filipmakedonski
Македонец
- Член од
- 25 ноември 2007
- Мислења
- 1.278
- Поени од реакции
- 31
референдум .......
референдум да се истреби се што е антимакедонско од МАКЕДОНИЈА.
референдум да се истреби се што е антимакедонско од МАКЕДОНИЈА.
БЕГАЈ БЕ КАКОВ РЕФЕРЕНДУМ, ИМЕТО НИ Е МАКЕДОНИЈА И ТОА ТРЕБА ДА ОСТАНЕ НИКОЈНЕ СЕ СОГЛАСУВА ЗА ПРОМЕНА, НАТО НЕ Е ВАжнореферендум .......
Шо не им кажа дека Серпико ќе биде таму,и скоро цела кајгана администрација?Имаш право, во школо на едни што им кажав да излезат вчера на протестот ме прашаа "А ќе има некој познат таму?"
Каков познат да ви се сневиди во децата, државата ќе ни ја продадат вие Врчакот и Нонето ги барате да ви се лигават на микрофон.
И младинава е расипана, толку им се разбудила националната свест.
така бре другар искажи се што трпиш три дена се во тебе сеа јасно ми е се за тебе :smir:па тоа се вика демократија во која живееме :kesa:
Во документот на Нимиц е запишано дека никоја од двете страни нема ексклузивно право на името Македонија и придавката македонски.
- :nesvest: овде подобро да не коментирам нели ?
Премиерот Груевски претпладне изјави дека ќе биде отфрлено она што е спротивно на државните интереси.
Груевски не ја исклучува можноста за распишување на референдум.
- добар потег за кревање рејтинг и перење на мозоци, колку е добро ДЕМОКРАТСКА ООООООООО.
СЕ КОЛНЕШЕ Името Не Го Менуваме ама не е проблем едно Д пред РМ за него нее проблем да му....
„За името во Република Македонија немаат право да одлучуваат политичарите, затоа што тоа не е ни само мое, ни само на Бранко Црвенковски, ни само на Радмила Шеќеринска, ни само на Антонио Милошоски. Тоа е име за коешто можат да дадат мислење исклучиво сите граѓани на Република Македонија“, рече Груевски.
- оооооооо рејтингууу важен си ми да ви ебам сите до една политички партии што постоите.
Владата смета дека со прифаќање на дел од предлозите на Нимиц ќе се покаже потребната конструктивност, неопходна за добивање на поканата за прием во НАТО.
- Владата е против вољата на народот. Ние сме Република Македонија. Не смеат да посегнат по ништо. Толку години поминаа... и на крај ПАК НИШТО? Ќе го дозволиме ли истото како и со знамето македонско?
референдум да се истреби се што е антимакедонско од МАКЕДОНИЈА.БЕГАЈ БЕ КАКОВ РЕФЕРЕНДУМ, ИМЕТО НИ Е МАКЕДОНИЈА И ТОА ТРЕБА ДА ОСТАНЕ НИКОЈНЕ СЕ СОГЛАСУВА ЗА ПРОМЕНА, НАТО НЕ Е ВАжно
или како што рече еден граѓанин нато постоело можеби пеесет години и ќе постои уште пеесет, но името ни постоело илјадници и ќе постои уште толку. НЕМА ПРАВО НИКОЈ ГРАЃАНИН НА МАКЕДОНИЈА ДА МЕНУВА ИМЕ, ЗАТОА ШТО ТОА БИЛО ИЗБРАНИ МНОГУ ВЕКОВИ ПРЕД НАС МИЛИОНИ МАКЕДОНЦИ СЕ РОДИЛЕ ПОД ТОА ИМЕ И ПОД ШЕСНАЕСЕТ КРАКОТО ЗНАМЕ ПОСЛЕДНИВЕ 2000 ГОДИНИ И УШТЕ МИЛИОНИ ЌЕ СЕ РОДАТ ВО НАРЕДНИВЕ 2000
извини падна нетот па само до таму стигнавkakov referendum kakvi bakraci kakvo ime menuvanje! EDNO IME IMAME VO DUSATA GO NOSIME! AJ NEKA SMENAT NI AMBASADA KE SE VIDI NI NISTO MAME I E...
ТАЧНОСо референдум сакаат да останат чисти,ќе ги наместат гласовите па ќе речат вие така гласавте.
Зошто ти е амбасадата крива? таа ли не нас толку во вечер на пример толку „лобира„ или владата?kakov referendum kakvi bakraci kakvo ime menuvanje! EDNO IME IMAME VO DUSATA GO NOSIME! AJ NEKA SMENAT NI AMBASADA KE SE VIDI NI NISTO MAME I E...
Да, да гласаме за демократска или независна:kesa:Со референдум сакаат да останат чисти,ќе ги наместат гласовите па ќе речат вие така гласавте.