Паѓа владата или не? Владата ослабена во невреме

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
.................do ovde se slusna kako im padna toa kamenot od srce na amerikancine .......se spasija od zaebancijata : Makedonija vo NATO :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не сакам Премиер, многу има работа.
Јас сакам да сум цар, ама немаме царштина.

Инаку, на темата, навистина, што мислите, ќе успее да се консолидира Гвујо и владата или ќе клекне под заебанциите кои смислено му ги прават "они меџу нама који нису наши" т.е. ќе го преживее ли владата притисокот околу името, НАТО, кризиве и пролетното сценарио кое полека му го токми СДСМ преку глупостите нлични на Грујко, преку Тиле копиле и Мендух - злодух.

Член од
9 март 2007
Мислења
323
Поени од реакции
21
Груески на лето ќе распишит вонредни избори,ќе си обезбедит сигурно мнозинство од 61/62 пратеника и ќе нема потреба од коалицирање со куртон партии како НСДП.Жално,ама така морат.
Не верувам во тоа дека рејтингот ќе расте на Дпмне, во последно баш и пријателите кои беа за ДПМНЕ сега некако како да омекнаа во нивниот став, а и рејтингот како да паѓа.. се виде што е направено во 2 години - ЕДНОСТАВНО, НЕЛИ НИШТО! само бељи и бељи

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Во моментов ако има избори, претпоставувам дека повторно ДПМНЕ ќе има најмногу пратеници, но, недоволно, туку само ќе се зајакне позицијата на ДУИ, СДСМ и на НСДП.

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
Инаку, на темата, навистина, што мислите, ќе успее да се консолидира Гвујо и владата или ќе клекне под заебанциите кои смислено му ги прават "они меџу нама који нису наши" т.е. ќе го преживее ли владата притисокот околу името, НАТО, кризиве и пролетното сценарио кое полека му го токми СДСМ преку глупостите нлични на Грујко, преку Тиле копиле и Мендух - злодух.
Ако ја среди работата, ако остане јак покрај сите навири од СДСМ и остали предавници и „државници“, макар и со нова владина екипа, ќе го поштувам. Навек.
Ако покаже слабост, и се согласи на избори, отказ давам и од него и од се што е политичка партија во Македонија. Туку што сакам тогаш да се случи ? ... А да: народот барем еднаш во своето е**но постоење да се удри во глава и да го осети па**акот што цело време му влева во г*з па да не гласа на избори. Нека паднат изборите едно 2-3 пати, да дојде нов ешалон во сите партии и дури тогаш да избереме некоја млада крв. Али јеби га, тоа е само моја смислена утопија, народот ипак пак би се продал за 1000 денари.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Единствено може да остане и да стори нешто, само ако ја прошири коалицијата и го промени составот на владата.

Но, нема, ќе оди на избори, каде сите ние ќе изгубиме скоро се позитивно и ќе заглавиме со негативното т.е со лајната.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Единствено може да остане и да стори нешто, само ако ја прошири коалицијата и го промени составот на владата.

Но, нема, ќе оди на избори, каде сите ние ќе изгубиме скоро се позитивно и ќе заглавиме со негативното т.е со лајната.

pa toa bese i celta......mozea da ja vidat site sto gledaat nekoi 101 potezi nanapred...:)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Во моментов ако има избори, претпоставувам дека повторно ДПМНЕ ќе има најмногу пратеници, но, недоволно, туку само ќе се зајакне позицијата на ДУИ, СДСМ и на НСДП.
Oд расположението на Прилепчани кој не се партијски војници,досега се гледало предвреме кој победува на сите избори.Во овие моменти односот и не е баш наклонет кон ВМРО,иако неговите членови се гледаат како победници,сепак не знаат зошто нивните носители на изборни листи и председатели на централни и месни комитети бегаат низ пенџериња од состаноците што се помалку се организираат,пред збеснатите сопартијци опремени само со палки за безбол.:)

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Onoj cicko mi...koga pravev greshki kako mal mi vikase:

Kako sokolot stana buf!
Nema jas mnogu da komentiram...ke se zadrzam samo na nekolku klucni delovi.
1.Da ne mozes da odrzis stabilno mnozinstvo na mesec dena pred mozda sudbonosniot moment za R.Makedonija,(t.e priemot vo NATO) koj sto i te kako i teritorijalno,i ekonomski,i vojno ne tangira e vo najmala raka odraz na neiskustvo i delumno diletantstvo.
Ima koga da se podeli megdan so koalicionite partneri.Sega...u ovoj moment bas-pa moze samo site da izgubime zaradi nivnite detski kavgicki.
Pogotovo sto direktno e zamesan i ministerot za odbrana.
2.Da dozvolis edni dokazani neprijateli na Makedonija i makedonskata nacija da ti se umesaat vo protokol i pred istiot toj samit da se poklonis pred karta koja sto definitivno od denesna gledna tocka pretstavuva odraz na stremezot za teritorijalno obedinuvanje (citaj pretenzii) e neprofesionalno.U najmala raka.Nejkum da go kazam so povise pridavki.
3.Da ne mozes da napravis cvrsta nadvoresna politika i da go turis Milosovski za Minister za Nadvoresni Raboti vo presuden moment za nasata drzava e....idiotski.

