Верувате ли во СОВРШЕНСТВО?

• Креатор на темата Креатор на темата ANAMSHA
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 мај 2007
Мислења
40
Поени од реакции
0
Дали верувате во совршенство,како моменти кои што доколку би имале моќ да ги измените не би измениле ниту една најмала работа, ниту една најмала минута во нив? Дали мислите дека воопшто постои такво нешто, таков збор, таква појава, нешто што целосно ве исполнува и не му фали ама апсолутно ништо?

Sovrsenstvo ne postoelo i nema ni da postoi!!! Nema sustestvo,predmet ili pojava bez svoja mana!!! Moze samo jas sum sovrsen :D:D-se salam!!

Не верувам ама друго ми е муабетот. Темава е отворена на двапати, нека средат модераторите за да има прегледност!

Совршенство постои и го живееме :) Секој поседува моќ само треба да знае да ја искористи!:)

Spored mene ne postoi nekoj sto go dostignal vrvot na sovrsenstvoto.Zatoa sto sekoj ima po nekoja mana,no za mene covek koj bese vo blizina do sovrsevnstvo bese Toskata R.I.P srcuske moja

Совршеноста е во тоа што ништо не е совршено

Совршено е направено да ништо не е совршено

Сите не совршени работи го даваат совршенството
ова според деко и мене.

Nikola says: Feb 20, 2008 12:12 AM
Status was changed to -Се е дел од совршенството!

By NikolaRjk i Deko

se vo zivotot ima svoi prednosti i nedostatoci megutoa sekoj ima razlicna pretstava za sovrsensto za nekoj ona sto e sovrseno za drug moze da bide mana pa ustvari so mora da e perfect ne e iteresno taka

Пф може да се постигне, финтата е КАКО ПОНАТАМУ.
Предлог муабет: Шо да праиме со совршенството кога ќе го добиеме.

Абе до кога...прво не постои точна дефиниција за совршенство.
Обична фраза која ја користат луѓето за некоја голема импресија.

постои некоја фолозофија(заборавив кој е творец) која тврди дека ако нешто не е совршено не може ни да постои во дадениот момент...тргувајки од тука се што постои е совршено...јас, ти, природата, универзумот....

лично не сложувам..прашеање е само колку блиску до совршеното можеме да стигнеме...а за моментите искрено (иако не сметам дека се најдобро можно решение-совршени) имам неколку кои за ништо не би ги менувал...не би додавал ниту пак би одземал...сепак и несовршенството има свој шмек....

Абе до кога...прво не постои точна дефиниција за совршенство.
Обична фраза која ја користат луѓето за некоја голема импресија.
Тоа е тоа.Треба да се дефинира совршенство за секој аспект од животот.А многу се.
Не.Совршенство не постои.
Ама затоа верувам во несовршено совршенство.
Е воа сакав ја да го кажам бееее...ми ги зема зборовите..:(:)
У секој случај-:olee: за кажаното.

Sovrsenstvo ne postoi, no postoi potragata po istoto.

Токму така, совршенство не постои, но постои потрагата по истото, потрагата по невозможно и нереално. Луѓето знаејќи дека не постои ништо совршено пак залудно го бараат, стануваат поуспешни во некои работи и со тоа мислат дека се доближуваат кон совршеното.
Не постои но би сакала да видам како е да си совршен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom