ЕУ глупости

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Глупости, точно еколошката продукција се т'рси в ЕУ. Пример - детски харни у нас се правјат с полско морковено пјуре, а не с'с френско именно заради нивото на нитрати.
Пр'скалката е за друго.
Лозе нјакога гледал ли си изобшто?

Ti decko farmer da ne si?

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
ЕУ денеска наголемо се фали пред своите граѓани дека со 4 милијарди евра ќе го помогне развивањето на западен Балкан. Се зборува зи изградба на инфраструктурата,патиштата, железниците итд.
Меѓудругото се споменува и скорешното укинување на визниот режим за кој се потребни само сигурни патни исправи,контрола на границите и механизам за спрецување на илегалната емиграција.
Таргетот на оваа фалба и доброчинителство е Србија и нејзиното одбивање да се стави под контрола на импреријалистите...

Оваа акција на ЕУ ме наведува да мислам дека, целта на овој најнов театар на ЕУ се предвремените избори во Србија. Кои како што гледаме ќе се одражат и има опасност да го збришат ЕУ-батлерот од врвот на Србија. Некои настани толку прецизно се одвиваат што ме наведува да се сомневам дека не случајно Србија победи на Евросонгот во Финска. Евровизијата во Србија си има своја цел преку пораката која сака да му се прати на „проевропскиот„
дел од српскиот народ.

Во секој случај позитивно е за Македонија, кога маќеата сака да го смири поголемото расплакано братче со чоколадо, можеби и немото бебенце попречено во развојот ќе добие бар коцка од чоколадото.........

Член од
3 февруари 2008
Мислења
255
Поени од реакции
1
1.Nema da ostane,toa najodgovorno ti go tvrdam.Edno od podobrite drugarcinja mi e direktor na prodazba vo Merkator vo belgrad i bas imame praveno muabet.Da ne begam od muabet,ama epten mnogu ke treba da napisam a brzo planiram i da iskocam,i vo momentov tesko se snaogjaat vo celata konkurencija vo Belgrad.
Delta,Billa,carefour,Metro...da ne prodolzuvam natamu.
2.Ova e takvo izvrtuvanje na realnite nesta sto prosto ostanuvam bez zborovi.Znaci...hehehe...bratushkite-koi sto se poznati kako teski `dobrociniteli` za da im dadat na srbite korka leb...resija deka ke im frlat malku nafta i gas.Po bratski.
:toe: Samo taka moze da go razberam tvojov post-a toa e taka daleku od realnosta koja sto glasi deka Srbija e samo popatna teritorija preku koja sto Rusija ja sprema svojata nova euro-ekspanzija.
3.Drugar...mnogu e tesko da probies nov pazar.Mnogu reklama,mnogu strategija i ne na kraj i doza srekja treba za da ti upali.Mozes da bides i poeftin i pokvaliteten,ama ednostavno da ostanes neprimeten na pazarot i kako takov da lipshas za brzo,samo i samo posto `musteriite`...ne te znaat.Vo cela ex yu slovenskite proizvodi se u rang na domasni i se poznati.Ne i vo Albanija.Baska sporedi po pazarna mok,po broj na ziteli...a be po site parametri ke vidis deka ne se menuva lesno edno za drugo.Da ne zboram za edni drugi odnosi pomegju biznismenite od Slovenija i od Srbija i za `zaednickite proekti`.Od perenje pari do upraviteli na firmi koi sto se vodat sopstvenici...a realen sopstvenik e...???:vozbud:
4.E ova se cudam kako da go komentiram.Zosto e zaludno da se komentira koga neposredno ke gi stavis biznisot i politikata pod toj redosled.
Biznisot-ekonomijata e prva...pa nea ja sledi i i prokracuva pat na politikata.Interesite se korelaciite koi sto treba da se namestat pomegju,i toa majstorski,ne bas mnogu vidno a sepak da bidat tamu.Covek be...onoj Kosutnica stvarno ne e mnogu normalen.Ako mu se zakani na Dacic deka sve ke gi poapsi (a ima zosto) ako u srok od dve nedeli ne gi prodadat udelite vo slovenski kompanii od drzavni(pazi go ovoj del-drzavni srpski pari) ,Dacic sakal ili ne ke ja prenese porakata do `biznismenite` na Milosevic.I ovie...ke prodadat.Znaes ti kakov udar e toa zaedno so edna kampanja na bojkot u Srbija na slovenecki proizvodi za istata taa slovenecka ekonomija?

I zaradi se ova i zaradi drugi raboti...megju koi sto e i tradicijata i golemiot broj na srpski gragjani koi sto ziveat u Slovenija...Slovenija nema da pisne za nezavisno Kosovo.E...ke vidis deka tocno taka ke bide.
Ги здоболе лев крајник Словенците дали ќе остане СВРБСКИ капитал во Словенија или не!! Луѓето се толку многу развиени што стварно не ти држат муабетиве. Дај те молам не шири ПРОСВРБСКА политика по форумов пошто е идентично одвратна како БОЛВАРСКАТА.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
ЕУ денеска наголемо се фали пред своите граѓани дека со 4 милијарди евра ќе го помогне развивањето на западен Балкан. Се зборува зи изградба на инфраструктурата,патиштата, железниците итд.
Меѓудругото се споменува и скорешното укинување на визниот режим за кој се потребни само сигурни патни исправи,контрола на границите и механизам за спрецување на илегалната емиграција.
Таргетот на оваа фалба и доброчинителство е Србија и нејзиното одбивање да се стави под контрола на импреријалистите...

