Не верувам во тоа дека рејтингот ќе расте на Дпмне, во последно баш и пријателите кои беа за ДПМНЕ сега некако како да омекнаа во нивниот став, а и рејтингот како да паѓа.. се виде што е направено во 2 години - ЕДНОСТАВНО, НЕЛИ НИШТО! само бељи и бељиГруески на лето ќе распишит вонредни избори,ќе си обезбедит сигурно мнозинство од 61/62 пратеника и ќе нема потреба од коалицирање со куртон партии како НСДП.Жално,ама така морат.
Ако ја среди работата, ако остане јак покрај сите навири од СДСМ и остали предавници и „државници“, макар и со нова владина екипа, ќе го поштувам. Навек.Инаку, на темата, навистина, што мислите, ќе успее да се консолидира Гвујо и владата или ќе клекне под заебанциите кои смислено му ги прават "они меџу нама који нису наши" т.е. ќе го преживее ли владата притисокот околу името, НАТО, кризиве и пролетното сценарио кое полека му го токми СДСМ преку глупостите нлични на Грујко, преку Тиле копиле и Мендух - злодух.
Единствено може да остане и да стори нешто, само ако ја прошири коалицијата и го промени составот на владата.
Но, нема, ќе оди на избори, каде сите ние ќе изгубиме скоро се позитивно и ќе заглавиме со негативното т.е со лајната.
Oд расположението на Прилепчани кој не се партијски војници,досега се гледало предвреме кој победува на сите избори.Во овие моменти односот и не е баш наклонет кон ВМРО,иако неговите членови се гледаат како победници,сепак не знаат зошто нивните носители на изборни листи и председатели на централни и месни комитети бегаат низ пенџериња од состаноците што се помалку се организираат,пред збеснатите сопартијци опремени само со палки за безбол.Во моментов ако има избори, претпоставувам дека повторно ДПМНЕ ќе има најмногу пратеници, но, недоволно, туку само ќе се зајакне позицијата на ДУИ, СДСМ и на НСДП.
Песната е , баш, така убава и соосдветна. Ама, ке се пее во Сербија, каде се очекува идната недела да падне србијанската Влада. Ние оивдека во Македонија ке пееме друга песна:Onoj cicko mi...koga pravev greshki kako mal mi vikase:
Kako sokolot stana buf!
Nema jas mnogu da komentiram...ke se zadrzam samo na nekolku klucni delovi.
1.Da ne mozes da odrzis stabilno mnozinstvo na mesec dena pred mozda sudbonosniot moment za R.Makedonija,(t.e priemot vo NATO) koj sto i te kako i teritorijalno,i ekonomski,i vojno ne tangira e vo najmala raka odraz na neiskustvo i delumno diletantstvo.
Ima koga da se podeli megdan so koalicionite partneri.Sega...u ovoj moment bas-pa moze samo site da izgubime zaradi nivnite detski kavgicki.
Pogotovo sto direktno e zamesan i ministerot za odbrana.
2.Da dozvolis edni dokazani neprijateli na Makedonija i makedonskata nacija da ti se umesaat vo protokol i pred istiot toj samit da se poklonis pred karta koja sto definitivno od denesna gledna tocka pretstavuva odraz na stremezot za teritorijalno obedinuvanje (citaj pretenzii) e neprofesionalno.U najmala raka.Nejkum da go kazam so povise pridavki.
3.Da ne mozes da napravis cvrsta nadvoresna politika i da go turis Milosovski za Minister za Nadvoresni Raboti vo presuden moment za nasata drzava e....idiotski.
Ne e moment stvarno...ama treba i te kako edna temelna reorganizacija.
Ako ne ja napravat...pa...horot na slobodnite muzicari veke ke pocne se poglasno da im pee:
Pada vlada
Jaa tee pratim u ruci mi strela
Cas te vidim, cas nestanes
Senka ti je belaaa ...
Jedne noci, tamne noci
Bez meseca ja cu tebe
Sresti dragi ubicu te
Kao zeca ...
Pada zvezda padalica
Pada soko siva ptica
Pada osmeh sa mog lica
I sneg pada pre bozica
Pada covek posle pica
Pada dusa od umora
I noc padne kad je zora
Pada pada pada pada
Sta to pada pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti ...
Pada pada pada pada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti
Pada pada pada pada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti
Pada pada pada pada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Jaa tee pratim u ruci mi strela
Cas te vidim, cas nestanes
Senka ti je belaaa ...
Jedne noci, tamne noci
Bez meseca ja cu tebe
Sresti dragi ubicu te
Kao zeca ...
Pada zvezda padalica
Pada soko siva ptica
Pada osmeh sa mog lica
I sneg pada pre bozica
Pada covek posle pica
Pada dusa od umora
I noc padne kad je zora
Pada pada pada pada
Sta to pada pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti ...
Pada pada pada pada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti
Pada pada pada pada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti
Pada pada pada pada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada!
Ti da se naucis maz da bides prvo...Песната е , баш, така убава и соосдветна. Ама, ке се пее во Сербија, каде се очекува идната недела да падне србијанската Влада. Ние оивдека во Македонија ке пееме друга песна:
Македонија и НАТО то су срца два
њина љубов трајаќе дуга века два
Дали си импотентен или си давајгаз, не ме интересира. Кога ја отвараш веќе ова тема. Обично тие кои ги отвараат вакви теми имаат некакви проблеми. А, и советот за доктор не тие е лош. Да си го искористиш. Јас, никогаш не сум кажал да сум Болгарин ( бугар е србизам). А, и да сум тоа е мое право. А, ти доста вртиш, тоа, српска политика. Џабе. Македонија, ни мртва веќе нема да оди со Србија. Крај. Џабе шириш антибугарска омраза. Е, сега незнам што е на ред- Војводина, Санџак или Прешевска долина. Ке ми помогнеш, да не погодувам?:pos2:Ti da se naucis maz da bides prvo...
(ako ne idi na doktor i neka proveri kaj si u greshka so polovata sistema)
i da ne se kries zad Makedonija i makedonskite interesi i da pocnes posteno da si kazuvas deka si bugar.A ne tuka...trci-lazi...ke prevaram mozda nekogo.
Otivai si tam pri car Hassan i onzi Karakachanov.
Sus zdrave i kusmet.
Potpolno imas pravo, ama isto taka krajno zagrizuvacki e koga vo drzavata najludite se popametni.Vidi, nikoj ne treba da poistoveti glup i lud!!
Ljubco e lud, dvesta posto lud, ama ne e glup.