Новите предлози на Нимиц за името на Република Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

Кој предлог на Нимиц (од прифатливите) би го прифатиле?

• Демократска Република Македонија

Гласови: 113 29,0%
  • Независна Република Македонија

Гласови: 173 44,5%
  • Ниту еден (образложете зошто)

Гласови: 103 26,5%

• Вкупно гласачи
    389
јас сум и да не ни стават вето грциве да си вратиме знамето

Nema promena na Ustavnoto ime na Republika Makedonija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ako na NATO ne im odgovarame kako Makedonci, togas nema potreba nasi Makedonski ceda da ginat vo razni NATO/EU missii za nivnite Eksploatatorski/ekspanzionisticki celi!

Ни треба уште еден протест,да покажеме дека сме против сите овие предлози,и дека нејќеме референдум,нејќеме нато,си го сакаме името.

Полицијата надвор од контрола
Демонстранти ја каменуваа грчката канцеларија за врски. Полицијата тврди дека постапила професионално и ја заштитила. Ако ја заштитила, како тогаш група тинејџери успеаја да ја каменуваат?Како тие стигнаа таму побрзо од полицајците? Протестот бил навреме најавен. Секоја сериозна и професионална полиција во такви услови прави безбедносна процена и планира заштита на објекти и на јавниот ред и мир. Во случајов, полицијата неаргументирано се правда дека не можела да предвиди оти демонстрациите ќе продолжат пред грчката канцеларија за врски и немала време да реагира. Па, како правеле процена за завчерашниот протест? Каде очекувале дека ќе продолжи протестот за името? Пред кинеската амбасада? Колку време им треба на полицајците да дојдат до грчката канцеларија, која патем е во центарот на Скопје? Зарем МВР нема сили за брзи реакции? Зошто не ги блокира трите тесни улички што водат до канцеларијата? Има уште многу други прашања што остануваат неодговорени, а фрлаат сомнеж врз заднината на завчерашниот протест за името. Сакал ли некој полицијата да задоцни на местото на инцидентот? Сакал ли некој овој инцидент да биде прва вечерна вест на грчките медиуми и тоа на денот кога Нимиц стигна во Атина со нов предлог за решавање на спорот за името? Некому му било важно токму тој ден да го претстави „Скопје“ како гнездо на националисти и хулигани. Но, зарем преку децата што претпладне протестираат против матура, а попладне дошле на протест за да избегаат од часови? Така не се брани името на земјата. Недостојно и тажно е ако треба таа битка да се остварува со камења по нечиј ѕид. Срамно е што полицијата се пере дека не можела да го ограничи движењето на граѓаните и само организаторот бил одговорен за јавниот ред и мир. Навистина? Ако организаторот реши да запали амбасада, дали полицијата само ќе посматра бидејќи организаторот ќе си носи одговорност? Не е првпат МВР да бега и од надлежност и од одговорност. Вчера се огради од протестите од пред грчката канцеларија, пред тоа од пукањето пред споменикот на Скендер-бег, пред тоа од хаосот при протестите на стечајците... Полицајците, и тогаш и сега беа таму, но исто како да не беа. Работат ли нешто освен што снимаат клипчиња од службени мобилни телефони? Затоа никој не може да обвинува дека завчерашниот протест „излегол од контрола“. Ако нема контрола, ништо и не може да излезе од неа.

Игор К.Илиевски

Тоа со Демократска мене дефинитивно ми личи на тројански коњ....
Ако приметите повеќето комунистички земји во минатото ја имале таа додавка Демо(н)кратска....
Ова го сваќам демек, држава создадена во времето на комунизмот(Тито)...или комунистичка држава.....
Башка и грбот каков ни е, од времето на Дедо Киро(додуша реков само петокраката може да ја сменат).......богами мене на тоа ми мириса работава...
Само ајде чим Троја падна на тројанскиот коњ, зошто и да не паднат неколку луѓе...

