Паѓа владата или не? Владата ослабена во невреме

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Единствено може да остане и да стори нешто, само ако ја прошири коалицијата и го промени составот на владата.

Абе вие НАТО и ЕУ интегративци, каде бевте со овие вакви “интегративни“ мислења во 2004, кога СДСМ беа на власт? Зошто тогаш не се формира широка коалиција, за да работи за доброто на државата? Каде бевте тогаш да понудите вакви “широкогради“ понуди? Кога беше Љупчо, му направивте војна, и влеговте во владата! Сега пак сакате во влада? Нели ви се доволни 60 години од Македонија како држава, или ако сакате 13 години од независна Македонија?

И да не влеземе во НАТО, и во ЕУ, пак ќе преживееме. Како сме живееле до сега, така и после ако не не примат. А и да не примат, кој гарантира дека ќе останеме држава како што сме денес (во поглед на територија)?

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.863
Поени од реакции
5.737
Валентина Божиновска го повикува Груевски да ја раскине коалицијата на Петковски. “Премиерот треба да размисли за промена на коалицискиот состав. Јаневска и јас со уште неколку пратеници би направиле еден нов состав и би влегле во Владата во еден посериозен ангажман во дореализација на програмата Преродба во 100 чекори”.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Rano e za pagjanje, jas bi pocekal da vidam sto ke napravat do leto pa posle ke gi pagjame.

Ce go radikalizirame- Ali Ameti

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Predvremeni Izbori se najaveni pred 3 meseci.Klucen moment beshe koga dojde Rosemary di carlo zoshto vo toa vreme kako shto site znaat Vmro sakashe i pregovarashe so DUI za da vleze vo koalicija no za vozvrat da ne se pocituva Majskiot dogovor.DUI odbi ne deka ne sakashe no bidejki ne mozeshe zoshto vo sportivno ke beshe edna zalutna situacija shto sekoj albanski faktor saka da vleze vo vlast samo za licni interesi.
Iako denovive ovie megjunarodnjacite povikuvaat da ne se raspishat predvremeni nikoj od tie ne izleguva so oficialno soopshtenie za toa.

Mislam deka na drzavata i te kako i trebat predvremeni izbori zoshto ke se izbira nova vlada po cvrsta i veruvam deka ke bided korektor na gresshkite so ogled deka ovoj pat pubertetlijata nema da se vpushti vo nekoja druga avantura zoshto ima indicii deka ke bide pocetok na krajot za nekoi neshta vo drzavava.

ps
za TMRO ti takva vlada kako shto sakash mozesh da pravish samo vo tvojot son ama i tamu nema da bidesh tolku miren zoshto i tamu ne ima

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Абе вие НАТО и ЕУ интегративци, каде бевте со овие вакви “интегративни“ мислења во 2004, кога СДСМ беа на власт? Зошто тогаш не се формира широка коалиција, за да работи за доброто на државата? Каде бевте тогаш да понудите вакви “широкогради“ понуди? Кога беше Љупчо, му направивте војна, и влеговте во владата! Сега пак сакате во влада? Нели ви се доволни 60 години од Македонија како држава, или ако сакате 13 години од независна Македонија?

И да не влеземе во НАТО, и во ЕУ, пак ќе преживееме. Како сме живееле до сега, така и после ако не не примат. А и да не примат, кој гарантира дека ќе останеме држава како што сме денес (во поглед на територија)?
Слушај, и јас сум само едно човечко сушптество, со нерви, на кои ми загира, па без лутиш, ќе ти кажам дека си едно обично неписмено г**но и ќ**еш.

Мене најде да ме поистоветиш со комуњарите бе см**еш еден здуфосан??
Мене ли бе??

Ах бе што ваквите не се издркани место родени!

Уф, ама ме налути.

Прво и прво, пишмани едни, да си знаете, пред да лафне некој да исчита, па после да кенка.

Јас сум чист и чесен македонец, со десничарски политички погледи и член на јебена десна политичка опција.
Ниту комуњара, ниту социјалиста суим бил, а ни реформирам ни либерал, ништо. Десничар.

А зошто ова не се збореше 2004?? Затоа што, мемло мемлосана, тогаш комотно им беше на учките и комуњарите, немаа нестабилна влада, составена од 14 партитна предизборна коалиција, плус ДПА, плус новокомпонирани комуњари од НСДП.
Затоа.

А на Груевски му се нудеше да има стабилна влада, ама не сакаше, мислеше дека лесно ќе ги повела и ДПА и НСДП.
Сега, откако со своите потези, намерно или не, ја зајакна позицијата на другите, а својата ја ослабе, мора да стори нешто за да не падне.

Што не говори со тројцана од НП, со Весна и Валентина, со Ѓоко Оровчанец и со независните?? Плус и со малцинските??
А?
Бидејќи сите тие тешко се командаат.

А со деца влада не се прави.

Со Миле Јанаќо, со Антонио залигудено, со оној од екологија кој едвај доби државјанство, а уште, по две години, не му живее семејството тука, со нив ли? Со Гордана Јанкуловска??

Затоа.
Можеби е ОК за економија, ама за политика, особено надворешна, не е, таму е како слон во стакларска продавница.
Незграпен.
Неграмотен.

Ужас.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Валентина Божиновска го повикува Груевски да ја раскине коалицијата на Петковски. “Премиерот треба да размисли за промена на коалицискиот состав. Јаневска и јас со уште неколку пратеници би направиле еден нов состав и би влегле во Владата во еден посериозен ангажман во дореализација на програмата Преродба во 100 чекори”.
Се сетила сестрава какви екстази има доживувано на забавите во становите на Гвујо па сега сака во коалиција.Само пред година дена трубеше по медиумиве да го потсети Гвујо за неговите мајкини станови и да го дискредитира во јавност.:)Aбе курва е..........ова политикава,мислев ебаго.:)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
АБЦ, поарна е Вале од Тито, верувај.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Се сетила сестрава какви екстази има доживувано на забавите во становите на Гвујо па сега сака во коалиција.Само пред година дена трубеше по медиумиве да го потсети Гвујо за неговите мајкини станови и да го дискредитира во јавност.:)Aбе курва е..........ова политикава,мислев ебаго.:)
politikata kurvo ovie pederi jebiga nie stado
Е АФЕРИМ!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
I za taa rabota, a i za se drugo.
Mada, za onaa rabota malku e izvestacena, premnogu se prenemaga.

Nejse, sepak e poarna od Tito, ama ne i od Maja Petkovska iako Mja aima poveke iskustvo.

Plus e poarna i za politika. Barem nikad ne bila SDSM-ovec.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Потресите и вирусите во оваа влада во последно време станаа многу честа појава.

Нешто што во овој момент ме загржива се празните места на министрите во неколку важни ресори. Немаме заменик-министер за внатрешни работи, економскиот сектор ни е празен, празно е министерското место во локлана самоуправа.

Во пресрет на мајксиот самит на НАТО, на кој може да се донесе важна одлука за Македонија нешто што најмалку ни треба е слаба или пак влада со криза.

Петковски повторно мрчи за негови несогласувања, во овој контекст се надевам дека следните избори ќе решат многу прашања. Се надевам дека нема да имаме влада во која ќе влезат две партии со сосема различно позиции во однос на центарот.Дека ќе нема да има потреба да коалицираат ВМРО-ДПМНЕ и партија која е copy-pacte на СДСМ. Токму поради овој спој целата коалиција изглеа максимално пародаксално и некако имам чувство дека се заснова на многу нестабилни односи помеѓу партнерите во неа.

Деновиве ќе излезе последната анкета на ИРИ во која сите актуелни партии на власт бележат мал но значаен пад на рејтингот. Рејтингот на ВМРО ДПМНЕ е паднат, но на Груевски како премиер сеуште е во пораст. СДСМ бележи раст на рејгингот, исто раст бележи и опозиционата ДУИ.

Актуелните протести на стечајците и од скоро политичко мотивираните протести на средношколците се начинот на кој опозициската СДСМ во овој момент сака да си го зголеми сопствениот рејтинг. Дали ќе успее да го направи тоа и уште повеќе да ја разниша владата, останува да видиме.

Она за што продолжуваат да пишуваат медиумите се сеповеќе најавуваните избори на пролет. Веќе е неминовно дека тие ќе се случат. Ако актуелните анкети се некаков показател за тоа што следува, значи дека ќе имам прилично интересно лето на политички план.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
City, kinezite kakonajgolma kletva ja imaa: da zives vo interesni vreminja.
Kaj nas sekoj den e interesen, a be, kolnat narod.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
City, kinezite kakonajgolma kletva ja imaa: da zives vo interesni vreminja.
Kaj nas sekoj den e interesen, a be, kolnat narod.
и да те надополнам, немора времињата да се интересни, доволно е државата да ти е интересна, бидејќи моментлно има и интересни и досадни држави

Kajgana Shop

На врв Bottom