ПЕЛАЗГИ/ ИЛИРИ/ МАКЕДОНЦИ/ TRAKI/ FRIGI/ АЛБАНЦИ

• Креатор на темата Креатор на темата PIRRO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не реков ја жива душа немаше,туку славјани немаше,читај ме 2-3 пати ако ти е потребно за да сватиш што сакам да кажам.
Бугарче не сум јас тој кој ве прави бугари туку цел балкан,цела европа,цел свет.

Кој цел свет од тој свет 120 земји не прават баш тоа што сме другите кај и да ке си признаат,кој цел Балкан сите околни земји што през цело постоење се против нас,кој не прави Бугари ти сине и твоите со шинатите гени народ призвод на меѓуроднински групњациsd вие сте историчаи??Вие што славите херои што од вас би се срамеле вие сте релевантен извор.sd ма даааајјјј!!!
За мене релевантни се кажувањата на мојот народ не на твоето племе ни на околните народи и нивните историчари и ти како и нив си ги читаш изворите што сакаш да ги прочиташ ако сакаш некаде да ги видиш изјавите на револуционерите имаш теми зирни слободно има челнови што уредно се потрудиле да ги има за сите Македонци да читаат

Цитирано од Википедија за која самиот основач рече дека не треба да се верува на она што се пишува во историскиот дел.Ама кој да му кажит на Илирчево тропско.А колку славјанска крв тече во него ни самиот не знае.

Кој цел свет од тој свет 120 земји не прават баш тоа што сме другите кај и да ке си признаат,кој цел Балкан сите околни земји што през цело постоење се против нас,кој не прави Бугари ти сине и твоите со шинатите гени народ призвод на меѓуроднински групњациsd вие сте историчаи??Вие што славите хери што од вас би се срамеле вие сте релевантен извор.sd ма даааајјјј!!!
За мене релевантни се кажувањата на мојот народ не на твоето племе ни на околните народи и нивните историчари
Баш така ве прават тоа што сте,бугари,а тоа дека другите ке ве признават кај и да е,шо е ова спортска?
Кај и да е ке ве признаеле.ЛОЛ
Мене најинтересно ке ми е кога ке ВИ го сменат името на државата,тогаш кога ке ми се полни срцето кога ке ве викам скопјани,безразлика од кој дел од ова држава сте.

Цитирано од Википедија за која самиот основач рече дека не треба да се верува на она што се пишува во историскиот дел.Ама кој да му кажит на Илирчево тропско.
Дај ми други податоци,иако овие се од вики ова се точните,дај кажи други да те видам!

Баш така ве прават тоа што сте,бугари,а тоа дека другите ке ве признават кај и да е,шо е ова спортска?
Кај и да е ке ве признаеле.ЛОЛ
Мене најинтересно ке ми е кога ке ВИ го сменат името на државата,тогаш кога ке ми се полни срцето кога ке ве викам скопјани,безразлика од кој дел од ова држава сте.
Признати сме како држава јазик и народ,сам си знаеш,за тоа дали ке ти биде интерсно ке видиме до тогаш здравје,и една молба ако сте народ на Скендербег прекрсти се како него он умрел за може да се крсите без притисоци hihi

Признати сме како држава јазик и народ,сам си знаеш,за тоа дали ке ти биде интерсно ке видиме до тогаш здравје,и една молба ако сте народ на Скендербег прекрсти се како него он умрел за може да се крсите без притисоци hihi
Абе на кого му кажвиш и ти.Не гледаш дека сонцето во главата го имат удрено.

toj se krstese samo pred albanskoto zname!

toj se krstese samo pred albanskoto zname!

Па ајде де и ти имаш дома Албанско знаме прекрсти пред него во негов манир тој бил храбар човек и владетел сигурно не го жалел животот за идејата неговиот народ е слободен да се крсти....кој знае што би било кога би знаел дека сте потурчени а??hihi гарант ке мисли дека не го залсужувате некогиот лик денес

Ехеее ако ојме според тоа,еби го Солид пошо Ацко ’’ваш’’ за правата на геј луѓето се борел,па нели бил геј?Makes sence huh?
Дај ако ти се зборува зборувај ко човек(иако ти е тешко),ако сакаш да се зафркаваме кажи едвај чекам.
Пукај во глата со пиштол пошо Гоце/Даме/Никола (еден од овие) пукаше вглава оти нејќеле да паднат под турско ропство :lol: .Ете сеа ке ти се смени името па шо ке прајш?
Оти избегавате коа ке спомнам за Мисирков?за миладонивци....
жжжж

:lol:
Па ајде де и ти имаш дома Албанско знаме прекрсти пред него во негов манир тој бил храбар човек и владетел сигурно не го жалел животот за идејата неговиот народ е слободен да се крсти....кој знае што би било кога би знаел дека сте потурчени а??hihi гарант ке мисли дека не го залсужувате некогиот лик денес
Згрешен си,жими се!
Јас го примив исламот,не се потурчив ко тебе,имаш над 100(море сигурно и повеке) турски зборови кој ги употребуваш секојдневно,а јас зборувам јазик...УНИКАТЕН,само АЛБАНЦИТЕ ГО ИМААТ,и тоа нај нај нај нај храбрите ИЛИРИ кој успеаја да го зачуват!
Ти пак од друга страна???
Уствари и ти си еден од најхрабрите мора да признам,уште си го чуваш бугарскиот јазик.

Секоја будала(па и ти дури) може да пишува на Википедија,ама за NY Times не.
Немој бе сине за њу јорк тајмс да се фатиш,оди по грчките форуми тие имат дупло повеке ’’факти’’ од њу јорк тајмс од вас.
Тоа што е пишано од википедија од некоја будала како мене,тоа го имаш и во сите книги што постојат.

Ехеее ако ојме според тоа,еби го Солид пошо Ацко ’’ваш’’ за правата на геј луѓето се борел,па нели бил геј?Makes sence huh?
Дај ако ти се зборува зборувај ко човек(иако ти е тешко),ако сакаш да се зафркаваме кажи едвај чекам.
Пукај во глата со пиштол пошо Гоце/Даме/Никола (еден од овие) пукаше вглава оти нејќеле да паднат под турско ропство :lol: .Ете сеа ке ти се смени името па шо ке прајш?
Оти избегавате коа ке спомнам за Мисирков?за миладонивци....
жжжж

Кој се зафркава бе јас фино ти кажав ако е Скендер твој биди како него во целост,не да си негова целосна спротивност и да го славиш мада он од тебе би се срамел..
Некој од Даме Гоце Карев пукал,ама јас денес не сум потурчен можам да се поистоветам со нив...ти можеш ли??sd.
За името ти кажав ке видиме со време..
за Мисирков и Миладиновци исто ти кажав и едните и другиот си имаат теми овде се си е напишано прочитај што ти е нелогично реплицирај не ти бранам

Кој се зафркава бе јас фино ти кажав ако е Скендер твој биди како него во целост,не да си негова целосна спротивност и да го славиш мада он од тебе би се срамел..
Некој од Даме Гоце Карев пукал,ама јас денес не сум потурчен можам да се поистоветам со нив...ти можеш ли??sd.
за Мисирков и Миладиновци исто ти кажав и едните и другиот си имаат теми овде се си е напишано прочитај што ти е нелогично реплицирај не ти бранам
хммм,зборов искрено не го разбирам,дај кажи друго зборче слично па да можам да ти вратам на пишаното.

Skenderbeg ni imat ostaveno amanet "Feja e shqiptarit eshte shqiptaria"sto znaci verata na shiptarot e shiptaria (ovoj e najprostiot nacin kako da te pram da gi razbiras glupostite sto gi pisuvas)

Кој те Признал тебе да не Те признава Грција или Буарија или Косово или Србија никој не вер врти ни 2% шо збориш ти бе од кај се појави бе ти ај земи читај ги претходните постови д видиш штио се дискутира абе Бугарче Тунгузија ке те признае тебе и Конго само тие пошто не знаат ни каде си и иц не им здоболе :pos2: :pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom