Абе вие НАТО и ЕУ интегративци, каде бевте со овие вакви “интегративни“ мислења во 2004, кога СДСМ беа на власт? Зошто тогаш не се формира широка коалиција, за да работи за доброто на државата? Каде бевте тогаш да понудите вакви “широкогради“ понуди? Кога беше Љупчо, му направивте војна, и влеговте во владата! Сега пак сакате во влада? Нели ви се доволни 60 години од Македонија како држава, или ако сакате 13 години од независна Македонија?
И да не влеземе во НАТО, и во ЕУ, пак ќе преживееме. Како сме живееле до сега, така и после ако не не примат. А и да не примат, кој гарантира дека ќе останеме држава како што сме денес (во поглед на територија)?
Слушај, и јас сум само едно човечко сушптество, со нерви, на кои ми загира, па без лутиш, ќе ти кажам дека си едно обично неписмено г**но и ќ**еш.
Мене најде да ме поистоветиш со комуњарите бе см**еш еден здуфосан??
Мене ли бе??
Ах бе што ваквите не се издркани место родени!
Уф, ама ме налути.
Прво и прво, пишмани едни, да си знаете, пред да лафне некој да исчита, па после да кенка.
Јас сум чист и чесен македонец, со десничарски политички погледи и член на јебена десна политичка опција.
Ниту комуњара, ниту социјалиста суим бил, а ни реформирам ни либерал, ништо. Десничар.
А зошто ова не се збореше 2004?? Затоа што, мемло мемлосана, тогаш комотно им беше на учките и комуњарите, немаа нестабилна влада, составена од 14 партитна предизборна коалиција, плус ДПА, плус новокомпонирани комуњари од НСДП.
Затоа.
А на Груевски му се нудеше да има стабилна влада, ама не сакаше, мислеше дека лесно ќе ги повела и ДПА и НСДП.
Сега, откако со своите потези, намерно или не, ја зајакна позицијата на другите, а својата ја ослабе, мора да стори нешто за да не падне.
Што не говори со тројцана од НП, со Весна и Валентина, со Ѓоко Оровчанец и со независните?? Плус и со малцинските??
А?
Бидејќи сите тие тешко се командаат.
А со деца влада не се прави.
Со Миле Јанаќо, со Антонио залигудено, со оној од екологија кој едвај доби државјанство, а уште, по две години, не му живее семејството тука, со нив ли? Со Гордана Јанкуловска??
Затоа.
Можеби е ОК за економија, ама за политика, особено надворешна, не е, таму е како слон во стакларска продавница.
Незграпен.
Неграмотен.
Ужас.