Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа и ми беше поентата. Невешто се кријат позади некој таканаречен космополитизам.Ефтов и Мухиќ се далеку од космополити,може да бидат само “полити“.![]()
Мислиш на Маја,како коњ е во фацана.:uvo:
Ефтов и Мухиќ се далеку од космополити,може да бидат само “полити“.![]()
Да ти кажам право... Штета што секој што не се согласува со "вас", онда е апсолутно против вас... И така анти државни интереси и де факто адвокат на "Ѓаволот", т.е. Адвокат на Грција...
Епа и ја сум тогаш адвокат на ѓаволот... Го "ПОДДРЖУВАМ" Мухиќ, и све што носи со него... Проверена ствар...
П.С. Контактирам со Бакојани, секој втор ден, си пишуеме писма на нет... И уживаме во љубовни разговори...
ПроГрчки сум настроен...
Ете така де...
Ќе банираме момци кои сметаат дека немаме врска со антиката, ке пцуеме по момци кои мислат спротивно на нас... Абе јас велам и да ги бесиме бе...
Државни непријатели број еден...
Кој ги еба... Коа почна репер на космополитизам да стане и да биде патриотизмот... Нужна алка на големиот космополитизам... Му ебем матер... Ние македонците сме колевка на цивилизациите бе, што не сме измислиле, па и ова не ќе да на одмет..
Натрупа, натрупа...
Пак Гарибалди е запаметен по пиењето вино... А не по националното единство...
Не ми е тешко да помирам дека ти мислиш овака, туку некои други... Ехх... Лажните метафизичари, уметници, философи...
Навистина... Ова за жал само Македонија го поседува, невиден феномен.
Е ај да ти скратам:
-РОДЕНИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ЕДИНСТВЕНО ИМААТ ПРАВО ДА СЕ НАРЕКУВААТ МАКЕДОНЦИ,СИТЕ ДРУГИ МОЖАТ САМО ЖЕЛНО ДА ПОСАКУВААТ ТОА ДА БИДАТ,ВКЛУЧИТЕЛНО И ДА ПОЛАГААТ ПРАВО НА МАКЕДОНСКОТО НАСЛЕДСТВО,БЕЗ РАЗЛИКА ОД КОЈА ЕПОХА.
Е ај да ти скратам:
-РОДЕНИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ЕДИНСТВЕНО ИМААТ ПРАВО ДА СЕ НАРЕКУВААТ МАКЕДОНЦИ,СИТЕ ДРУГИ МОЖАТ САМО ЖЕЛНО ДА ПОСАКУВААТ ТОА ДА БИДАТ,ВКЛУЧИТЕЛНО И ДА ПОЛАГААТ ПРАВО НА МАКЕДОНСКОТО НАСЛЕДСТВО,БЕЗ РАЗЛИКА ОД КОЈА ЕПОХА.
Е ај да ти скратам:
Види со филозофија и уметност може да се настапува у склоп на филозофски и уметнички теми.Да ти кажам право... Штета што секој што не се согласува со "вас", онда е апсолутно против вас... И така анти државни интереси и де факто адвокат на "Ѓаволот", т.е. Адвокат на Грција...
Епа и ја сум тогаш адвокат на ѓаволот... Го "ПОДДРЖУВАМ" Мухиќ, и
Gelevski e pointeligenten od celiot izvrsen komitet na Vmro zaednoВиди со филозофија и уметност може да се настапува у склоп на филозофски и уметнички теми.
Ама да се вади некој на својата "уметничко-филозофско-интелектуална слобода" и притоа да прокламира ПОЛИТИЧКИ ставови кои се косат со националната борба на еден народ, е тоа не може.
Политика и историја си се сосема други гранки, и не може они да ми ги наметнуваат своите космополитско креативни ставови кога се работи за иденитетот на мојата нација и народ.
Ако се против политизирање и историја, НЕКА СЕ ДРЖАТ НАДВОР ОД НИВ.
А, не да изигруваат политиканти и притоа да ШТЕТАТ на македонската борба.
Затоа прави дистинкција кога ги гледаш Мухиќ и Гелевски ко интелектуалци/филозофи и кога ги гледаш ко особи кои анализираат политика. Исти аршини тука, НЕМА.
Браво за неговиот памет. Б - Р - А - В - О...Ете.Gelevski e pointeligenten od celiot izvrsen komitet na Vmro zaedno
Браво за неговиот памет. Б - Р - А - В - О...Ете.
Али тоа не го прави анти-македонско лигле кое баш и нема шо да каже на темата за која беше интервјуиран (репликите му беа: Васко, искрено ми е глупо ова...Ова е безвезе...Да збориме за правата на жените)
Нека си се држи до литература, филозофија, уметнички рецензии, бла, бла...Нема шо нос да пика онаму каде што баш и не е поткован (додуше, очигледно е финансиран од некое НГО или одредена партиска структура, ко Геровски и слични нему "интелектуалци" за да се потсмева на Македонија и да шири анти-македонска пропаганда)