До кога вака?

Член од
8 февруари 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
Анти албанска, не тука грешиш тука има АНТИ МАКЕДОНСКА политика и тоа не само од албаницте туку и од некои од македонците
Jas ti kazav deka albancite nikogas nemaa sila institucionalno da se borat, sirat i propagiraat antimakedonska politika, i pri toa taa politika da vlijanie vrz celiot tranzicionen proces na drzavava. E sega ti sakaj soglasi si sakaj ne, ama toa e absolutna vistina.
A inace iskreno kazano sigurno deka imalo zelba, ama nemaa nikakva mok.

Член од
8 февруари 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
AJDE i preku toa ke pominam da odi na populizam i da go bilda rejtingot so patriotizam no znaes sto ?? od takva politika se zivee mnogu kratko i mnogu eksperti mu predvidoa negovo brzo paganje na rejtingot zatoa sto narodot saka leb bez razlika dali e SDSM I VMRO na vlast. VO konkretniot slu4aj e VMRO. SDSM e kazneta zaradi neinventivnosta vo ekonomskata politika i pokraj toa sto sum ubeden deka SDSM odese po sablon koj i bese nalozen od EU za sto pobrz priem vo samata EU.
I edna banalna situacija NIKOLA GRUEVSKI GI VRATI SITE KREDITI KOI STO BEA natalozeni so izgovor deka na MKD ne i trebaat krediti za posle 1 godina DA ZEMA ZAEM OD 250 000 000
E da de, ama aj idi kazi im go toa na slepive vmrovci, koi sto i bi umrele od glad, samo da se hranat so antialbanska politika i nametnat nacional-romantizam od kompleksirani luge na koi sto inaet im e sto koga kradel cicko Branke tie mu bile do tasacite, pa sega ja upotrebuvaat istata negova igra za da dobijat barem nesto od toa sto ostana.
Dlaboko sum uveren deka Gvujo gi pobedi izborite a i go drzi rejtingot blagodarejki na protiv albanskata propaganda. So nisto drugo ne mozam da go objasnam negoviot rejting, zosto osven pokazuvanje muskuli na albancite ne napravi ama bas nisto.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Македонија 2006-2008

Едноставно владата ни е комплетно неспособна!
Не се секирај. Понеспосебен од СДСМ неможе никој да биде, не само во Македонија туку на цела планета.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
E da de, ama aj idi kazi im go toa na slepive vmrovci, koi sto i bi umrele od glad, samo da se hranat so antialbanska politika i nametnat nacional-romantizam od kompleksirani luge na koi sto inaet im e sto koga kradel cicko Branke tie mu bile do tasacite, pa sega ja upotrebuvaat istata negova igra za da dobijat barem nesto od toa sto ostana.
Dlaboko sum uveren deka Gvujo gi pobedi izborite a i go drzi rejtingot blagodarejki na protiv albanskata propaganda. So nisto drugo ne mozam da go objasnam negoviot rejting, zosto osven pokazuvanje muskuli na albancite ne napravi ama bas nisto.
Верувам дека Али Амети го држи рејтингот поради економските успеси ...
..никако анти-македонска пропаганда.. неее :nenene:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
НЕЗНАМ ЗОШТО, ЈАС СУМ ПРЕМНОГУ ЗА МАКЕДОНИЈА ДА БИДЕ ОБЕДИНЕТА ПОВТОРНО, НО КОЈ ЃАВОЛ ГО ТЕРАШЕ ПРЕМИЕРОТ ДА ГО ПРЕКРСТУВА аеродромот токму во момент кога МАКЕДОНИЈА требаше да добие силни сигнали за влез во НАТО а и покана, кој ѓавол го тераше да се поклонува пред картата на ЕТНИЧКА МАКЕДОНИЈА, кога знае дека Грците едвај чекаат да најдат нешто за да не оцрнат и да не прикажат во лошо светло. НЕ ВЕЛАМ ДА ИМ МОЛЧИМЕ туку велам ПАМЕТНО да играме.

А и незнам зашто ми се чини дека тепачката имаше силна врска со владата, а последниот инцидент кој го направи пратеникот на ДПМНЕ и покажа сила демек јас сум вмроец ќе прам шо сакам и му го спушти микрофонот на својот колега е жив срам за македонското собрание
Абе дедоти Киро јазовецот го смени името и знамето на државата или си заборавил или не си бил роден :tapp:, а микрофоните требаше да му го набутаат у гз , зашто си игра со чуствата на тие луге кои неговата партија ги направи бедници па сега глуми робин худ во собрание, не со тие куршуми :nenene:

Член од
8 февруари 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
Верувам дека Али Амети го држи рејтингот поради економските успеси ...
..никако анти-македонска пропаганда.. неее :nenene:
Koga toa nekoj albanec ja imal vlasta vo svoi race, i imal moznost da igra kako sto saka toj?
Ja ti zboruvam za toa koja politika imase mok da ja dovede vo vakva sostojba drzavava, a toa definitivno ne e albanskata.

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Veruvav deka nema ponesposobni od SDSM dodeka ne dojde od VMRO
Gorazde ti dali ja imas dobro svateno rabotata za imeto i za negovoto preimenuvanje vo FYROM??
Kiro Gligorov so koj sto si igrate majtap i si fakate seir go smena poradi ekonomski pri4ini... ne znam kolku godini imas niti dali se sekavas ama imase enbargo GRcija stavi veto da ne sme primeni niti vo OON niti vo niti edna druga organizacija, ne znam dali se sekavas za redicite koi 4ekaa red za benzin da se nato4i. Ako ne go smenese imeto (koe i ne e smenato uste se vikame MAKEDONIJA) ke bevme kako sto vikas ti USTE POGOLEMI bednici i duri togas ne znam ti kako bi reagiral na takvata situacija vo uslovi koga ne si priznaen od nikogo. KE BEVME POLOSI od kosovo zatoa sto kosovo momentalno ja ima podrskata od najgolemite sili
SDSM da e vinovna za bedotijata na makedonskiot narod celi 17 godini moze ne zaebaval no sega e opozicija sega e prasanjeto STO OVAA VLADA PRAVI

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Veruvav deka nema ponesposobni od SDSM dodeka ne dojde od VMRO
Gorazde ti dali ja imas dobro svateno rabotata za imeto i za negovoto preimenuvanje vo FYROM??
Kiro Gligorov so koj sto si igrate majtap i si fakate seir go smena poradi ekonomski pri4ini... ne znam kolku godini imas niti dali se sekavas ama imase enbargo GRcija stavi veto da ne sme primeni niti vo OON niti vo niti edna druga organizacija, ne znam dali se sekavas za redicite koi 4ekaa red za benzin da se nato4i. Ako ne go smenese imeto (koe i ne e smenato uste se vikame MAKEDONIJA) ke bevme kako sto vikas ti USTE POGOLEMI bednici i duri togas ne znam ti kako bi reagiral na takvata situacija vo uslovi koga ne si priznaen od nikogo. KE BEVME POLOSI od kosovo zatoa sto kosovo momentalno ja ima podrskata od najgolemite sili
SDSM da e vinovna za bedotijata na makedonskiot narod celi 17 godini moze ne zaebaval no sega e opozicija sega e prasanjeto STO OVAA VLADA PRAVI
Јас се секавам добро на све , и тоа што немаш срам да кажеш дека стариот јазовец имал право во името на целиот македонски што живее и тие што погинале за оваа држава , го смени името кое е СМЕНЕТО И СЕ ВОДИ СПОР ПОРАДИ ТОА , не ми дава право да те навредувам , него само да те жалам. Не е ни чудно што си од СДС :kesa:

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
VO koja republika zivees ti be gorazde?? Vo Makedonija ili vo Bivsha republika makedonija???
STO AKO NE GO PRIFATESE USLOVOT FYROM? kazi mi sto ke bese togas ako ti koj si tolku pameten znae da vregja?? te molam odgovori mi KADE AKO NE SE PREFATESE BJRM??

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Edno e da prifatevme "privremenoto" ime bevme vo losha pozicija da...ama sosema drugo e kako Kiro ne OCRNI pred celiot svet kazuvajki deka nemame NISTO ZAEDNICKO so Aleksandar Makedonski i deka toj im pripagjal na Grcite.

Nie sme samo obicni krovki "sloveni"...

By Kyros

A ti pravdaj se deka "moral taka da kaze"

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
pa imase i tema za toa i deka toa mu e izvadeno od kontekst kako i sto uste iljada raboti na gruevski b.c ilii nekoj tret se vadat od kontekst

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Мислам дека ги пофалив СДСМ прееска кога реков дека се најнеспособни, ама ајде некој го сватил како навреда. Инаку муабетов на принцот е у стил што ќе беше ако беше. Абе не се шитка име и знаме на една држава па и смак света ако сакa нека биде. Капетанот треба да иде достоинствено со бродот. Види ја само Куба. Пример како треба да се понашаат комуњари. :)

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
VO koja republika zivees ti be gorazde?? Vo Makedonija ili vo Bivsha republika makedonija???
STO AKO NE GO PRIFATESE USLOVOT FYROM? kazi mi sto ke bese togas ako ti koj si tolku pameten znae da vregja?? te molam odgovori mi KADE AKO NE SE PREFATESE BJRM??
Моментално во европа, и секаде се сретнувам со референсата ФИРОМ , иначе горд наследник на чесен човек кој си ги остави коските во зандани за Македонија . Не разговарам повеке со луге кои немаат капацитет во мозокот да разберат дека НИКОЈ , АМА БАШ НИКОЈ нема право да одлучува за името на оваа држава . А на прашањето каде ако не го прифатевме БЈРМ , не треба да ти одговорам , треба само да се свртиш околу себе да го погледнеш својот народ , гладен , бос , понижен до максимум , зарем има полошо од тоа??????? Можеше да биде полошо ???? И поред све пак со налепницата ФИРОМ , јасно ли ти е ???????

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
i toa e ok :) da se bide kapetan na svoj brod no vo toj moment koga Kirca bese kapetan napadnaa gusari toa e problemot:) i stvarno sto ke bese ako bese?? mislam deka privremenoto resenie na Kirca e podobro posto eve se dokazuva deka nie gi imame site prava nad imeto MAKEDONIJA
P.S za komunizam ima posebna tema:) tamu ke si kontrirame

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
ti gorazde so seta po4it kon tvoite so po4inale u zandani megutoa ima i mnogu poloso ama izgleda ti si ograni4en i ne mozes toa da go zamislis, a ti sto se grizis tolku za svojot narod so toj patriotizam koj ti stignuva samo do deve bair bogorodica i drugite grani4ni premeni ke stignese NIKADE

Kajgana Shop

На врв Bottom