Ne e moment stvarno...ama treba i te kako edna temelna reorganizacija.
Ako ne ja napravat...pa...horot na slobodnite muzicari veke ke pocne se poglasno da im pee:

Pada vlada
Jaa tee pratim u ruci mi strela
Cas te vidim, cas nestanes
Senka ti je belaaa ...

Jedne noci, tamne noci
Bez meseca ja cu tebe
Sresti dragi ubicu te
Kao zeca ...

Pada zvezda padalica
Pada soko siva ptica
Pada osmeh sa mog lica
I sneg pada pre bozica

Pada covek posle pica
Pada dusa od umora
I noc padne kad je zora

Pada pada pada pada
Sta to pada pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti ...

Pada pada pada pada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti

Pada pada pada pada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti

Pada pada pada pada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada

Jaa tee pratim u ruci mi strela
Cas te vidim, cas nestanes
Senka ti je belaaa ...

Jedne noci, tamne noci
Bez meseca ja cu tebe
Sresti dragi ubicu te
Kao zeca ...

Pada zvezda padalica
Pada soko siva ptica
Pada osmeh sa mog lica
I sneg pada pre bozica

Pada covek posle pica
Pada dusa od umora
I noc padne kad je zora

Pada pada pada pada
Sta to pada pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti ...

Pada pada pada pada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti

Pada pada pada pada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada

Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti
Pada pada pada pada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada!
Песната е , баш, така убава и соосдветна. Ама, ке се пее во Сербија, каде се очекува идната недела да падне србијанската Влада. Ние оивдека во Македонија ке пееме друга песна:
Македонија и НАТО то су срца два
њина љубов трајаќе дуга века два

N

n/a

Гостин
Песната е , баш, така убава и соосдветна. Ама, ке се пее во Сербија, каде се очекува идната недела да падне србијанската Влада. Ние оивдека во Македонија ке пееме друга песна:
Македонија и НАТО то су срца два
њина љубов трајаќе дуга века два
Ti da se naucis maz da bides prvo...
(ako ne idi na doktor i neka proveri kaj si u greshka so polovata sistema)

i da ne se kries zad Makedonija i makedonskite interesi i da pocnes posteno da si kazuvas deka si bugar.A ne tuka...trci-lazi...ke prevaram mozda nekogo.

Otivai si tam pri car Hassan i onzi Karakachanov.
Sus zdrave i kusmet.

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Ti da se naucis maz da bides prvo...
(ako ne idi na doktor i neka proveri kaj si u greshka so polovata sistema)

i da ne se kries zad Makedonija i makedonskite interesi i da pocnes posteno da si kazuvas deka si bugar.A ne tuka...trci-lazi...ke prevaram mozda nekogo.

Otivai si tam pri car Hassan i onzi Karakachanov.
Sus zdrave i kusmet.
Дали си импотентен или си давајгаз, не ме интересира. Кога ја отвараш веќе ова тема. Обично тие кои ги отвараат вакви теми имаат некакви проблеми. А, и советот за доктор не тие е лош. Да си го искористиш. Јас, никогаш не сум кажал да сум Болгарин ( бугар е србизам). А, и да сум тоа е мое право. А, ти доста вртиш, тоа, српска политика. Џабе. Македонија, ни мртва веќе нема да оди со Србија. Крај. Џабе шириш антибугарска омраза. Е, сега незнам што е на ред- Војводина, Санџак или Прешевска долина. Ке ми помогнеш, да не погодувам?:pos2:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Temata ќе да беше за македонската влада, а не за кому колицен му е патлакот.

Член од
8 февруари 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
Bas sega mi teknuvaat predviduvanjata na mentalniot Lubco vo 2006 deka ovaa vlada ke opstane do esenta 2007 godina ( dobro, istraa malku poveke, ama tuka negde e), mrazam koga toj ima pravo ama sepak izgleda deka ludakot ispadna popameten od pubertetliite vo vladata.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Vidi, nikoj ne treba da poistoveti glup i lud!!

Ljubco e lud, dvesta posto lud, ama ne e glup.

Nejse, slusam kriza pak vo vladata, epten ne mozel Styavrevski da iznajde nacin za stecajcite da dobijat nekoi paket merki koi ke zadovolat seciite potrebi i zelbi, pa se spukale so NSDP, osobeno otkako videle od kaj Gvujo deka Sekulovska ke mu bega, a Mitanovski se tokmi da ja sledi.

Vistina e deka e toa taka??

Член од
8 февруари 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
Vidi, nikoj ne treba da poistoveti glup i lud!!

Ljubco e lud, dvesta posto lud, ama ne e glup.
Potpolno imas pravo, ama isto taka krajno zagrizuvacki e koga vo drzavata najludite se popametni.

Dosta prosto e, dokazano i utvrdeno, ne mozat isfrustrirani i kompleksirani pubertetlii koi tek gradat kariera da vodat drzava. Ne za djabe amerikancite imaat cel sistem na filtriranje koj sto bi trebal nekoj da go pomine vo svojata kariera za da stane poznacaen funkcioner , senator ili nesto slicno.
Ke si pocne covekot ubavo od svojata mesna zaednica, i za edno 30-tina godini mozebi ke stane nesto. Popametni se od nas ebago.

Kajgana Shop

На врв Bottom