Prestsedatel i Vlada...site na KLADA!!! :toe:
A зошто никој не ги стаде на КЛАДА Бранко и Киро кога го сменаа името и знамето????А сега крив ви е Груески шо требит да ги средвит гомната од оние двајца.:tapp:

A зошто никој не ги стаде на КЛАДА Бранко и Киро кога го сменаа името и знамето????А сега крив ви е Груески шо требит да ги средвит гомната од оние двајца.:tapp:

Не треба никој да се става на клада, а разлика мегу БЈРМ и ДРМ, УРМ или било ке е конечноста наа овие вторите. Затоа треба многу внимателно да се игра.

Видете ги исфилтрираните коментари во Вечер на "граџаните" до кај ја истуркаа работата .... (секоја чест на еден)

Makedonec (21.02.2008 02:53:31)
koj komandant be? so ima napraeno pa komandant? da ne slucajno ja branese Makedonija? dane slucajno stravot nekoj mu go ima? nisto pojke od prodaena dusa. takvi kako nego i niv treba javno na besilka. so vakvi bagabonti i nepismeni dragi Makedonci nema napred da se odi. Edno e da napravis nesto od srce a drugo e da napravis nesto od korist kako tie takanareceni "komandanti"Pravda (21.02.2008 02:24:40)Neka jadat grcite malce kotek, im dojde vremecano (21.02.2008 01:16:23)Se razbira deka sekoe divenje niz gradskite ulici treba da se kazni. Koga kje pocnat da se kaznuvaat i takanarecenie albanci? Vo Kicevo zapalija makedonsko zname i ispotepaa makedonski srednoskolci koi mirno protestiraa za ustavnoto ime na Makedonija. Tia diveat, pukaat so kalasnikovi puski i nikomu nisto. Vo sto e rabotata, merenje so razlicni merki ili STRAV! Do koga mnozinstvoto ke stravuva od malcinstvoto? Do raspagjanje na DRZAVATA?Роберт (21.02.2008 01:05:47)Ако ги поврзат гореспоменативе насилници навистина со СДСМ, може само едно да кажам: Арам и срам да им е. Поголеми душмани ќе испаднат дури и од оние од ДУИ.patriot (21.02.2008 00:24:12)N. Gruevski krotko jagne, klapush eden ako ne ucestvuvash barem zatvorisija muckata, pa kosovo so shto ja dobi nezavisnosta so mirni protesti, arnautite vo makedonija so shto gi dobia gigantski prava so molenje,hahahaha.b-str. (21.02.2008 00:10:32)Kakov Koki,neka se izvine javno na graganite na Makedonija Secerinska,za huliganskoto odnesuvanje na nivnite clenovi na SDSM,bidejci frlaat crna damka vo megunarodnata zaednica deka site gragani na R.Makedonija se kako ovie Koki i dr, huligani od SDSM,zamislete vo opozicija se i demoliraat,a nedaj boze da se na vlast ke ubivaat ovie od SDSM...Zbuneet... (20.02.2008 23:32:53)Po Vasive komentari ispagja deka SDSM e ultra desnica, VMRO levica ..... Vcera Komitite kamenuvaa, deneska Romanticari so Komandant Koki?? Daj resete se??? koga nekoj kje napise nekakva informacija, daj neka mu drzi voda.. a ne samo brz vrska informacii niz narod se sirat.. Ako stvarno Komiti i Romanticari se zdruzile vo odbrana na Imeto.. Togas alal da im e... Sekoja cest.... Toa e samo za pozdrav, ne za sudenje...Mladi sili na VMRO-DPMNE KARPOS (20.02.2008 23:13:59)totalno netocno, nie od VMRO - DPMNE organiziravme i bevme pred ambasada, od sdsm nemase nikoj se plasea da dojdat so nas da krsat SE ZIVO I DIVO isto kako i koga vlegoa nasite vo Proces.... HEhe ama zakon smeod mene (20.02.2008 23:08:41)lapnal komandant koki nekoe evro, frlil sitno po drugarite.. pa posle ke otvara kafici niz gradov a od baklija i kamen potesko ne krenal.. epa toa ti e, ete kakvi prosperiraat u drzavava. sramota, pa do nekade i greotasaso (20.02.2008 23:03:27)I vremeto utre ako necini pretpostavuvam deka ke bide vinoven SDSM

