Зошто да се биде песимист?

• Креатор на темата Креатор на темата GlaDijaTor
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа што има луѓе кои не го гледаат животот од ист агол од кој го гледаме јас,ти и мнозина други.:toe:

сепак да разграничиме помеѓу песимист и реалист

Песимист сум ама пак животот ми е убав, така да не разбирам зашто мислите дека животот на песимистите не им е убав, глупости.

Ако не сум оптимист не можам со ентузијазам да ги прифаќам работите.
Песимизмот ми ја слабее волјата и ме прави инертна и мрзелива, ми го смалува ентузијазмот.
Оптимизмот од друга страна ми дава посебна желба за живот и ако не друго ме прави поразлична од мрчаторското мнозинство.
Тогаш, зошто да бидам песимист?

песимистите се посаркастични

Песимист сум ама пак животот ми е убав, така да не разбирам зашто мислите дека животот на песимистите не им е убав, глупости.
Како може животот да ти е убав а си песимист :toe: размислуваш дека не можеш да успееш,дека се тебе лошо ти се случува,дека не е она што ти го сакаш,а си среќна :toe:
...јас сум оптимист до крај а и мислам дека сите треба да бидат такви,зашто ако не веруваш во себе ќе те изгазат во денешно време...

~*~

кога животот е толку убав :)

Затоа што животот не е секогаш убав, кога си подложен на повеќе проблеми од колку што си спремен да издржиш, кога едноставно не е ти е денот, а мајката го загубила детето во сообраќајка, а таткото ја изгубил ќерка си во судски спор после развод.
Зошто животот не е убав кога жената/мажот што го љубиш нема да ја доживее 21.

Прашај уште еднаш, зошто да се биде песимист?
Те молам!!!
:luta:

Како може животот да ти е убав а си песимист :toe: размислуваш дека не можеш да успееш,дека се тебе лошо ти се случува,дека не е она што ти го сакаш,а си среќна :toe:
...јас сум оптимист до крај а и мислам дека сите треба да бидат такви,зашто ако не веруваш во себе ќе те изгазат во денешно време...

Па на пример зашто оптимистите летаат, очекуваат премногу и ако не го добијат тоа што го посакуваат толку се разочаруваат и паѓаат. Песимистите не се такви, песимист е да се надеваш на добро но и да го очекуваш најлошото. Јас верувам во себе, во тоа што го работам и знам дека ќе успеам. Ама за се околу прво размислувам што како и имам доза на недоверба. Оптимист до крај хехе ок ама јас незнам таква да бидам. Кога многу работи се случиле и го разочарале човекот тој избира страна да не верува во се. Тоа е, некој пак продолжуваат по старо. Песимист сум, да, и животот ми е прекрасен, не летам и не верувам во се.

Затоа што животот не е секогаш убав, кога си подложен на повеќе проблеми од колку што си спремен да издржиш, кога едноставно не е ти е денот, а мајката го загубила детето во сообраќајка, а таткото ја изгубил ќерка си во судски спор после развод.
Зошто животот не е убав кога жената/мажот што го љубиш нема да ја доживее 21.

Прашај уште еднаш, зошто да се биде песимист?
Те молам!!!
:luta:

Ех Лејди колку си само во право. Во такви случаи многу е тешко да останеш оптимист, тоа е. Ама животот е убав, сепак некогаш знае да биде многу суров.:toe:

Па на пример зашто оптимистите летаат, очекуваат премногу и ако не го добијат тоа што го посакуваат толку се разочаруваат и паѓаат. Песимистите не се такви, песимист е да се надеваш на добро но и да го очекуваш најлошото. Јас верувам во себе, во тоа што го работам и знам дека ќе успеам. Ама за се околу прво размислувам што како и имам доза на недоверба. Оптимист до крај хехе ок ама јас незнам таква да бидам. Кога многу работи се случиле и го разочарале човекот тој избира страна да не верува во се. Тоа е, некој пак продолжуваат по старо. Песимист сум, да, и животот ми е прекрасен, не летам и не верувам во се.
Од каде тоа дека оптимистите летаат...реално е кога започнуваш нешто да се надеваш дека ќе го завршиш,дека се ќе изгледа одлично...вербата е она што не одржува во живот,а што да сум песимист и да се надевам и да чекам да дојде најлошото...:nenene: не фала

Земзи мило, оптимистите со нивните преголеми очекувања за кои не се свесни дека се преголеми со тоа летаат, не поради друго. Ама јас имам верба во тоа што го работам, пример ако полагам јас верувам дека ќе положам, ама за се друго немам верба, односно немам верба во луѓето. Ми се случија многу работи во животот и поради кои незнам веќе да бидам оптимист тоа е. Значи се е индивидуално, се зависи од сопствениот животен тек.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom