Пилешки батаци

• Креатор на темата Креатор на темата Tutkar
  • Време на започнување Време на започнување

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Локација
Скопје
Дали знаете дека во Македонија е увезуваат само леви пилешки батаци.
А се прашувате зошто???

Епа тоа е така зошто сите вакцини кои ги примаат пилињата со стероиди и разни глупости за "билдање" се пукаат во левиот батак и сите токсини кои ги содржат се задржуваат во неко. И додека запада епропа и америка јаде десни батаци ние овде ќе кркаме леви и ќе се труеме.
Колку и да ви е смешно ова тоа е така и мислам дека е сериозно.

Прв пат за ова слушам.. но и да се ставаат во левиот батак (вакцините, стероидите или било што) тие се пренесваат преку крвта низ целото тело.. барем така би требало да биде не?

И јас пред некое враме слушнав и се заинтересирав и мане не ми е јасно па затоа и ја отворив темава. Можеби некој е поинформиран а и сигурен сум дека тука членуваат и ветеринари кои сигурно би требало за ова да знаат, па однив ќе чекаме да објаснат нешто повеќе.
А тоа е точно дека преку крвта се пренесува низ телото но на местото на вакцинијање сигурно концентратот на стеродите ( и другите чуда ) е многу голем и сигурно тоа има и негативно влијание на местото ( ова е мое мислење за кое и не сум сигурен дека е така ).
Но тоа што се увезуваат само леви е многу чудно.

Гајле ти е, битно градите на Македонките ќе профитираат. А и ние. :vozbud:

Шала на страна, батаци се случува да к'снам еднаш во 2 години, така да не ме тангира премногу оваа вест. Обично стекчиња таманам. Мене друго ме интересира... Oд кај ти е тебе всушност овој податок? Било објавено во весници, на телевизија, некој друг медиум?

Податоков ми го кажа еден другар тој работи нешто со контрола на прехрамбени прозвиди, а нема сретнато никаде и никој друг да има спомнато за ова.

Ајде што нема да слушнеш.Па ваљда кога и ја ставаат вакцинате не останува само у левиот батак таа,сигурно се шири низ цело тело.Тоа мислам дека само зборат така и ништо појше!Секогаш така викаат за се и сешто дека за нас македонците најтапа работи ни даваат и дека ние се труеме со најразлични срања!А мислам дека нема везе!

Ајде што нема да слушнеш.Па ваљда кога и ја ставаат вакцинате не останува само у левиот батак таа,сигурно се шири низ цело тело.Тоа мислам дека само зборат така и ништо појше!Секогаш така викаат за се и сешто дека за нас македонците најтапа работи ни даваат и дека ние се труеме со најразлични срања!А мислам дека нема везе!

Не се труеме туку не трујат а за тоа никој не спомнал. И верувај има везе ова!!!
Ако нема веза која е логиката да кај нас доаѓаат само леви батаци.
Зошто не се мешани ???

А од каде е твојот другар толку сигурен дека само леви батаци носат?Ај бе лади си го што чим не се умира од тоа неаме гајле!

А од каде е твојот другар толку сигурен дека само леви батаци носат?Ај бе лади си го што чим не се умира од тоа неаме гајле!

За тоа да го провериш е многу лесно оди во која сакаш продавница и побарај.
Абе не се умира, ама да не почне да ни расте по 3-та цицка на сите.:nesvest:

За тоа да го провериш е многу лесно оди во која сакаш продавница и побарај.
Абе не се умира, ама да не почне да ни расте по 3-та цицка на сите.:nesvest:
Нека им расне на девојчињата ке има уште едно нешто за драпање!лол!
Се зезам!
Абе и ако одам у продавница ке ми кажат ова е леФ ова десен?

0003.jpg

еве ти слика на батаци за америцки пазар и 2-та се десни

И во продавница немора да бараш лев десен ваљда знаеш да разликуваш лева лога од десна.

Еј ме заинтересира ова и мајками утре ке ми прави батаци!И баш ке видам дали ке бидат десни или леви.Само јас не верувам во срањата дека десните се поубави од левите и поздрави!

abe drzi temava ama od kaj znaes koj lev batak, neli americkite pilina bea so 6 bataci, ko pajaci ebate..........americki pajacina hehehe

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom