Типично косовско сценарио.Секогаш кога ќе им згуснеше ги фрлаа униформите и се претвораа во невини цивили. Дури и во акцијата во Бродец го правеле истото.И загинатите ги преоблекувале во цивилна облека за да ги прикажат како цивилни жртви...akcijata na policijata zavrsi za mnogu kratko vremе, zatoa sto nemase so kogo da vojuvaat od druga strana. I oni za da se odmazdat ubija nevini lugje. No ete pravdata izleguva , i sega ke im se sudi na zlocincite.
Dobro de ...jasno e deka ne zaebavaat, ne e ova filmot Oficer i dzentlmen....so kukanje deka ne mestat, deka ne podebavaat...deka..................nisto ne praime, samo ke si jademe burek ....ZATOA BATKA LJUBE TREBA DA UCI KULINARSTVO VO SEWENINGEN...., ako nekoj klinec ovde razbira sto toa zboruvam....i se mi se cini deka pominal vozot..ni ostanuva samo burekot vo cekalnata....mrsen....Типично косовско сценарио.Секогаш кога ќе им згуснеше ги фрлаа униформите и се претвораа во невини цивили. Дури и во акцијата во Бродец го правеле истото.И загинатите ги преоблекувале во цивилна облека за да ги прикажат како цивилни жртви
Se primetuva kade si bil periodot na 2001 pa me interesira od prva raka dali znaes za nekoja edinica sto ja narekuvale "tivki" ili toa e samo mit.Da vi objasnam deka Vo Aracinovo imase 200 vojnici , iako terenot bil mnogu pogolem od Luboten.
Vo Aracinovo padnale samo 12 broci na UCK , toa ste mozele da go vidite vo grobistata vo selskata dzamija. Nikogas ne ke mozea da vlezat vo Aracinovo . (tocka)Фадил Нимани и Тели според тебе биле паднати одамна во Ваксинце.па друже дардане колку такви како нив паднаа во Арачиново и после пак како печурки изникнаа во Љуботен
е така отвори се ајде просветли не со уште нештоVo Aracinovo padnale samo 12 broci na UCK , toa ste mozele da go vidite vo grobistata vo selskata dzamija. Nikogas ne ke mozea da vlezat vo Aracinovo . (tocka)
Inaku Fadil Nimani padnal vo Vaksince na 25 maj mnogu porano od Luboten avgust mesec. Dodeka Karpalak i Luboten se odmazda za ubivanjeto na samiot Teli .
А зашто започнаа да се веат бели знаменца, по неколку часа од почетокот на акцијата на македонските безбедносни сили?Се упичкаа вашите храбри момци или.....?Vo Aracinovo padnale samo 12 broci na UCK , toa ste mozele da go vidite vo grobistata vo selskata dzamija. Nikogas ne ke mozea da vlezat vo Aracinovo . (tocka)
.
Dosta be so mitologii , kakvi znamenca, koga covek se sere od vojuvanje se ke mu se pricini na beli znaminja , za da najde razlog da ne vojuva. Na kogo tie beli znaminja ?? Belo zname e se predavam , dali nekoj se predade ? Ne deckite si ja zavrsija zadacata, uspeeja da izdrzat 3 dena, kolku sto mu bea dadeni na Boshkovski za da se glupira , ako moze da gi sovlada. I se vide deka ne moze , i ajde sega sednete tuka i pregovarajte.А зашто започнаа да се веат бели знаменца, по неколку часа од почетокот на акцијата на македонските безбедносни сили?Се упичкаа вашите храбри момци или.....?
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Во Арачиново се наоѓаа група албански вооружени екстремисти, добро утврдени и вкопани на клучните позиции низ селото. Според некои иформации, имаше околу 250, но други извори зборуваа за бројка од 800 до 1000 екстремисти. Јас немам реална претстава за тоа колку навистина беа. Само знам дека наша задача (тогаш бев заменик на командантот на “тигрите”) беше заедно со армиските “волци” да го извршиме пешадискиот напад на селото според однапред подготвен план. Овие екстремисти во никој случај не можеа да го загрозат Скопје како што се пропагираше во јавноста. Во тој период беше формирана Команда за одбрана на градот Скопје која на почетокот на јуни имаше 3.300 мобилизирани борци. Исто така, не можеа да го загрозат ниту аеродромот Петровец на кој беа сместени силите на НАТО во РМ.Dosta be so mitologii , kakvi znamenca, koga covek se sere od vojuvanje se ke mu se pricini na beli znaminja , za da najde razlog da ne vojuva. Na kogo tie beli znaminja ?? Belo zname e se predavam , dali nekoj se predade ? Ne deckite si ja zavrsija zadacata, uspeeja da izdrzat 3 dena, kolku sto mu bea dadeni na Boshkovski za da se glupira , ako moze da gi sovlada. I se vide deka ne moze , i ajde sega sednete tuka i pregovarajte.
Па се предадоа :pred: - безбедносните сили запреа да ги уништуваат и еве чудо, дојдоа ангелите да ги однесат “хероите“ . Тие случајности во историјата ми се омилени :wink: А дали знаеш, “хероите“ сами ли се напикаа во автобусите или со сила американците ги натераа ? Само така, да преценам каков бил моралот на “хероите“Belo zname e se predavam , dali nekoj se predade ?