Тектоник?

Член од
20 јули 2006
Мислења
260
Поени од реакции
10
Vo Francija,del od Belgija i Shpanija,tehnadziite ili kvazi tehnadziite se zarazeni od ovoj nov vid na "igranje" na tehno.Po diskoteki,po ulici, po metroa...Me interesira shto mislite za ova,kako vi se svigja(mene ama bash ic). vi ja davam francuskata verzija.:cds: http://fr.youtube.com/watch?v=bytf3gZMFkY

Vo Francija,del od Belgija i Shpanija,tehnadziite ili kvazi tehnadziite se zarazeni od ovoj nov vid na "igranje" na tehno.Po diskoteki,po ulici, po metroa...Me interesira shto mislite za ova,kako vi se svigja(mene ama bash ic). vi ja davam francuskata verzija.:cds: http://fr.youtube.com/watch?v=bytf3gZMFkY

Не е лоша бе .. ама уф (пуф, пант) не е ич лесно (тврди ex machina додека се крши скокајки низ дневна) :)

Само, кај нас у последно време техното е мејнстрим и толку е гужва, шо немет шанси ни со кукче да мрднеш.. замавнеш ли со рака ко типциве од спотчево, обавезно некој пие бокс :pos2:

Ти моме знаеш дека Тектоник нема врска со техно?

As-tu entendu parler de la Marque Tectonik ® ? :wink:

Ај другпат ќе праиме муабет : кога ќе имам време после некоја battle :star:

хее хее
нека иде некој во Колосеум да проба нешто вакво со прв покрет буткаш некој или му истураш пиво,вториот чекор ти е примање бокс или флаша у теме и толку ке ти биде...овде на журка никој не иде да слуша музика и да игра тоа е последна причина зашто се иде во град
..иначе убаво што се забавља светов sd

итар пејо : затоа ти е потребно уживање и простор за самиот себе - тектоник е се освен колективна забава. :wink:

Инаку, да напоменам дека Тектоник најпрвин беше марка (и сеуште е) којашто ја купуваат танчерите коишто знаат да играат Тектоник. Најдоброто нешто е тоа што во Франција не се пуши по дискотеки па луѓето можат да спортуваат бидејќи за да се танцува треба да се има мнооооооооооооогу кондиција а чадот е се освен полезен за играње.

Ај скоро ќе ви постирам една репортажа од една battle (партија тектоник).

Поздрав

Не е ова техно.. хаус, и тоа електро. Ама ги осеќаат битовите.. :)

итар пејо : затоа ти е потребно уживање и простор за самиот себе - тектоник е се освен колективна забава. :wink:

Инаку, да напоменам дека Тектоник најпрвин беше марка (и сеуште е) којашто ја купуваат танчерите коишто знаат да играат Тектоник. Најдоброто нешто е тоа што во Франција не се пуши по дискотеки па луѓето можат да спортуваат бидејќи за да се танцува треба да се има мнооооооооооооогу кондиција а чадот е се освен полезен за играње.

Ај скоро ќе ви постирам една репортажа од една battle (партија тектоник).

Поздрав
vo Francija ne se pushi po diskoteki i zatoa namesto na cad mirisa na pot haha.Inaku marka postoi ok ama jas zboram za igranjevo ne ne interesiraat marki.A za tvoja informacija markata nastana posle toj nacin na igranje. i bash zatoa shto ne e pravo tehno zatoa napishav kvazi tehnadzii.Inaku za battle ima mnogu klipcinja na youtube i e povekje kako shto zborot kazuva natprevar megju dva-trojca "igraci"
Primer tuka http://fr.youtube.com/watch?v=y1Ny2ophIQ0&feature=related

A za tvoja informacija markata nastana posle toj nacin na igranje.

Душо : марката постои од 2002 а стилот на играње од лани кога средношколците од Rungis почнаа да измислуваат потези за играње. Првата Tecktonik Killer Party беше организирана во една дискотека во Rungis кога и немаше некој посебен стил на играње и се користеше музиката на Давид Гета и на Крис Лона со Free-Style потези.

