо не што не е во ред ! и си ја мавам главата од астал ! и после пијам литро ракија ду да се смирам и си викам И ДА ТИ ИБАМ!
Jasno mi e sto vikas, deka nikoj ne moze da znae dali ima ili nema visa sila...ama vernicite se tie sto tvrdat deka ima visa sila...the burden of proof (sto bi rekle amerikancite) e na niv...se dodeka ne dokazat (a ne uspeale milijarda godini), nema pricina da se veruva...i btw, ako si "agnostic", toa znaci i deka ne si siguren dali zevs, apolo, krishna, vishnu itn postojat??? Ti si ateist vo vrska so tie bogovi zatoa sto nikoj ne dal dokaz za nivno postoenje....jas samo odam cekor podaleku i go opisuvam i bogot od biblijata, bas radi istata pricina- nema dokaz da se veruva vo toj bog...Се вртиме у круг , ќе дојде момент кога ке ти биде јасно што ти викам.
Очигледно има многу работи што не ти се јасни .
Толку сега за сега.
Кај тоа пишува дека верувам во НЕШТОКако и да вртиш веруваш у нешто.
Добро прашање за вернициве, колку го знаат тоа у што веруваатА што човек си ти ако веруваш у нештата а не ги знаеш.
haha bas taka, nema dokaz deka samovilite NE postojatА кои сте вие да го спорите постоењето на самовилите?