Шагринскa кожа

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Досадна лектира,заспијах 5-6 пати дур ја прочитах.Иначе ке ја земам кожата,зашо да не?

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
ќе ја земам!:vozbud:сега за сега задоволен сум од тоа што го имам и ништо не би променил ама за у иднина ако сакам нешто тука ќе биде кожата:smir:подобро да живеам 45 години екстра живот него 90 години ср*ње живот :tapp:

Г

Господ

Гостин
Купи стотина овци.
Стрижи ги редовно,
волната продавај ја како шагринска волна.
Infinite monies.

Иначе ќе ја земам кожата и ќе посакам бессмртност.
Problem solved.
U Jelly?

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Јао сеа ни беше за лектира па после и писмена од неа правивме.
Само јас и една друга ученичка добивме чисти петки. Професорот рече дека сум се надминал себеси :icon_cool

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.216
Поени од реакции
30.425
Всушност значи магарешка кожа и на неа наводно било напишано нешто на арапски ама не се сеќавам што.
Ако ја земам би посакала кожата никогаш да не се смалува. :pipi:

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Всушност значи магарешка кожа и на неа наводно било напишано нешто на арапски ама не се сеќавам што.
Ако ја земам би посакала кожата никогаш да не се смалува. :pipi:
Ако ме имаш, се ќе имаш,
но мене ќе ми припадне твојот живот.
Господ така сакал... итн итн :))

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.216
Поени од реакции
30.425
Инаку, далеку најдосадната книга шо ја имам прочитано. Може м'кне некоја силна поента, ама попусто потрошени хартија и мастило.

Член од
8 ноември 2010
Мислења
54
Поени од реакции
6
Па да, би ја земала, и освен тоа што би ја користела паметно, сама и со помош на шагринската кожа би направила нешто со што би "живеела" и после смртта. Нешто големо и значајно, па да ме пишува во историјата.

K

kalimer0

Гостин
Требаше да изработам проектна задача за лектирава на училиште. Тука е во кратки црти раскажана цела лектира, ете и линк доколку на некој му треба нека си го симне фајлот
Код:
http://www.mediafire.com/?242igp7mdemgbk3

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Ја читав пред 2 години и ништо не разбрав. Срање чисто. А на писмената по македонски јазик на тема Шагринска кожа добив 4ка или 5ка, не се сеќавам точно, на неразбрано. Си вадев муабети од гзот и видиш сум погодил нешто (нешто повеќе) :pos:

Член од
12 јануари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
1
Дали некој има кратка содржина од Шагринска кожа? Ако има некој ве молам да ми кажи !

L

Löwe

Гостин
Требаше да изработам проектна задача за лектирава на училиште. Тука е во кратки црти раскажана цела лектира, ете и линк доколку на некој му треба нека си го симне фајлот
Код:
http://www.mediafire.com/?242igp7mdemgbk3
Invalid or deleted file .. bash sega mi treba lektirava mozesh vo pp da mi pratish ako ja imash sodrzinata snimena vo kompjuter?

K

kalimer0

Гостин
Дали некој има кратка содржина од Шагринска кожа? Ако има некој ве молам да ми кажи !
Invalid or deleted file .. bash sega mi treba lektirava mozesh vo pp da mi pratish ako ja imash sodrzinata snimena vo kompjuter?
Еве нов upload од мене е напишана така да не се повредуваат никакви права се надевам линкот нема да биде избришан од модераторите.
Код:
http://www.mediafire.com/?4r34tab1bcb7epg

Kajgana Shop

На врв Bottom