Да се вратам на марката : кога јас носев маички и кошули TCK - “денсерите“ (повеќето од нив денес средношколци) си ги полнеа гаќите со песок :helou:

Душо : марката постои од 2002 а стилот на играње од лани кога средношколците од Rungis почнаа да измислуваат потези за играње. Првата Tecktonik Killer Party беше организирана во една дискотека во Rungis кога и немаше некој посебен стил на играње и се користеше музиката на Давид Гета и на Крис Лона со Free-Style потези.

Да се вратам на марката : кога јас носев маички и кошули TCK - “денсерите“ (повеќето од нив денес средношколци) си ги полнеа гаќите со песок :helou:

Aj rabotava Battle stana.Ako lazam jas TF1(nacionalnata francuska televizija) ne laze. http://fr.youtube.com/watch?v=TDdC1VVNzjc
Znaci za ne frankofonite se izvinuvam.Kje objasnam na kratko.Ova "dvizenje" nastanuva vo Belgija.Vo Francija e kreirano imeto od strana ka Cyril Blanc, najprvo za toj vid na muzika(shto datira od poodamna,tocno).Od toa ime nastanala i markata obleka, vidot na muzika, i nacinot na igranje.Znaci edna celina-muzika,obleka,igranje a moemtalno i frizuri,cel eden stil se narekuva tektonik.Diskotekata inace se vika "Metropolis".
Se shto sakav da znam e shto mislat nashive forumdzii za tektonik a ne da se istaknuvam so licni znaenja i marki koi sum gi nosela.
Ej,Macedalien, a znaesh da igrash tektonik?

Aj rabotava Battle stana.Ako lazam jas TF1(nacionalnata francuska televizija) ne laze. http://fr.youtube.com/watch?v=TDdC1VVNzjc
Znaci za ne frankofonite se izvinuvam.Kje objasnam na kratko.Ova "dvizenje" nastanuva vo Belgija.Vo Francija e kreirano imeto od strana ka Cyril Blanc, najprvo za toj vid na muzika(shto datira od poodamna,tocno).Od toa ime nastanala i markata obleka, vidot na muzika, i nacinot na igranje.Znaci edna celina-muzika,obleka,igranje a moemtalno i frizuri,cel eden stil se narekuva tektonik.Diskotekata inace se vika "Metropolis".
Se shto sakav da znam e shto mislat nashive forumdzii za tektonik a ne da se istaknuvam so licni znaenja i marki koi sum gi nosela.
Ej,Macedalien, a znaesh da igrash tektonik?

ОК ОК ...

Да, знам : ме научија во една дискотека кадешто се игра исклучиво тектоник, во Marseille :wink:

Ммм техното веќе не се врзува со наркотиците.
Конечно, здрав живот, природен живот. Остани подолго на подиум, не затоа што си прекркан туку затоа што си физички спремен. :je:

Колку што разбрав, Тектоник е начин на танцување со елементи превземени од диското од 70тите и брејкденсот до 80тите (без екстремните елементи као желки хеликоптери ’н шит).

Модава, ме мрзеше да гуглам, значи е свеовидно навраќање на 80тите. Патиките од првото видео рулзз!

погоре е правено во тој стил?!

Не се разбирам многу, ама од тоа што знам, доста се атрактивни. Од прво ми делуваше глупо некако, сите тие движење, ама сега баш ми се интересни. Имам приметено неколку групи, едни од нив Wantek беа мислам (не за друго Jay - Jay е симпатичен:pipi: )
Интересен начин на играње, ама мислам ќе треба многу време дур дојде кај нас.
Еве еден спот, често го вратат на кабловска. Mondotek - Alive

Не се разбирам многу, ама од тоа што знам, доста се атрактивни. Од прво ми делуваше глупо некако, сите тие движење, ама сега баш ми се интересни. Имам приметено неколку групи, едни од нив Wantek беа мислам (не за друго Jay - Jay е симпатичен:pipi: )
Интересен начин на играње, ама мислам ќе треба многу време дур дојде кај нас.
Еве еден спот, често го вратат на кабловска. Mondotek - Alive

Da,tie se najpoznatite tanceri na tektonik vo Francija,ako pesnava e na angliski

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom