Рок Фест 2008

Статус
Затворена за нови мислења.

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
Abe ostajte toa, nikoj nemoze da mu dokaze na Peanut sto e kako e... Ludo ke bide na 21vi (u petok) so sto ke ima navrakanje na stariot PUNK BRAN i ke svirat K.U.R., Defekt, NO NAME NATION (so tapanarot na FLuks) i NEW POLICE STATE (so golemi kolicini na droga vo krvta):vozbud: :vozbud: :vozbud: Aaaaaaaa e taa svirka ne e za propustanje, a koa bi se natprevaruvale ovie grupi megu sebe, nikoj od ovie bendovi ne bi svirel za pobeda (bi svirel za kejf) poso i onaka veke site znaat kolku se dobri i pokraj toa sto veke ne svirat (No Name Nation i New Police State) :vozbud: Ajde luge site na 21vi u MKC :vozbud:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
на 20 се иде на serpentine fire:vozbud:

Член од
16 март 2008
Мислења
17
Поени од реакции
0
lele alooooo ok e, aj ubijte me :) se izviniv za kenjanjeto od moja strana i si kazav za drugoto sho mislam, aman eeej. kao so rekov, ne sum ovde za da se raspravam so bilo koj. naprotiv, bas sum drustven :)
P.S. fatty ne se luti na ova, ama ne mora tolku da glumis profi muzicki kriticar so onie 60 posta so si gi ostaila, uzivaj. te znam mnogu dobro koja si ( ako si taa na fotkata :) ne mi se luti :)))))
pozdrav

Член од
6 јули 2006
Мислења
117
Поени од реакции
8
Prvo, mladichu, sam si se kontrirash vo prvite dve podvlecheni rechenici, ama ke te ostavam sam da si uvidish kade. Isto taka vo tie dve rechenici dade mnogu navredi za luge koi samo go kritikuvaa nachinot na pobeda na tvojot omilen bend (koj zasluzuva za kritika). Najgolemata navreda shto tie "plachkovci metalci" ili "muzichki nenadareni" luge dadoa za tvojot omilen bend e deka ne im se dopagal nastapot. Ama ako sakas vistinska kritika eve ja vednash:

Next Generation se nekoj copycat bend na site onie bendchinja shto se pojavuvaat na MTV (koi se momentalnata zamena za boy-bendovi kako Backstreet Boys). Znachi drugarchinjata ti se kopija na kopija. Muzikata ne e nishto novo, instrumenti ok si svirat, ama nishto za da se padne vo nesves. Stilot na oblekuvanje, banjanje i shishanje i brichenje e veke neshto videno, vo sekoja mozna diskoteka vo gradov i ako izmislile topla voda, sekoja chest! Aranzmanite im se zanikade, nikogash nema menuvanje na ritam poveke od dva pati vo edna pesna. Godinite, kako shto mozam da zaklucham im se nekade okolu 14-16? Epa na tie godini mnogu od nas pochnale da se zanimavaat so (mnogu po kvalitetna i angazirana) muzika. Primer za toa se SOFAR, Scorch, (pa duri i) Fusnota i eden kup drugi luge koi navistina pochnale da pravat neshto svoe a ne samo da se furaat na smetka na donesenata publika. Site pochnale od nekade ne vikam ne, site se dograduvale a i ushte se dograduvaat. Moze za nekoja godina ke gi bide, a sega za sega, mislam deka e jasno kolku im beshe zasluzena pobedata.
Blagodaram za vnimanieto.:smir:

P.S. A da, jas rekov deka se dosaduvav na nivniot nastap se dodeka ne pochnav da se gazam od smeenje na izvicite od peachot. I nitu edna skrshena kluchna koska ili izmestena karlica ne moze da mi go smeni toa (btw, zarem taka lesno se izmestuva karlica?):pos2:

Znachi : Postuem lugje kako tebe zaso si kaza najotvoreno so mislism, go cenam toa. e sea, toa podvlevenoto bese nevkusna sala ok,eve javno da se izvinam ako sum navredil nekoj :), a sakav da te prasam od koga e bitno kolku se vozrasni muzicarite? ng imaat 16 god site i prilicno dobro si go poznavaat instrumentot site. kolku so kazav i jas gluposti na kogo nkoi mu se navredlivi, kaza i ti. stilot bese samo za da se razbie monotonijata od canibal corpse maici i dolgi kosi :) a povredenite luge mi se drugari, preska bev da go vidam drugarot so skrsi klucna, doma lezi vo gips celiot. a da, sofar se dobar primer so tatkoto na neznam tamu koj so castel pijacki za da pobedi sin mu. nejkev ova da go spomnam, moze e i dezinformacija ama koa pocna da ti se nadovrzam na muabetot :) moze tebe ne ti se svigja muzikata, ne zanci toa deka ne e sodrzajna. mene na pr ne mi se sodrzajni ic blastovite i duplite i beskrajnite sola itnitn. celiot muabet mi e deka mnogu se pizdam koa nekoj nafuran so nema so da prai sedi na forumov i pluka po tugiot trud. toa me vadi od koza, zatoa i jas si go trosam vremeto na gluposti. jas ne postuem metal i sea aj ke plukam. ima i stvari so mi se svigaat, poso sum poraznoviden coek. sum bil i na bob marli den da iskuliram, sum se tepal u sutki na smut isto. ili na dfl. nikad nema da svatam zaso tolku mora da se pluka i sere po se so ne vi e po kejf. za kraj ( poso posle ova go brisam akauntot od sranjevo ) tebe da ne te bolese kur nemase da se zamaras so Next g. ako tolku ti se odvratni, kako i tipot so go posra nastapot na toj pejacot niven, a gi zapamtil site negovi frazi, potezi i zborovi, ko da e zaljuben u nego. nekoj ednas kazal : haters make me famous. mnogu posteno. use ednas fala ti na iscrpnoto mislenje i odgovorot, go cenam toa. ipak site sme razlicni, bez lutenje :)
ostani pozdraven:smir:
:vozbud:
eeeejjjjj uste na pocetok poison girl te sie ti pak neso si kontradiktoren GO POISON GO POISON

Fatty

Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
lele alooooo ok e, aj ubijte me :) se izviniv za kenjanjeto od moja strana i si kazav za drugoto sho mislam, aman eeej. kao so rekov, ne sum ovde za da se raspravam so bilo koj. naprotiv, bas sum drustven :)
P.S. fatty ne se luti na ova, ama ne mora tolku da glumis profi muzicki kriticar so onie 60 posta so si gi ostaila, uzivaj. te znam mnogu dobro koja si ( ako si taa na fotkata :) ne mi se luti :)))))
pozdrav
haha ne se lutam ama mn dobro znam sto znam a sto ne...koa neso neznam si kutam, baska toa za rock fest ke go uvidi i malo dete...btw faktot sto rastam megu dvajca pogolemi braka (edniot 29 god drugiot 25 god) sto od mali noze slusaat rock/metal/punk i nivni drugari muzicki nadareni (Fluks, Druzinata V.E.P., Sinjak, Kalap, Canon, Superhiks...) mn poveke mi go zgolemuva nivoto na kritika... taka da uzivaj, ne sum profi, uste ucam i ja :smir:

Член од
6 јули 2006
Мислења
117
Поени од реакции
8
lele na nitu edna tema ne sum se zabavuvala tolkuu hahahahahahahahahaahhahahhahahahahahah so ogled na toa sto gi otsakav NG uste pred rock fest ama toa e druga pricha :salut:

Fatty

Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
lele na nitu edna tema ne sum se zabavuvala tolkuu hahahahahahahahahaahhahahhahahahahahah so ogled na toa sto gi otsakav NG uste pred rock fest ama toa e druga pricha :salut:
Brzo da gi zasakas PAK, Peanut ke te pobie so fakti :pos2:

p.s. sorry Peanut, aj mast du det :smir: pozz

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
добро мислам дека е доволно. НГ се најбољи. кикирико не замарај више.

инаку одвај чекам да дојде 20ти (СФ), а и КУР мн би сакал да ги чујам.

Член од
16 март 2008
Мислења
17
Поени од реакции
0
hehe eee taman rabota. vsushnost i mene mi stana interesno na forumov, a mislev da go brisam acountot.... aj ne go brisham, ke si debatirame vaka za nasite favoriti na rokfest hehehe. aj bidete pozdraveni :)

ne go rekov toa de sea eee preteruvate. ne se najbolje :) nema tuka podobri najdobri, barem jas taka mislam :) chillllllllllll

Fatty

Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
hehe eee taman rabota. vsushnost i mene mi stana interesno na forumov, a mislev da go brisam acountot.... aj ne go brisham, ke si debatirame vaka za nasite favoriti na rokfest hehehe. aj bidete pozdraveni :)
gleas koa sakas kao mozeme da se razbereme? :smir: ajt pozz i do tebe

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.492
Поени од реакции
8.003
Малку :eek:ftopic:
Доколку во меѓувреме ви текне нешто, користете го копчето

Не пишувајте по неколку поста еден по друг.
И БЕЗ БОЕНКИ ПЛЗ.

Член од
16 март 2008
Мислења
56
Поени од реакции
4
Едвај чекам да одам на 21ви! Дефинитивно најдобра свирка! Кур се легенди, а Дефект не би ги пропуштил за ништо! Би сакал и да ги слушнам No name nation и New police state, ама Дефект едвај чекам да ги видам!

Symbolic Art

Метал Џумбушлија!
Член од
28 јануари 2007
Мислења
192
Поени од реакции
23

ne go rekov toa de sea eee preteruvate. ne se najbolje :) nema tuka podobri najdobri, barem jas taka mislam :) chillllllllllll
Доста е јасно од постов дека некои луѓе се тука за ширење пропаганда за другарчињата, а на за истакнување на своето ЛИЧНО мислење. Next Genaration ве гледа, Next Generation ве слуша!

Поздрав до сите копиљаци што си седат мадро, си се образуваат музички и се стремат кон музичка зрелост. Уа за сите што си ги носат родителите да им го местат Рокфест. Не сте ни први ни последни. А ако некад се качам на таа сцена, прво што ќе кажам е НЕ ГЛАСАЈТЕ ЗА МЕНЕ, пошо најверојатно татко ми ќе биде дома и ќе гледа фудбал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom