Доказ дека времето не постои или е еден вид „паралелна димензија“

Што мислите за времето?

• Вкупно гласачи
    211

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Најомилената реченица на NEBO666 како изговор за неговата шизофренија.
Teбе па што ти е смешно тоа.... или френдови сте ???

Агора бате не си арен.

п.с имаш часовник ?? - го користиш ??? - роден си на некој датум така ???

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Teбе па што ти е смешно тоа.... или френдови сте ???

Агора бате не си арен.

п.с имаш часовник ?? - го користиш ??? - роден си на некој датум така ???
Apokalipto - се смеам на коментарот , смешен ми беше ...

Да , френдови .. Yeah ,right :pos2:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Целта не ми беше да докажам нешто.Барем главната цел не би беше тоа.Целта ми беше да ни биде забавно/интересно на сите.
Ako ti bese toa glavnata cel, togas veruj uspea, se zabavuvme, barem ja, onaka epten interesno mi bese :), kako i da e , pozdrav, i mal sovet , cim si 18 godisen pocni so pogolem intenzitet da resavas izvodi i integrali, mnogu stvari ke ti bidat pojasni.

Член од
15 март 2008
Мислења
4
Поени од реакции
1
Time started when all "matter" started. When the "Big Ben" happend, time started. When in 13.5 billion years the universe will die, so will time in our universe.:eek:jea:

Koga anjstajn dokaza deka vremeto moze da se "zaobikoli", vremeto kaj naucnicite kako dimenzija ednostavno umre.

Citaj teorija na relativnosta by Ainstein

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Time started when all "matter" started. When the "Big Ben" happend, time started. When in 13.5 billion years the universe will die, so will time in our universe.:eek:jea:

Koga anjstajn dokaza deka vremeto moze da se "zaobikoli", vremeto kaj naucnicite kako dimenzija ednostavno umre.

Mene mi se obrakas?

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60

Хмм...баш ме интересира каде грешам во врска со времето...
ај објасними без да ја читам таа теорија?

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
minato i idnina ne postojat
postoi samo segasnost

nie site ziveeme vo segasnosta i nikogas nikoj nema da moze da otide vo idnina ili minato

pr. posle 10 god. za nas sega toa e idnina
ama koga ke dojde toj den (taa god.) za nas toa ke bide segasnost:toe:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
postoi samo segasnost

nie site ziveeme vo segasnosta i nikogas nikoj nema da moze da otide vo idnina ili minato

Добро за иднината можеби се сложувам ама ова за минатото некако не ми е јасно? Како минатото не постои кога сме сведоци на минатото? И да можеби не можеме да се вратиме во минатото, но тоа е затоа што минатото е минато свршено (определено/неопределено) време. Значи свршено време, затоа не можеме да се вратиме,но тоа како такво си постои. Ако не се согласуваш со мене ќе можеш ли да ми објасниш нешто повеќе?

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
postoi samo segasnost

??????

??????

Ништо не те разбрав ??

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Добро за иднината можеби се сложувам ама ова за минатото некако не ми е јасно? Како минатото не постои кога сме сведоци на минатото? И да можеби не можеме да се вратиме во минатото, но тоа е затоа што минатото е минато свршено (определено/неопределено) време. Значи свршено време, затоа не можеме да се вратиме,но тоа како такво си постои. Ако не се согласуваш со мене ќе можеш ли да ми објасниш нешто повеќе?
Ama moze da bide i nesvrseno :) barem toa go veli gramatikata :)

U

UnholY

Гостин
postoi samo segasnost

Постојат, ама само како имагинарни поими, е сега за последново објаснување, иако едноставно и помалку неразбирливо сепак те сфаќам шо сакаш да кажеш и се согласувам со тебе, само требало малку подобро да го осмислиш веќе напишаното...

А, инаку само да го прашам The Best Triper, каде пронајде нешто толку несфатливо во постот на Night Elf па за да не можеш да го разбереш:toe:

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Постојат, ама само како имагинарни поими, е сега за последново објаснување, иако едноставно и помалку неразбирливо сепак те сфаќам шо сакаш да кажеш и се согласувам со тебе, само требало малку подобро да го осмислиш веќе напишаното...

А, инаку само да го прашам The Best Triper, каде пронајде нешто толку несфатливо во постот на Night Elf па за да не можеш да го разбереш:toe:
И господ постои, но како имагинарен поим...т.е. не постои...

U

UnholY

Гостин
И господ постои, но како имагинарен поим...т.е. не постои...
Е која беше сега потребата да ми реплицираш, не наведов нешто со кое шо не се согласуваш во мојот пост....
Убаво нагласив дека минатото и иднината постојат како имагинарни поими, а не реков дека постојат како нешто реално, односно како реален елемент....
Имагинација и реалност се два тотално спротивни поими

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Е која беше сега потребата да ми реплицираш, не наведов нешто со кое шо не се согласуваш во мојот пост....
Убаво нагласив дека минатото и иднината постојат како имагинарни поими, а не реков дека постојат како нешто реално, односно како реален елемент....
Имагинација и реалност се два тотално спротивни поими
Сакав само да те појаснам...тоа незначи дека не се согласував со твојот пост...

А тоа дека имагинацијата и реалноста се два тотално спротивни поими, оди доказиимго на подфорумот „религија“....
( да не ме сфатиш погрешно: се согласувам со тебе )

Kajgana Shop

На врв Bottom