Не си во право , ти пишуваш за некој договор помеѓу ДУИ и владата ,т.е. Груевски како представник. Е сега ДУИ како замислена како „политичко„ крило на терористичката УЧК влезе во јавниот политички живот со најпредавничкиот чин т.н рамковен договор. Како резултат од тој пазар беше и договор да се предаде цело нелегално оружје во РМ и државата да има контрола на секој дел од својата територија . За мене тука завршува целата приказна , случките како бродец , сегашната состојба во Арачиново делови во западна МК не даваат простор за било каков договор . Ова е доказ дека ДУИ е само нецивилизирана банда на терористи , се знае кој има право да има оружје и да го употребува по потреба во државава . Јас сум против во глобала не само за Албанците , за сите што живеат во РМ , поседување на оружје без дозвола , и една работа што е пропуштена во носењето на законите е казните да бидат најригорозни , по можност затвор од најмалку 10 години и протерување од државата. Против сум и за секој што е вработен во АРМ или МВР да го носи оружјето со себе после работното време .Губење на работно место и затвор за припадник што пука без разлог , се знае во кој случај и како се пука. Моабетот ми беше ДУИ се терористи и грешка на Груевски е што седнал да договара било што со нив .