Тато и мама православни, јас атеист

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Атеисти?

Хе-хе...

Па зошто китите елки?
Зошто кршите лепче за паричка?
Зошто се кршите со вапцани јајца за Велигден и се собирате пред црква?
Атеисти, со предци кои се прогласени за светци, кои писмо ви дале?

Јас верувам дека сонцето е Господ. Без сонцето, живот нема.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Атеисти?

Хе-хе...

Па зошто китите елки?

1. Заради Кока Кола
2. Моите кршат
3. Ради лепо друштво (али предходно идам да мцнам нешто у 7ца)
4. Не ми куца магарето многу од тоа и така 90% испаднаа неписмењаци

доволни одговори нели

ај сега прашања:)
1. Ти Гоце човек од кал си?
2. Пред и за Нова Година јадеш свинско?
3. Те боли ли кур за тоа дали ќе ја вараш девојката?

Х

Ханзо

Гостин
Хм...тато титово пионерче (therefore атеистче), мама православна, јас православен, дада поим нема што се случува...:)

1. Заради Кока Кола
Пишав неколку пати за Евреите и Кока-Колата...на кратко...на многу кратко. :pos:

3. Те боли ли кур за тоа дали ќе ја вараш девојката?
Верувам дека многумина овде не се согласуваат со тебе.
(прашањево беше за Трн, нека си го одговори он :))

U

UnholY

Гостин
Атеисти?

Хе-хе...

Па зошто китите елки?

Пааа, нема живот ни без воздухот, ни без водата....
Ако гледаш од таков аспект треба да веруваш дека и тие се Бог...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Не викам дека сум светец јас...далеку сум од примерен верник, арно ама сум верник. Тоа е најбитно.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Aбе ако гледаме така сите сме верници, веруваме во нешто:) Јас верувам во себе на пример

Ханзо тоа е одприлика едно од тие заповеди да не се врши прељуба, и не верувам дека никој не направил такво нешто или дека не украл или дека не излажал

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Кај мене е таков случајот.
И многу ми е интересно.
Секој ден имаме милијарди дебати со мама,околу религијата,и нормално,ја ко најпаметен,секогаш докажуам дека не постои.

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
И кај мене е ваков случајот...
Ама не збориме на оваа тема, не ми се губи време на убедување.

|-|3L1X

|= an alternating one =|
Член од
19 февруари 2008
Мислења
50
Поени од реакции
2
Искрено, темава е толку тапа колку што би била тема со наслов:
"Тато и Мама хетеросексуалци, јас хомосексулец"

Знам, сега ќе се избаци некој паметњакович, ќе рече не е исто бла бла...
Исто е, се е право на избор.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
19
Поени од реакции
1
nikoj ne e kriv.naprotiv,krivi bi bile roditelite ako od malo deteto go ucat slepo da veruva vo ovoj ili onoj,kako sto se 90% od vernicite vo svetov.imas pravo da veruvas vo sto sakas.dali tvojot bog ke e nekoe drvo i ke pravis rituali pred nego ili ke si hristijanin i ke odis v crkva toa e do tebe,ne do tvoite roditeli,drustvo...

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Искрено, темава е толку тапа колку што би била тема со наслов:
"Тато и Мама хетеросексуалци, јас хомосексулец"

Знам, сега ќе се избаци некој паметњакович, ќе рече не е исто бла бла...
Исто е, се е право на избор.
конечно некој да примети дека темата е тапа, потапа здравје

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Се трудам да не дебатирам на оваа тема,безцелно ми е! И кај мене во семејството има различни верувања,ама никогаш моите не се обиделе да ми наметнат нивни став,особено па за ова прашање,ниту пак сме седнале слушај ваму ја сум во право,треба да веруваш во бог,да одиш во црква или пак обратно!Не се работи тука за лошо воспитување,не е лошо воспитување ако син ти има различно мислење во врска со религијата од тебе!:smir:

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Значи насловот гласи "Тато Мама православни јас атеист" на местото на православни и атеист ставете било кои други но ставете различни една во однос со друга вера и одговорете ми: како е можно во едно семејство таткото и мајката да имаат една вера а детето да има сосема трета, дали е тоа резултат не неинформираност, неваспитаност или...?, дали тука грешката е на родителите?, или е виновно друштвото на тоа дете? или пак самото дете забегува со паметот?
Zosto mislis deka ako coek e ateist togas toj e nevospitan, neinformiran, ili pak zabeguva so umot ili pak roditelite i drustvoto mu zgresile. Religijata e individualna rabota i tuka ne mozi da vlijaae nikoj. Nema nisto loso ako vo semejstvoto site ti se edna religija ti da veruvas vo nesto drugo ili pak da si ateist. Kaj mene site se prvoslavni pa eve jas ne sum.
Veruvam kako budistite deka sekoj na sebe si e sam bog ( ete ti primer tie nemaat bogovi tuku veruvaat vo sebe pa pak so arni luge se).:pos2:
p.s. ne sum budist samo sum zela neso korisno od niv:smir:
Covek treba sam da pocni da razmislva za svoite postapki i sam da sudi dali tie se gresni ili ok a ne da se drzi po nekoj pravilnik coveckoto srce e najgoemiot pravilnik i nie ako razmislime podobro ke vidime deka samite mozime da si presudime i nema potreba da se lazime i da veruvame deka eden den zaradi postapkite jas ce odam vo rajot ili vo pekolot. To e samo perene na mozok kako so rekoja poveketo od deckite.

B

black angel

Гостин
moite roditeli se debeli vernici i pravoslavni brat mi tezok ateist ja,izmegu satanist ateist i pravoslavna,zivot je**ga

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Covek treba sam da pocni da razmislva za svoite postapki i sam da sudi dali tie se gresni ili ok a ne da se drzi po nekoj pravilnik coveckoto srce e najgoemiot pravilnik...
Да да, како што и на пример Хитлер си се водел по својата самоправедност и неговото срце (најголемиот правилник :) ) му кажало дека е праведно и доблесно да врши геноцит на евреите, ромите, славјаните итн сите нации освен "аријавската раса".

Kajgana Shop

На врв Bottom