Оваа акција на ЕУ ме наведува да мислам дека, целта на овој најнов театар на ЕУ се предвремените избори во Србија. Кои како што гледаме ќе се одражат и има опасност да го збришат ЕУ-батлерот од врвот на Србија. Некои настани толку прецизно се одвиваат што ме наведува да се сомневам дека не случајно Србија победи на Евросонгот во Финска. Евровизијата во Србија си има своја цел преку пораката која сака да му се прати на „проевропскиот„
дел од српскиот народ.

Во секој случај позитивно е за Македонија, кога маќеата сака да го смири поголемото расплакано братче со чоколадо, можеби и немото бебенце попречено во развојот ќе добие бар коцка од чоколадото.........

Коштуница веќе си поднесе оставка!
Избори во мај.......

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Pred ramno 38 minuti Kostunica ja raspusti vladata i povika na novi izbori.

BELGRADE, Serbia — Serbian Prime Minister Vojislav Kostunica has dissolved the government and called for new elections.
Kostunica accuses pro-Western ministers of failing to support his efforts to preserve Kosovo as part of Serbia.
Kostunica has maintained that Serbia cannot join the EU unless the bloc's member nations rescind their decisions to recognize Kosovo's independence.
Pro-EU coalition government parties say Serbia's future in the bloc should not depend on Kosovo's status.
Kostunica says that he will convene a session of the government that will make a decision to call new elections for May 11.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па и овде ќе бидат кај и да се,ако има господ.Се чека само уште малку да се демистифицираат политичките партии кој колку краде од народот.Србија веќе ја одбра Русија за партнер.А ЕУ и НАТО практично и нас не присилуваат на истиот чекор.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Да не отворам нова тема ќе ги ставам сите светски новости тука........

1. Кина за прв пат го копираше САД и нејзиниот „стејт департмент„ ,објави извештај во кој ги критикуваше САД нејзината демократија и непочитувањето на човековите права. Само неколку дена потоа се дигна Тибет на нозе против Кина барајќи автонимија......
Која случајност или проработело даљинското на САД?

2. Хрватска легна на брашно и ги предеде рибите, во замена за одблокирањето на преговорите и конкретен датум за завршеток на преговорите, но народот негодува плашејќи се дека сега ќе се осоколат и Словенците па ќе ги блокираат за границата.

3. Грција е во страшен хаос:
- Банкоматите не работат
-Снемува струја во Атина (штрајкува нивното ЕСМ против реформите во пензискиот систем)
- Атина се гуши во ѓубре како неодамна Неапол во Италија(штрајкуваат јавните претпријатија)
-Гратскиот превоз колабрираше во четрвртокот (семафорите се угасија, застана метрото)
- Во медиумите се уште топ тема Секс/видео аферата на министерството за култура.
- Драматично паѓа рејтингот на Нова демократија и Караманлис.....

4. Баросо е налутен, а Европа е понижена заради земјите Чешка,Естонија,Летонија кои билатерално се договорија со САД за укинување на визите заобиколувајќи и маргинализирајќи ја ЕУ

5. Во косовските политички кругови се шпекулира дека косово не би требало да ја признае македонско-српската спогодба за границата и отворено да и каже дека границата е во некои делови спорна и дека треба да има нов договор со новиот субјект.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Би рекол сето тоа е реалноста која не ја гледаат педофилите и по некој хомосексуалец како Бароссо,или барем се прават дека не ја гледаат.Инаку рака на срце не ни помислував дека сеуште постојат наивни луѓе кој мислат дека Србија ќе им поверува на ЕУ лагите одкако присилно им го анектира Косово.Останува да видиме дали Македонците се толку наивни па да го сменат името за лажните ветувања кој ни ги навестуваат Еврокомесарите веќе 17 години.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Eкскузивно од Евроњуз:

-Во ЕУ меѓу другите членка е и Грција чии политичари се глупи националисти кои не и дозволуваат на Македонија да си го користи своето вековно име- рече еден хрватски политичар во прилогот за Хрватските евроинтеграции што денеска оди на Евроњуз.

Овој прилог може да се види денеска скоро на секој час на Евронуз, кој дневно го следат неколку дестици милиони европјани.Се говореше за евроскептицизмот во Хрватска и ниската подршака од 52% проценти која е во опаѓање по неспроведувањето на РЕЗЗ на земји членки на ЕУ.

Хрватите истакнаа дека нивната земја не е сиромашна и дека нивниот БДП е повисок од 6 земји членки на ЕУ, имаат поголеми малцински права од балтичките земји, постабилни се од Кипар и тука дојде изјавата за Грција која е важна за нас...............

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Безплатни сите визи за сите граѓани на Србија од веднаш е најновата понуда од ЕУ на Србија,како морков Србите да не ги вратат радикалите на власт на следните избори.

Некому морков, некому стап................

едит:Можело и без П од преговарање*.................................

*средство ја успорување на некоја цел.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Безплатни сите визи за сите граѓани на Србија од веднаш е најновата понуда од ЕУ на Србија,како морков Србите да не ги вратат радикалите на власт на следните избори.

Некому морков, некому стап................

едит:Можело и без П од преговарање*.................................

*средство ја успорување на некоја цел.
He,he...moj bube....NAIVCINO MORSKA :) :)!!!

Toa se treba , aj da ne bideme krvozedni :) ....treba po edna preku nos sekade kade ke se sretne......sekoj "evropeec"...bez pardon da se tepa ko vol u kupus....dodeka ne im dojde umot... :)
Do sega ne sum slusnal nekoj takov da se vratil so toping od rasipani jajca ...posle jadenjeto burek nekade ovde vo MKD za demokratija i slicno..... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom