Што подолго тоа подобро... Дали е тоа навистина така?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Веб-сајт
www.kajgana.com
Машките секогаш се трудат сексот да трае подолго,со цел да ги импресионираат партнерките...еве една статија која ке ги утеши послабо спремните...

Незаборавна ноќ исполнета со страст, е само обична фраза. За фантастичен секс кој долго ќе го паметите потребни ви се од 7 до 13 минути, покажале резултатите од испитувањата на американските научници.

Добриот секс не мора да трае цела ноќ. Дури и оној од три минути студијата го оценила како прифатлив, а тоа време се подразбира како достатно за задоволувачка пенетрација.

Научниците велат дека сексуалниот однос со времетраење од 7 до 13 минути е најпожелен и како таков најдолго го паметиме. Се што е подолго од 13 минути се смета за премногу, а се пократко од седум за премалку.

Студијата ги разобличила предрасудите меѓу паровите дека сексот мора да биде маратонски.

- Класична женска/машка фантазија е дека мажите мора да имаат огромни пениси, силна ерекција и дека можат да бидат сексуално активни цела ноќ - вели др. Ерик Корти кој е дел од тимот кој ја правел студијата.

Глупости...Ебати „задоволството“ обострано ако се расплескат раце за 10 минути...Пола саат, идеално.

Стави-вади-бриши-бегај:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

шала на страна... боље пократко него маратон...

Ајдеее...забегуваат и ова научнициве,изгледа немале секс повеке од 13мин и сега бараат како да се извадат

Ајдеее...забегуваат и ова научнициве,изгледа немале секс повеке од 13мин и сега бараат како да се извадат

Грешка си...имале секс кој траел помалку од 13 минути...еднаш! :)

И јас го читав ова...штознам некако малку ми е бе а :kesa: не се согласувам ќе си терам ја по мое :pos:

За мене лично задоволителна партија трае 30-тина минути.
А тие глупости со 2-3 саати ми изгледаат невозможно, затоа што после саат време веќе почнуваш да губиш кондиција и да се губи задоволството. Сексот треба да е уживање не спортски натпревар.

Ова за 7 до 13 минути баш вчера го прочитав, можно е и тоа доколку двата партнера се ектремно попалени.:icon_mrgr

i ja sum za pokratok... ama 7 do 13 minuti... e stvarno malce...
pola saat bi bilo taman.. za podolgo ne sum kondiciski spremen hahahahha :)

еј ама само да не почнете сеа да се фалите колку ви држи газето:smir:

Од мое (јавно прифатено како женско) мислење - саат:)

Od maski aspekt,ova tocno e spored mene....
Ako trae 1-2 saati znaci ne mozam da svrsam,sto znaci deka ne mi e ubavo....
sto znaci deka cim si svrsuvam za 20-30 min....a se slucuvalo i za 5 znaci mi e ubavo,a vo posledniov slucaj najubavo,bidejki ne mozam da se vozdrzam da trae podolgo(oti mi e ubo):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom