Наредниве 7 дена клучни за иднината на Македонија и Балканот

Ra

Член од
15 февруари 2008
Мислења
417
Поени од реакции
5
Јас сметам дека треба да имаме некаква еквидистанца во надворешната политика.
Русија сигурно си го враќа тлото под нозете што го изгуби со пропаста на СССР, а западот полека-полека губи тло под нозете. Но сега засега сеуште е силен.
Нови сили се раѓаат, Кина, Индија..Европа никогаш веќе нема да биде она што била до втората војна.
Овие факти треба да ги знаат нашите политичари.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.180
Ние не сме тие што прават еквидистанци проценуваат ситуации и решааваат прашања ние сме безгласна буква и одамна продадени на запад и било која романтика накај Русија Кина Тунгузија ни е џабе

Ra

Член од
15 февруари 2008
Мислења
417
Поени од реакции
5
Продадени?
А кој не продал, како, и за колку пари?
Оти ние не осетивме дека сме продадени, ниу пак видовме пара..
Дури ни за избеглиците од Косово во 1999

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Go gledam naslovov na temava i se prasuvam...: ke ima li nekogas vo Makedonija nekoi naredni denovi koi nema da bidat "istoriski" ili "klucni"...onaka ednostavno sekojdnevni denovi ?????

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Go gledam naslovov na temava i se prasuvam...: ke ima li nekogas vo Makedonija nekoi naredni denovi koi nema da bidat "istoriski" ili "klucni"...onaka ednostavno sekojdnevni denovi ?????
Ќе има,ама тоа ќе бидат максимум ден или два,но никогаш нема да бидат седум.:)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Добро, можеби САД ќе ни помогне во увозот на нафтени деривати и гас! Зарем не сваќате дека САД го подржува албанското лоби и ние сме само пиони во оваа гнасна игра. Не велам дека Русија во минатото ни била голем сојузник, но сега и покрај руските напори да ги подобрат односите со нас, ние не сакаме да комуницираме со нив и тоа ќе се свети, не знам како но знам!
Ооо Господе!
Што да подобрат?Не ми требаат Русите,не ја сакам Русија која низ текот на целото минато ја користела Македонија како предмет за поткупување на Бугарите или Србите.
И сега да ми бидат пријатели или сојузници?Ха,ха.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Ооо Господе!
Што да подобрат?Не ми требаат Русите,не ја сакам Русија која низ текот на целото минато ја користела Македонија како предмет за поткупување на Бугарите или Србите.
И сега да ми бидат пријатели или сојузници?Ха,ха.
Devojce nemash tri cisto od toa sto go pishuvash, da ne beshe za Rusija site hristijani na Balkanot uste ke bevme pod tursko ropstvo.
Rusija ni go priznaa imeto odamna ama pak neprijalti gi pravite, barem Rusija nikogash ne bombardiraa so napalm ili mu dava podrska i oruzje da gi cistat makedoncite kako vo 2001.

Kajgana Shop

На врв Bottom