HEHEH SKENDERBEG, MORE DETISHTE AJ ZEMI CITNI MALKU :pos2: VIDI OD KOJA FAMILIJA E OD KADE POTEKNUVA, KOJ SE PREDCITE NEGOVI .:pos2: :pos2: TI ZNACI NESTO KARLO TOPIJA?AKO VOOPSTO ZNAES KOJE.:pos2: :pos2:Vo dokumentite na Skenderbegovoto vreme se napisale ovie Zborovi:
..ti shkerdhej komplet maqedonsit se jan loqe njerez..
Ova ne mi izgleda Latinski neli aj koj ke mi prevede od latinski
so Sreka
Da Skenderbe e Albanec od Kruja Tatkoto negov se vikal Gjon Kastrioti a Majkamu se vikala Vojsava koja e od polloshkiot predel na makedonia sto i denes e naselena so Albanci evo kolku Vrska imas ti.HEHEH SKENDERBEG, MORE DETISHTE AJ ZEMI CITNI MALKU :pos2: VIDI OD KOJA FAMILIJA E OD KADE POTEKNUVA, KOJ SE PREDCITE NEGOVI .:pos2: :pos2: TI ZNACI NESTO KARLO TOPIJA?AKO VOOPSTO ZNAES KOJE.:pos2: :pos2:
Enver Hoxha Barad edefiniranje na Albanskata Istoria posto ima Mnopgu Luge ko Kapllani Rerul Burovich sto ja Krivat Albanskata Istorija kako i Mnou Luge tuka vo Kajana ali Gledam Picasso i Piro Rastur Pravat.mnogu me interesira baranjeto na enver hogja za redefiniranje na albanskata istorija.zasto toa go pobaral? stoe so dr.resul kaplani?dali navistina se raboti za lazni iliri?:smir: STOE PROBLEM SO POPOVSKI?:smir:COEKOT SAMO JA KAZUVA VISTINATA .
Evo kaj sme ne ne GLedas Llom Pravime Kosovo e nezavisna Srbite Plact a ti se Teses Albancite se JEWS OF THE BALLKANS se dodeka ni Stoi Amerika i ISRAEL zad GFrb ne ne rda od tuka nikoj pa i nema da ne mrda sega sme i dve Albanski Drzave a za Hrvatite i Bosancite sto gi spomnuvate tie 3 pati poveke gi Mrazat Srbite otkolku Albancite sto gi Mrazat na Srbite.Каде го “пронајде“ овој запис? Да не си го прочитал во учебик по историја на Албанија?
И ако вие, гегите и тоските сте навистина потомци на пелазгите, како што велите, КАДЕ СТЕ???
Денес на балканот живеат некаде околу 40 милиони жители (без Цариград), од кој повеќе од 30 милиони се “дојденците“,словените, а “староседелците“, грците и тнр. албанци, заедно имаат бројка од 10 милиони! КАДЕ СТЕ?
Ti Rekov Cekaj za napisite treba da gi preved ke mi zema vreme a ti objasnimi ja Prazninata od 1000 GOdini posle Doaganjeto Na Sllovenite vo Ballkanot i Antickite Makedoci a toa Vo Lemnos e Preveeno i Prajt epten Jaka Logika ke ti ja Pokazeme ne se sekiraj samo strpise.Ова било страшно бе еј.
Незнам од кај да почнам.
400-300 П.Н.Е. Македонија била грчка, мапата била неточна. Па овие стварно не знаат кој кого тепал.
Ми даваат сликички од рушевини, абе каде ви се натписите бе ало.
Грците се дојденци на балканот околу 900 П.Н.Е.
Абе не кењајте у празно. Досега не бил избришан никој ако давал податоци, овој само копираше и си додаваше глупости.
Па читајте ја цела тема, има ваши попаметни овде на форумов со кои добро дискутиравме. Кај си Спире кај си Римз, а и Пикасо.
За крај, ако бевте илири, зошто не ја нарековте вашата држава илирија уште 1912.
А го менуваш со Тhit na nedelata najnovata verzija za imeto Makodonija: Makedonia=ZEMJA OSTROV, Sloveni= ZEMJA OSTROV, Troja=ZEMJA OSTROV(so kombiniranje na bukvi):pos2: :pos2: :pos2: .site sloveni od makedonija ceska belorusija, rusija-siberija Potomci od anticnite makedonci stari 5000 god ova bese interesno:pos2:
Ти уште си жив?sekoj narod ima obicai..
pa taka i Albancite (od KAVKAZ), i ovie okolu nas...
Boehm is the author of a comprehensive study of blood revenge in Montenegro and several other societies around the world where the traditions of retaliatory killing share striking similarities. These are cultures such as the Nuer and Nuba of North Africa, the Bedouins and certain Lebanese villages in the Middle East(E3b genot kaj gegite),..i
and Albanians, just to name a few....
..i see confirmation of Boehm's hypothesis when looking at blood revenge as practiced in the Caucasus....
Abkhazian traditions of blood revenge are typical of a refugearea warrior society.
(See InalIpa 1965 for more on Abkhazian blood revenge)
..might be the best scenario for the Georgians and the Abkhazians for an unknown period of time.
e dobro de..istite narodi pravat i svadbi...
Ova sto go Kaza ti vo Epir ziveele Epirci ne drzi voad isto ti e da kazes vo Tetovo Ziveat Tetovci i sto se tie Tetovci po nacinalnost Marsovci ili sto?Сите знаеме дека Илири живееле во денешна Албаниа иако во Епир зивееле Епирци, што е тука чудно?
Овие секако ги нема бидејќи не можеш исти град да го клонираш истовремено на две места, значи во Македонија има други градови. Не си слушнал ли за Пела, Ајга, Хераклеа, Стоби, Бер, Баргала, Стибера, Скупи?
Аполонија е основан од грчки колонисти така да е многу дискутабилно да се нарече илирски град.
Каде се изложени артефактите, која институција ги има истражувано и каталогизирано и каде се преводите од натписите, односно напиши ги имињата на авторите и издавачката куќа.
Биди поздравен!
ne mesaj me so TOski toa bese Cimerot ko ne znaes ne kazuvaj bez Vrska aj RepliciajСилвер Булет, попознат како претходно регистриран со никот Tosk86, внимавај на следните твои испади.