Стечајците ги блокираа улиците кај владата и собранието!

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.055
Поени од реакции
1.178
Стечајците бараат итно речение за нивната ситуација. Веќе не знам кој ден по ред стечајците се излезени на протести. Владата нема слух за нив, опозицијата пак во случајов понуди решение. Опозицијата побара и итна собраниска седница на која ќе се разговара за овој проблем. Се работи за околу 1000 стечајци кои протестираат секој ден, го блокираа градот и створија одгомен сообраќаен метеж. Денес беше изгласано да има седница на која ќе се разговара за стечајците но сепак ВМРО ДПМНЕ гласаше притив, додека најголем дел од другите партии без разлика дали се во позиција или опозиција го подржаа овој предлог. Што мислите зошто ВМРО ДПМНЕ не сака да го реши овој проблем, и дали стечајците во случајов се во право да бараат речение на нивниот проблем на ваков начин?

А опозицијата што не си го направи решението кога беше на власт, па не се стечајците од вчера?

Нешто, се чекаат да бидат во опозиција па да станат креативни!

А опозицијата што не си го направи решението кога беше на власт, па не се стечајците од вчера?

Нешто, се чекаат да бидат во опозиција па да станат креативни!
Па најголем проблем е што не се од вчера стечајците.. па затоа и поранешната влада падна, зошто не го реши и тој проблем.. Но темава јас ја отворив да видам што мислите за сегашната ситуација а не за минатото што било како било..

А дали има пари во буџетот како прво за тоа тие што го бараат.Колку шо знам барат по 5000 денари дури не се вработат негде а нема.прво значи треба да има пари за да се исполни.Ама јас сепак мислам дека ако се потрудеа да побарат работа ке најдеа.

По фирми негде...Знам баеги стечајци шо најдоја рабоа по фирми сеа можи не му се исти платите како тогаш ама пак земат колку за леб

Sto traskas be koj ke te vraboti koa veke imas 50 i kusur godini ?

Drzavata eba majce so privatizacii iskradoa pari i tebase da se pogrizi za jadnite luge ama sve kurton do kurton , samo za sebe sebicni .

Sto traskas be koj ke te vraboti koa veke imas 50 i kusur godini ?

Drzavata eba majce so privatizacii iskradoa pari i tebase da se pogrizi za jadnite luge ama sve kurton do kurton , samo za sebe sebicni .
Абе бато требаше ама не напраја,шо да прајме то е сеа.ЧАРЕ кажи!!!

Во целата ситуација најсмешно е како СДСМ сега напиња да им се реши статусот, а кога тие беа власт им порачуваа "лежете во жена парк, кур не боли за вас". Како сега одеднаш го сменија ставот за 180 степени?

Ima chare ... da im se dade zemja i masini , mali krediti i da sadat piperki i da im se obezbedi izvoz i otkup ete care . Ama kur gi zabole site vlasti za niv , ima resenie sekogas koga ima problem veruj .

paaaaaa na primer ...ponuda na evtini pogrebi....so drzavna subvencija....
Добра идеја..мислам треба да ја испратиш до владата кога ке има она за идеи од граѓаните.

Ima chare ... da im se dade zemja i masini , mali krediti i da sadat piperki i da im se obezbedi izvoz i otkup ete care . Ama kur gi zabole site vlasti za niv , ima resenie sekogas koga ima problem veruj .

toa e veke komplicirana operacija za Simple Minds tajfata koja se menuva ciklicno na "kormiloto" na Makedonija The Flying Dutchman ghost ship...:)

Во целата ситуација најсмешно е како СДСМ сега напиња да им се реши статусот, а кога тие беа власт им порачуваа "лежете во жена парк, кур не боли за вас". Како сега одеднаш го сменија ставот за 180 степени?
Кажав и погоре.. затоа сдсм падна.. Сега се опозиција и се ближат избори и сакаат да се покажат дека се смениле.. А каде се ветувањата на премиерот од пред избори? Сега е на власт ВМРО и тие се оние кои треба да го решат проблемот.. Најголем дел од нив се постари луѓе кои никој не би ги зел во една приватна фирма да работат.. должност е на владата да го реши нивниот проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom