Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Taka veli samiot toj ama Hristo po urnekot na bratjata mu B'lgari znae poarno od nego samiot sto e pa veli Vlav e. Toa ti e isto kako ovie bugarite sto bljuvaat po forumov demek so znaes ti koi se tvoite predci i kakov si ti slusaj me mene jas ke ti kazam. Toa ti se nenormalni lugje. Inace Hristo "samo go brani" pravoto na sekoj slobodno da si ja opredeli nacionalnata pripadnost. Abre procitana kniga ste.
Влахов Мицов не е влав.....
Мислам дека татко му е бугар, а мајка му е македонка....
И знам дека има работено повеќе од 25 години на Софискиот универзитет(не ми текнува на кој поточно)
Мислиш некому не му е дозволено?Не знам кој е прочитана книга. Знам само дека као што Македонците имаат и треба да имаат слобода да се изјаснуваат што се по националност, така и сите во Македонија треба да им се дозволи, без посебна драматизација да се изјаснуваат што се по националност. Не гладам каде е проблемот во тој став?
Пичко да е до мене, една паравојска и колење на просрпските, пробугарските, проалбанските и прогрчките настроени копилиња што ни ја уништуваа државата. Па тоа што ќе остане ќе функционира подобро.
Мислиш некому не му е дозволено?
А, знаеш како се декларира по националност или е космополит?
Nitu prosrpska vlast nitu probugarska ni e potrebna, tuku promakedonska.
Povtorno prashuvam, zoshto temava ne e vo kanta? Ako nekoj na istok ima potreba od shpekuliranje so brojkata na Bugari vo Makedonija, nie sekako deka nemame.