Evo uste nekoi pronajdoci da se Uveris deka Ilirite Ziveele bo Denesna Albania a ova sto ke ti o dokazam se nekoi Pronajdoci ANCIENT RUINS kaj gi ima ovie vo Makedonia evo Gledaj i ova se samo tri Gradovi
Site ovie se Anticki Ilirski Gradovi i ako nekoj saka tuka se Vrsi Istrazuvanje i se najdeni Kup izostanoci od Ilirite i Skripti i Natpisoci sto se Prevedeni samo na ALbanski a ne na Grcki i ne znam Koj dru jazik.
Aj Bidetemi Pozdraveni.
prvo, epten golema glupost tresna...
"kaj gi ima ovie vo Makedonija"
ako sakase da kazes deka vo Makedonija nema ANCIENT RUINS, togas da te prasam na koja planeta zivejs ti be "prijatel"
vtoro: nikoj ne spori deka Ilirite ziveele na teritorija na deneshna Albanija. Ziveele i vo Dalmacija, pa sho
ako ne svati sho e muabetot, jbg, zemi nauci se prvo malku Makedonski, pa citaj ona sho e napishano na temava...
treto: sho sakase da kazis so "Site ovie se Anticki Ilirski Gradovi i ako nekoj saka tuka se Vrsi Istrazuvanje i se najdeni Kup izostanoci od Ilirite i Skripti i Natpisoci sto se Prevedeni samo na ALbanski a ne na Grcki i ne znam Koj dru jazik."
deka ne znaete drugi jazici osven Albanskiot?
da vi pustime nekoj ucen da gi prevedi i na Angliski, pa da vidi svetot malku Arheoloski materijal od Matija?
Bez razlika sho na Albancite sum mnogu ljut za 2001va, gi pocituvam vasite nacionalni cuvstva, odnosno deka se gordeete so antickoto vo vas i na teritorijata na Albanija.
Ama vie ja prajte istata greska ko Srbite. NAJ NAJ NAJ...
vidovte eden amfiteatar i eden Grcki ili Rano-Rimski grad i se isposravte "najstari sme, najstari sme"
pa siguren sum deka ako odkornam kromidot od bavcata ke najdam artefakti koi se postari od tie gradovi, barem od Apolonia... a ako iskornam nekoi tikvi, koi imaat podlaboki korenja, ke najdam mozi i zlato
ne tropajte gluposti, ostavete gi strucnjacite da proucuvaat i tolkuvaat, a prezentirajte dokumentirani, protolkuvani, arhivirani, verificirani fakti.
So srpsko odnesuvanje "nie sme najstari, pa posle dojde bog", ke vi se smej i svetot, a i nie
bidete i vie pozdraveni