- Член од
- 1 јануари 2008
- Мислења
- 85
- Поени од реакции
- 1
кога животот е толку убав 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како може животот да ти е убав а си песимистПесимист сум ама пак животот ми е убав, така да не разбирам зашто мислите дека животот на песимистите не им е убав, глупости.
кога животот е толку убав![]()
А, сарказмот одамна веќе е аут.песимистите се посаркастични
за кого-какоА, сарказмот одамна веќе е аут.![]()
Како може животот да ти е убав а си песимистразмислуваш дека не можеш да успееш,дека се тебе лошо ти се случува,дека не е она што ти го сакаш,а си среќна
...јас сум оптимист до крај а и мислам дека сите треба да бидат такви,зашто ако не веруваш во себе ќе те изгазат во денешно време...
Затоа што животот не е секогаш убав, кога си подложен на повеќе проблеми од колку што си спремен да издржиш, кога едноставно не е ти е денот, а мајката го загубила детето во сообраќајка, а таткото ја изгубил ќерка си во судски спор после развод.
Зошто животот не е убав кога жената/мажот што го љубиш нема да ја доживее 21.
Прашај уште еднаш, зошто да се биде песимист?
Те молам!!!
:luta:
Од каде тоа дека оптимистите летаат...реално е кога започнуваш нешто да се надеваш дека ќе го завршиш,дека се ќе изгледа одлично...вербата е она што не одржува во живот,а што да сум песимист и да се надевам и да чекам да дојде најлошото...:nenene: не фалаПа на пример зашто оптимистите летаат, очекуваат премногу и ако не го добијат тоа што го посакуваат толку се разочаруваат и паѓаат. Песимистите не се такви, песимист е да се надеваш на добро но и да го очекуваш најлошото. Јас верувам во себе, во тоа што го работам и знам дека ќе успеам. Ама за се околу прво размислувам што како и имам доза на недоверба. Оптимист до крај хехе ок ама јас незнам таква да бидам. Кога многу работи се случиле и го разочарале човекот тој избира страна да не верува во се. Тоа е, некој пак продолжуваат по старо. Песимист сум, да, и животот ми е прекрасен, не летам и не верувам во се.