Колку е силен македонскиот идентитет?

F

FilipMacedon

Гостин
Sto se odnesuva do mene mojot AntikoMakedonski indentited e mnogu nesovladliv,iaku mnogu takanareceni titovci,bugari,srbi i romanticarski nastroeni albanci se obidoa da go skrshat mojot indentited ne im uspea.Heheh taktikata mi bese: koj vi gi ebe vashite grdi nemakedonski majki hehee

The_Dzo

FIELD MARSHAL
Член од
3 февруари 2007
Мислења
256
Поени од реакции
2
aeb identitetot ne e vazen kaj poedincite , vazen e kaj celokupnoto naselenie. kako poedeinec ni te prasuva nekoi ni te broj, a za celokupniot identitet slab ni e. Da ni bese jak ko so site velite ke nemavme problemi so grcija za imeto, so srbija za crkvata, so bugarija za nacionalnata pripadnost, cel svet ke ne vikase makedonija i ................ zast na primer na srbija, na bugarija pa i na albanija nikoi ne im prai problemi, samo nie imame deka imame jak nacionalen identitet.
prvo treba da se odlucime dali sme od aleksandar makedonski ili sme sloveni pa da pocneme da praime identitet vaka do nigde ne sme, zasto ednoto i drugoto nemaat dopirna tocka, ustvarii imaat samo teritorijata, ama ne i narodot, naselenieto..............

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
aeb identitetot ne e vazen kaj poedincite , vazen e kaj celokupnoto naselenie. kako poedeinec ni te prasuva nekoi ni te broj, a za celokupniot identitet slab ni e. Da ni bese jak ko so site velite ke nemavme problemi so grcija za imeto, so srbija za crkvata, so bugarija za nacionalnata pripadnost, cel svet ke ne vikase makedonija i ................ zast na primer na srbija, na bugarija pa i na albanija nikoi ne im prai problemi, samo nie imame deka imame jak nacionalen identitet.
prvo treba da se odlucime dali sme od aleksandar makedonski ili sme sloveni pa da pocneme da praime identitet vaka do nigde ne sme, zasto ednoto i drugoto nemaat dopirna tocka, ustvarii imaat samo teritorijata, ama ne i narodot, naselenieto..............

Taка си велиш,инаку за појак идентитет здравје,токму тоа им смета на соседите кој не можат никако да го уништат,скоро 20 века таквиот идентитет.Си велат абе шо сорта ќе да беа ова Македонциве,толку малку а толку "непретопиви",ги направивме од Римјани,Словени,Турци до Грци па Срби па Бугари,ги притискаме да станат и Албанци,ама овие јок,па си остануваат Македонци.Македонскиот идентитет постоел одкако постои Македонија во континуитет до сега,се разбира со осцилации на успони и падови,прилепувања етикети,преименувања и обиди за сообразувања со секакви други идентитети,сепак на крајот резултатот е ист останале МАКЕДОНЦИ.!

Macedonia2007

RED DEVIL
Член од
20 декември 2007
Мислења
1.273
Поени од реакции
3
Македонскиот идентитет е многуууууууууууууууу силен
Сите сакаат да го украдат затоа што македонскиот идентитет е многу стар и свет идентитет

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Има една поема....„Пиреј“....
Прочитајте ја во потписот на „трнот“.....

Kajgana Shop

На врв Bottom