Па нели ПЈРМ беше за 2 месеци???А ево проколнати сме да го носиме 15 години.Можда уште 15 ќе го носиме ако не прифатиме компромис.Јас во никој случај не сум за промена на уставното име,ама да се запрашаме дали сакаме цел живот да го носиме ФИРОМ во меѓ.организации или да избереме едно од двете имиња за кои владата рече дека може да се преговара.Грција и финансиски и политички е појака од нас.:toe:
А то дека треба да се стави новото име на пасошите и сл. во старт да се отфрлит.

Обезбедувањето на СДСМ каменуваше ФАБРИКАТА НА БУЧКО Е МАЛО ПОГОНЧЕ ЗА ЛАТАС

Од МВР велат дека засега ќе поднесат пријава само до организаторот, невладината организација "Младите знаат..."

Зад завчерашните насилни протести, во кои беа фрлани и камења по Грчкиот конзулат во Скопје, стои "командант Коки", поранешен обезбедувач на СДСМ, дознава ВЕЧЕР од извори во МВР. Тој во протестите учествувал заедно со десетина негови пријатели од скопската населба Карпош.
Од МВР велат дека засега ќе поднесат пријава само до невладината организација "Младите знаат...", која се јави како организатор на протестот кој требаше да биде мирен.
- Истрагата е во тек и ако се утврди дека и други лица учествувале во нарушувањето на јавниот ред и мир, и против нив ќе бидат поднесени соодветни пријави - изјави Иво Котевски, помошник-министер во МВР.
Нередите настанаа завчера околу 20 часот, откако дел од младите што протестираа на Скопскиот плоштад заминаа пред Грчкиот конзулат. Таму почнаа прво со скандирање "Македонија, Македонија" и со пеење на химната, по што дел од нив почнаа да фрлаат со камења на амбасадата.
Според МВР, во нередите не бил повреден никој, а била направена само помала материјална штета. Биле оштетени неколку возила и бил скршен еден прозорец од конзулатот. Инаку, неофицијално биле повредени и еден камерман на една скопска телевизија и еден фоторепортер. Според Грчката амбасада, повредени биле и две екипи од грчките медиуми.
Нападот на конзулатот уште вечерта беше осуден од грчкото Министертво за надворешни работи, а вчера и од сите македонски партии и од премиерот Никола Груевски.
- Сосема е разбирливо во едно вакво тешко време, да се бара луѓето да демонстрираат мирно и на мирен начин да го искажат својот револт и своето мислење. Тој дел го оправдувам, но не оправдувам насилство. Со насилство не можеме да постигнеме ништо - истакна Груевски.
Од невладината организација "Младите знаат" се оградија од насилниците и велат дека нивната одговорност завршила кога завршил и протестот на плоштад.

Па нели ПЈРМ беше за 2 месеци???А ево проколнати сме да го носиме 15 години.Можда уште 15 ќе го носиме ако не прифатиме компромис.Јас во никој случај не сум за промена на уставното име,ама да се запрашаме дали сакаме цел живот да го носиме ФИРОМ во меѓ.организации или да избереме едно од двете имиња за кои владата рече дека може да се преговара.Грција и финансиски и политички е појака од нас.:toe:

Da bi mozele da se vikame demokratska ama samo toa da bi go zamenilo ona FYROM, a tie koi ne vikale Republic of MAcedonia da si prodolzat taka, pasosite da ni bidat so naseto ustavno ime, Nie da si ostanime MAKEDONCI, A OVAA ZEMJA MAKEDONSKA... e togas ke prifatam grchistana da ne vikaat dr Makedonija i site nivni kopili prijateli kako EU fucken

јас викам да се крстиме Република Титоклонија барем ќе се потврди некоја пропаганда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom